icon

Ako rozpoznať kiahne u dieťaťa?

31. máj 2025

Ahojte, milé skúsene maminky . Prosím poraďte matke prvo a posledno rodičke, či by mohlo ísť o kiahne … strašne veľa z vás tu tým s detičkami prešlo , poznáte aj začiatočné štádia . Ja sa nemám s kým poradiť . Moc ďakujem ! Fotky v komentári

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
31. máj 2025
patka06
31. máj 2025

Vyzerá to ako kiahne.
Sleduj či sa objavujú ďalšie, bývajú aj vo vlasovej časti - postupne sa naplnia tekutinou, vtedy sú to kiahne na 100%
Dieťa môže byť unavené a mať teplotu.

ktobytobolpovedal
31. máj 2025

Podla foto to tak vyzera. Ale mozu to byt aj stipance. U mojho starsieho prva kiahna vyzerala ako komar. Uvidis behom 1-2 dni ci sa este vyhadze, pripadne sa pupacik naplni tekutinou …

autor
31. máj 2025
@ktobytobolpovedal

Podla foto to tak vyzera. Ale mozu to byt aj stipance. U mojho starsieho prva kiahna vyzerala ako komar. Uvidis behom 1-2 dni ci sa este vyhadze, pripadne sa pupacik naplni tekutinou …

@patka06
@ktobytobolpovedal

Ďakujem , ďakujem dievčatá . Ste zlate a moc si to vážim . Budem to sledovať , napríklad o tej vlasovej časti som ani nevedela .

matka1961
31. máj 2025

My sme mali teraz 3 týždne dozadu🙂 presne takto vyzerali najprv pár na tvaricke,hrudi, rukách potom už všade🙂 a ako bonus po 14 ticho dňoch ja :D

matka1961
31. máj 2025

Áno aj vo vlasoch moja malá mala len 2 ja mám plnú hlavu:D hlavne držím palce nech máte ľahký priebeh🙂 my sme boli bez teploty, všetko sa krásne hojilo🙂

patka06
31. máj 2025

Ak by bola teplota nad 38,5 dávaj Paralen, Nurofen sa pri kiahňach nedáva.
Zatiaľ dávaj veľa tekutín
Uvidíš ako bude do pondelka, ak sú to naozaj kiahne - zavolaj doktorke,. nech zapíše do karty
Ak by si potrebovala niečím ošetriť - proti svrbeniu - mne sa najlepšie osvedčil Sprej Tantum Verde - ľahko sa aplikuje

autor
31. máj 2025

Baby , ste strašne zlate . Naozaj si to vážim .
Len tá moja mala teplotu vôbec nemá . Je umrncana , ale ona je stále , teraz spi . Ale teplotu nemá . “Musi” byt pri kiahnach teplota ? Či to ešte len príde ?

patka06
31. máj 2025

Nie, nemusí byť teplota na začiatku, možno bude neskôr, keď sa telo začne vírusu brániť
a nemusí byť vôbec. Je to individuálne, každý má iný priebeh.

lilli110
31. máj 2025

My akurát končíme. Mali sme teraz. Prvá min.nedelu, do rána zopár na rucke. A potom dva dni nič. Urobilo sa mu ešte potom možno do 20 max. Nebola som si tiež istá najprv. Teplotu sme nemali vôbec. Nemusí byť. Dávala som fenistil na zmiernenie svrbenia. Začnú sa postupne robiť akoby pľuzgiere z nich. Taka tekutina. Napr.my sme vo vlasoch nemali teraz. Jednu za uškom. Ináč zvyknú byť vo vlaskoch ako vyššie písali, za uskami, na dlaniach, chodidlách, slabiny..

autor
31. máj 2025

Ešte raz vám baby ďakujem , ani neviete , ako vaše riadky pomôžu jednej zmätenej duši ktorá sa nemá s kým poradiť . Ráno vám napíšem ako sme na tom , už spinká , zatiaľ bez teploty . Moc moc ďakujem 😘

glade22
31. máj 2025

Kiahne sú pupaciky vyplnene žltkastou tekutinou s červeným okolím. Môžu začínať, ako na fotke, ale musí tam potom byť ten "pluzgierik", ktorý praskne a zaschne do chrasty. Ak sa nevytvoria "pľuzgieriky", kiahne to nebudú.

vejapa76
31. máj 2025

Hlavne jej to nechytaj, tá tekutina je vysoko infekčná. Kúp si tantum verde v spreji a aplikuj strieknutim. Krátky kúpeľ v hypermangane. A skontroluj aj ústa aj tam sa zvyknú robiť.

patka06
31. máj 2025

Hlavne sa upokoj, zvládnete to. Držím palce ❤

ktobytobolpovedal
31. máj 2025

Starsi nemal teplotu vobec, proste sa len vyhadzal. Mladsi mal na druhy den, max 38,3 … my uz od 8.5. s tym doma bojujeme 😂 najprv starsi, teb uz po 10 dnoch ani chrasty nemal a teraz konci mladsi, tam to bolo trosku horsie

autor
31. máj 2025

Dievčatá ja už mám paranoje že jej to pribúda