icon

Ako zvládnuť praktické problémy po rozchode?

15. máj 2025

Som rok po rozchode. Este ten rok mi ex pomahal nejake veci riesit - hlavne take tie muzske, opravy, auto atd. A zrazu, som mu vytkla nieco tak sa nahneval a povedal, vyries si to sama. a Ja som dostala strach ako zvladnem riesit vsetky tie veci? Zvladnem to? Chcem sa od neho oslobodit. NIe s hrdostou: aha, zvladam to sama ale realne. Mame spolu deti, preto mi pomahal riesit tieto veci (aj ked sa netykali priamo deti ale ovplynovali ich zivot), ale nebolo to "zadarmo". Bol tam urcity servis z mojej strany. To len pre vysvetlenie, preco mi pomahal. Takze znova otazka, zvladnem to? Akurat sa mi pokazilo auto, kvoli comu doslo medzi nami k hadke a teda on vybuchol: odtraz riesime veci kazdy sam....

pribinak
15. máj 2025

Áno zvládneš, zavolas so autoservisu a poisťovne

Na internete vo svojim okoli pohladaj hodinového manžela, ten tiež vyrieši kopu oprav za dobrú cenu

viestta
15. máj 2025

Zvladnes. Na opravy v domacnosti su kamarati alebo hodinovy manzel. Na servis auta a vymenu gum su automechanici a pneuservis. Na odvezenie auta do servisu nemusis mat v rodnom liste napisane pohlavie muzske. Odteraz budes platit peniazmi za kazdu sluzbu, nie teplou vecerou.

majus2323
15. máj 2025

No treba nájsť schopný autoservis a auto tam doviesť. To je tá ľahšia časť. Odpútať sa , robiť prvé kroky sama, zvyknúť si spoliehať sa len sama na seba , to už bude tá ťažšia časť.
Ale zvládneš to 👍

ika02
15. máj 2025

Tak asi na sex už má niekoho iného.

melanta
15. máj 2025

Čože???? Pomáhal ti, pretože mal za to nejaký servis od teba? Akože sex? V takom prípade si vlastne *****. Ako prepáč, ale nájdi stratenú hrdosť, sebaúctu, sebalásku alebo čo ti chýba (asi všetko) a rieš to ako iné ženy. Na auto si nájdi servis, na tzv. mužské práce v domácnosti si najmi hodinového manžela (tomu zaplatíš normálne eurami, nie sexom). Prípadne popros niekoho z rodiny, z kolegov.
Máš aj dcéru? Ak áno, skús sa zamyslieť, čo by si poradila jej. Poskytovanie sexu za služby to asi nebudú. Chápem, že každý sa s rozpadom vzťahu vysporiada inak. Ale to nie je dôvod, aby si toto robila. Zvládneš to. Tak ako to zvládajú aj ostatné ženy mamy. Si žena a matka, nepotrebuješ takéhoto zúfalca k životu (pretože pomôcť matke svojich detí za službu je zúfalé).

januska12323
15. máj 2025

Spala si s ním ďalej len kvôli servisu?? To nemáš žiadneho kamaráta alebo kamarátku, ktorá by ti pomohla?

tulipanik12
15. máj 2025

Ja síce sama nie som, ale keďže mm je v kamióne, tak kopu vecí som nútená zaobstarať si sama - na auto mám kamaráta, príp. keď je v servise, tak ma odvezie aj kamarátka a ono aj keď je doma, nie všetko dokáže 😀

doriiis
15. máj 2025

No zvládneš.Autoservisy,opravari a hodinovi manželia existujú.Len to bude teda o niečo drahšie ako protislužby ex manzelovi

doriiis
15. máj 2025

A je to pre teba ponaučenie do budúcna.Nepindat furt a občas si kusnut do jazyka.
Stavím sa,že si mu vytkla nejakú totálne hlúpu zbytočnosť.

livsi
15. máj 2025

Zvládneš… normalne prídeš do servisu a povieš, že platíš v naturaliach.

a_alexandra_a
15. máj 2025

Len či ti to vlastne nevyhovovalo a doma sa ti podozrivo často nekazili veci, ktoré potrebovali pomoc tvojho bývalého muža, že áno 😉

autor
15. máj 2025

Boze, toto toto je take typicke, tu konikovske. Neslo o sex. Vdaka za tych par povzbudive slova, co tu padli....

tundra
15. máj 2025

Človek ma prirodzene strach z niecoho noveho,ale to je len preto,ze to este nikdy nerobil.
Doteraz niektore veci riesil ex,teraz to budes riesit ty.Tak, ako pisu dievcata hore,je to len o hladani inych moznosti.Zvladnes to🍀

ika02
15. máj 2025

Prepač, ale tak si to napísala.
...nebolo to "zadarmo". Bol tam urcity servis z mojej strany. To len pre vysvetlenie, preco mi pomahal.
Tak napíš jasné. Napr. umyla som mu okná, zúžila nohavice...

autor
15. máj 2025
@ika02

Prepač, ale tak si to napísala.
...nebolo to "zadarmo". Bol tam urcity servis z mojej strany. To len pre vysvetlenie, preco mi pomahal.
Tak napíš jasné. Napr. umyla som mu okná, zúžila nohavice...

@ika02 a z akeho dovodu je podstatne o co islo? Aky by to malo vplyv na moju otazku a moje obavy? Absolutne nepodstatne ...

goodidea
15. máj 2025

Ináč mňa ako chlapa keď som to čítal tak ani len nenapadlo keď si napísala servis že to bol sex :D bože ženy ..hladnemu sa o chlebe sniva

martinka17
15. máj 2025

Na to auto ti už poradili. OStatné domáce práce - opýtaj sa v okolí žien, ktoré majú chlapa s 2 ľavými rukami alebo sú samé a pozbieraj kontakty. Základ je mať kontakt na dobrého vodára, elektrikára. Ja so si nakúpila aj náradie - mám všetko od skrutiek až po vrtačku.
Veľa vecí si ľahko budeš vedieť spraviť sama, neboj sa toho, budeš prekvapená aké ľahké to je. A veľa vecí si viem spraviť pomocou videí na YouTube - myslím, že tam nájdeš video návod na každú blbosť. Ak som absolútne zúfala, skúšam hľadať majstra na nete, ale tam je to hazard.

strawberry0797
15. máj 2025

Ked to zvladaju slobodne matky...

klara1205
15. máj 2025

Bude to ľahšie ako si myslíš a tak ako prišli materinské inštinkty a pudy tak isto prídu aj tieto...Nie si hlupa aby si nevedela že keď ti vyhorí žiarovka má to na starosť elektrikár alebo zo známych nejaký chlap....Keď sa ti pokazí auto- šup do servisu.
Google ťa nikdy nenechá v štichu
Ak budeš chcieť niečo prerábať existujú firmy, alebo jednotlivci...Vrtať,malovať atď tiež poznáš odpoveď..Stačí sa nebáť, zvyšok príde sám

tamtamka26
15. máj 2025

Ale veď to nemusíš riešiť len cez hodinového manžela... Nemáš kamošku, co má šikovného chlapa? Co tvoja rodina? Bratranec, švagor, sused, kolega? Vždy sa nájde niekto, co niečo ovláda... A keď už nič iné, napíšeš na FB v skupine tvojho mesta a niekoho nájdeš. Kašli na ohrdnuteho chlapa a dokáž mu, ze ho nepotrebuješ...

sense
15. máj 2025

Jasné že to zvládneš, čo by si nezvládla. Týka sa to auta? Zavolám do servisu , vybavím Termin, odveziem auto, od veziem auto. Týka sa to domácnosti? Čo nezvládnem sama, zavolám ľudí...

matkahelka
15. máj 2025

Zvladnes, ak mas extra vysoky prijem. ak ratas kazde euro, budes to mat extra tazke. ano, existuju autoservisy aj hodinovi manzelia, ale chlap dokaze vymenit v aute olej, zvladne drobne opravy, vymeny poistiek, atd. takze oprava stoji par eur, v autoservise to je v stovkach eur. rovnako opravy v domacnosti- je rozdiel, ci ti to niekto opravi za cenu suciastky, alebo platis aj cenu prace.

autor
15. máj 2025
@doriiis

A je to pre teba ponaučenie do budúcna.Nepindat furt a občas si kusnut do jazyka.
Stavím sa,že si mu vytkla nejakú totálne hlúpu zbytočnosť.

@doriiis nešlo o sprostosť. Išlo o nastavenie hraníc z mojej strany. Týkalo sa to manažmentu okolo detí. Len som mu povedala, že je otec tak nech tie veci riesi. Že nemám čas, zakaždým všetko riešiť ja. A že, odteraz to už ani robiť nebudem. No a na to, sa spustila lavína.... Tak som si povedala dosť. Ale, už som auto poriesila. A bolo to celkom jednoduché....takže, sa z toho celkom teším

vilma7
16. máj 2025

Presne tak isto, ako si ich zvládala keď si bola slobodná.

janage
16. máj 2025

Tak 9baja ste si vytýčili hranice. On pri "muzskych" veciach, ty pri "zenskych"
On si bude musieť poradiť sám ako otec deti v oblasti starostlivosti, ty zas v oblasti servisu auta a opráv v domácnosti.
Ja už len dodám, že menšie opravy známy človek, väčšie bud známy odborník alebo cudzí profík. Lebo ak sa niečo dobabre nech mozes kludne reklamovat a nekaziť si kamarátske vzťahy.

jolien88
16. máj 2025

Si mu povedala ze je otec deti tak nech rieši? Ty si matka tak dúfam ze keď si čakala ze on sa bude starať o "muzske" veci, tak ty si mu chodila domov upratovať, prať a variť. Aby mal postarané o "zenske" veci. Každý by si mal riešiť veci sám aj tie mužské aj ženské. A ak mi niekto pomôže s niečím je to plus a snažím sa odvdacit

mk22
16. máj 2025

Co si z cukru?
Nechceš byt samostatná?
Bola, si len zvyknutá ze ex pribehne a rieši.
Ani si len neskúsila a vidíš auto je po riešené, ani to nebolelo.
A bez ex.
A všetky tie ženy ktoré sú samé, majú dve a viac detí..tým kto pomáha?