Ako zvládnuť amok dieťaťa pri odchode z ihriska?
Baby ja uz neviem co mam robit, dcera den co den ked odchádzame z ihriska jaci reve lebo nechce ist. Snažím sa vysvetľovať ale nepomáha normalne ma amok. Dnes sme šli okolo ihriska ale uz nebol priestor na tom ist tam, fa co začala vyvadzat, hádzala sa o zem zjapala ako oavian... fakt aim sa cítila uz ako debil. Dcera ma nks , neviem nejake rady? Ako ju naucit trocha sa ovládať alebo co ?
Mas dieta s nks, takze u nej je este zlozitejsie vykomunikovat s okolim negativne emocie. Pri odchode z ihriska reve vela deti. Ja chapem aj teba, mas to tazke, ale ona sa asi citi uplne bezmocna a inac nevie vyjadrit, ze sa jej nieco nepaci. Treba sa len obrnit trpezlivostou a viac vnimat to co ona citi, lebo nevie to vyjadrit slovami.
@anonym_autor koľko ma rokov? U nás platilo na deti v skolkarskom veku: deti, o 10 minút ideme domov! Netušili koľko to je, ale to bola prvá informácia, už vedeli, že pomaly pôjdu domov. Potom prišlo o 5 minút, môžte pozbierať hračky do piesku. A na koniec : ešte raz sa šmyknite a ideme. Na toto si zvykli a nikdy nerevali. Ak zo začiatku protestovali, tak som im povedala, že ok, ale ja idem aj tak domov. Otočila som sa a pomaly som odchádzala. To zasa nechceli, tak sa zdekovali a išli so mnou.
@anonym_autor ja toto prežívam u mojej ale máme PAS no my to robíme tak že zoberieme niečo fajne termíx tu kapsičku alebo nejaké piškóty brumika a na to ju nalakame a pomaly ideme domov a keď už ani to nezaberie tak ju proste manžel naloží ako vrece zemiakov a ideme škrekajúci, ľudia sice na nás pozeraju ale čo už teraz ale vždy keď prídeme do auta jej dáme hneď mliečko alebo čajík piť z flašky a ona sa ukľudní toto platí na nasu a má skoro 3 roky
@anonym_autor U nas fungovalo na 99%, ked som prisla upozornit, ze ked pridem druhykrat, ideme domov. U syna ti bolo treba riesit takto. Nikdy nemal rad nahle zmeny, takze obcas boli hysaky, ale na ihrisku sa to dalo lepsie pripravit.
A hadzanie sa o zem a revy, to som zazila pro oboch, prosto trvat na svojom. Aj ked neviem, co je nks, viem, ze na kazde dieta zabera nieco ine.
@anonym_autor Ako dlho ste na tom ihrisku? Vyskusaj ci nepotrebuje ostat dlhsie? Naplanuj jeden den tak ze tam mozete ostet aj 3 hodiny a sleduj ci ona sama nebude chciet odist po nejakom case. Podla mna ak deti nieco maju radi, potrebuju aspon tak 2 hodiny aby mali pocit ze maju dost.
U nas tiez pomahalo dat dopredu vediet ze pojdeme. O 10 minut pojdem. A potom som to odratavala az do nuly. Naucil sa pri tom tiez pocitat. Vobec nemusis sledovat hodinky. Deti nevedia aka dlha je minuta. Neskor ked pochopil ako to funguje, tak to nenechal zajst az do nuly ale ked sme boli na 2 tak sa sam rozhodol ze ideme domov. V podstate stale nechcel odist, ale vedel ze pojdeme a tak bolo pre neho lepsie ked on rozhodol kedy. Skus jej tiez dat tuto moznost.
U mňa to bola jadrová fyzika. 1. Nesmiem nechať príliš unaviť dieťa 2. Nesmie byť príliš hladné (nosila som si jedlo so sebou) 3. Oznámiť odchod vopred aspoň 5 minút. Potom to šlo lepšie, jasné, že tiež sem tam vrieskal ale je to prirodzené.
No musis jej to vysvetlovat trpezlivejsie a dopredu jej davat viackrat vediet, ze pojdete prec, nie jej to oznamit a odist.
Ma 3 roky, snažím sa snou chodit 2x denne ale nie vzdy to ide, doobeda sme väčšinou hodinu a poobede dlhšie. Ano aj to odratavanie praktizujem, ale vzdy je to veľký plač. Aj sa snažím vysvetľovať ale tym, ze mi ona nerozumie tak je to ťažšie. Hlavne ma ani nepočúva ked place, vtedy proste len vidi to, ze uz ideme. Cesta domov nam trvá chvíľu lebo to mame v podstate hned pri bytovke.. doma sa k tomu vraciam, vysvetľujem ked je uz pokojná.

Ak nemáte čas ísť na ihrisko, tak proste hľadaj cestu ako neísť okolo
Ja som vopred oznamovala, že estw dhvilocku a už pôjdeme, potom som prišla ešte raz, že nech sa dobrá, lebo už musíme ísť, potom som pockala ešte chvíľu a potom sme odišli
Dieťa sa potrebuje dohrať, doriešiť si veci ako dokopal jamu, dostavať hrad, vyklopiť vedierko formičku
Máloktoré diera vstane a ide na 1x