Dobrý deň..
Mam nové inteligentné hodinky a tie mi merajú aj spánok a fázy...už viackrát mi vypísalo že mám pridlho fázu REM... A tým pádom nekvalitný spánok...
odjakživa sa mi veľa.sniva... rada snívam, viem si sny aj navodiť, prípadne ich riadiť lebo viem že snívam... dokončiť ak sa prebudim v "polke"sna... Ale nikdy by mi nenapadlo, že to môže byť zlé...Google mi nič neporadil prečo by to malo byť naskodu... Vyznáte sa niekto?
@ewwe Toto bolo super verila že nedýchala
.
Kym sa zobudzas vyspata, neries. Tie hodinky su len stroj, ktory vyhodncuje data a porovnava ich so statistikami. Presne tak ako appky "urcuju" ovulaciu a co ja viem co este. Ked si vyspata, tak spis dobre napriek tomu co hodinky "zistili".
Narychlo som nasla toto:
https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2021/j...
Pise sa ze prilis vela REM sposobuje ze si telo a mysel dostatocen neodychnu kedze je menej fazy s hlbokym spankom kedy sa oddychuje a regeneruje.
Pocas REM sa spracovavaju informacie a emocie.
Minule som bola doma sama cez víkend a vyspala som sa ako ešte nikdy. 8,5 hodiny, ale ja som vstala ako znovuzrodená. Pozriem na hodinky a tam "Zlá kvalita spánku - musíte zlepšiť ". Dnes som napr.zaspala až o 1nej, vstala o 5tej, do obeda som chodila ako mŕtvola, zívala a hodinky má pochválili. Tak asi toľko k tomu
Áno áno...ja tým hodinkám nedávam váhu...mne je to jedno, len ma to zaujalo...ja milujem spánok aj snívanie... vyspatá som dobre ..to bolo len zo zvedavosti
Ďakujem za postrehy
Toto je len tip, ale asi si mozog neoddychne keď je takto aktivny