Môže dlhodobý stres spôsobiť tráviace problémy?
Je tu niekto komu dlhodobý stres spôsobil tráviace problemy?
Nie každému. Poznám ľudí čo pri strese majú poriadny - zvýšený apetít.
tiež patrím k tým ktorý pri strese majú problém s jedením. Prestanem jesť.
@anonym_ee82e4 dlhodobý stres alebo krátkodobý akútny zvýšený stres? to sú 2 rôzne veci ...
tráviace ťažkosti sú typickým príznakom dlhodobého stresu... dlhodobé uvolňovanie stresových hormónov a naopak, znižovanie iných hormónov trávenie úplne naruší. pri chronickom strese sa zvyšuje glukóza v krvi, zaťažuje sa pečeň a zvyšuje sa aj tvorba žalúdočnej kyseliny. začne páliť záha, niekomu sa prejaví reflux, môžu vzniknúť vredy, tak isto nespracované šťavy narušujú činnosť čriev ...
ty píšeš o krátkodobom strese. dlhodobý znamená stres počítajúci sa na mesiace ...
Áno až som skončila na pohotovosti s bolesťami už som si myslela že mám nejakú cystu alebo čo ale našťastie vyšetrenie ok .Lekár mi povedal že je vidieť že som v strese a mám stresové obdobie.Ked som sa ukľudnila prešlo to
@kika541996 mám so stresu hnačku, bola som na vyšetreniach a chorobu nenašli. Keď nejdem do práce alebo viem že nadriadená nepríde je všetko ok. Našťastie je tam málo aj to len skoro ráno.
@kika541996 Vždy keď som v strese mám oveľa väčší problém s častým močením a stresový kašeľ. A vo vypätých stresových situáciách je to až akútne.
@kika541996 chronicky stres ma vplyv na kazdu traviacu sustavu, ja mam chronicky reflux a zapal zaludka
Áno a zistila som, že keď ten dlhotrvajúci stres prestane začne tá pravá zábava ...všetky príznaky zhoršeného trávenia boli oveľa oveľa horšie, ale kľud, bylinky , pancreolan, probiotiká a yoga pomohli veľmi.

@kika541996 v podstate každému, totižto stres má taký vplyv ...