Lacné ubytovanie v Tatrách pre rodiny bez auta

20. júl 2025

Ahojte. Sme 5 členná rodina bez auta. Cestujeme vlakom. Bývame na juhu kde nie je žiadny sneh. Chcela by som ísť s deťmi do Tatier kvôli snehu. Vedeli by ste mi poradiť niečo lacné na ubytovanie bez welnes- ide nám čisto o sneh, prírodu kde by sa dalo ísť prejsť, užiť trošku sneh. Podmienka by bola len keby bola aspoň polpenzia, že sa tam dá najesť keďže bez auta nevieme dochádzať ďaleko... nie niekde do samoty. Viem, že aj bližšie býva sneh ale radi by sme videli už aj Tatry...Ďakujem za rady. Cenový rozpočet radšej nezverejním🙂, je nízky, chceme len dve noci...

btus
20. júl 2025

ak chcete aj lyžovať, tak ubytovane niekde v Tatranskej Lomnici alebo Štrbskom plese. Veľa ubytovania sa dá nájsť aj na bookingu alebo na Hauzi.sk. Sne počítajte tak najskôr v novembri, decembri. Ideálne asi cez jarné prázdniny - február.

autor
20. júl 2025
@btus

ak chcete aj lyžovať, tak ubytovane niekde v Tatranskej Lomnici alebo Štrbskom plese. Veľa ubytovania sa dá nájsť aj na bookingu alebo na Hauzi.sk. Sne počítajte tak najskôr v novembri, decembri. Ideálne asi cez jarné prázdniny - február.

@btus bez lyžovania. Len prechádzky.

btus
20. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor hocikde v Tatrách nájdeš ubytko - popozeraj tie stránky, čo som ti poslala. Tam si vieš navolit aj stravu. A ešte sa oplatí pozrieť aj zľavu dňa, alebo zľavomat. V zime je fajn mať polpenziu. V lete zbytočnosť.

tinkavvv
20. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor kludne pozri aj strbu, stoja tam rychliky, odtial sa odveziete zubackou na strbske pleso a tam sa poprechadzate.

miusa00
20. júl 2025

Len teda chcem upozorniť, že sneh v Tatrách nie je istota už bohužiaľ

avanka
20. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor pozri https://www.hotelavalanche.sk/ my sme tam boli minulý rok od 17 do 30.12 2024. Sneh sme vychytali trošku na popradskom plese a hore na Teryho chate, ale veľa ho nebolo, bola inverzia
Je to v Stôli,ide odtiaľ vláčik na Štrbské, Popradské pleso atď.

sara07
20. júl 2025

cez booking pozriet byt na prenájom, je tam kuchynka , obchody tiež ..a na prestravovanie sa prípadne vždy niečo nájde nejaká reštyka
my sme tak chodili vždy na tyžden ...

sara07
20. júl 2025

nie istota sneh ako píšu baby ale napr pred 2-3 roky cca na skok vodopade bol veru aj maji sneh a teda riadne...

viestta
20. júl 2025
@tinkavvv

@anonym_autor kludne pozri aj strbu, stoja tam rychliky, odtial sa odveziete zubackou na strbske pleso a tam sa poprechadzate.

@tinkavvv zo Strby (dediny) je to na zubacku riadny kusok peso. A aj od rychlika je to rovnako daleko

letfenixa
20. júl 2025

Za mňa sa najviac oplatí bývať v Starom/Novom Smokovci, na Sibiri. Ubytovanie hľadám na booking.

zmrzlinka2021
20. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor
Ideál skúste apartmán, hotely v Tatrách vás vyjdú veľmi draho.

viestta
20. júl 2025

penziony mavaju aspon ranajky, su aj take, kde mas na izbe kuchynsky kut, kde si vies nieco na jedenie pripravit.

tinkavvv
20. júl 2025
@viestta

@tinkavvv zo Strby (dediny) je to na zubacku riadny kusok peso. A aj od rychlika je to rovnako daleko

@viestta zle som sa vyjadrila. Myslela som tatransku strbu.

mk1111111111
20. júl 2025

Ja by som sa tam veru neprechadzala, samy medved to tam je

pribinak
20. júl 2025
@mk1111111111

Ja by som sa tam veru neprechadzala, samy medved to tam je

@mk1111111111 cez zimu mackovia hajaju, nepapkaju

mk1111111111
20. júl 2025
@pribinak

@mk1111111111 cez zimu mackovia hajaju, nepapkaju

@pribinak to uz davno neplati

anonym_65b2c0
20. júl 2025

@anonym_autor Nájdite cez Booking s raňajkami ,nech sú švédske stoly a veceru si už dva dni hocikde dáte. Je tam toho plno. cez deň ste von takže obedy Vám netreba krd
keď sa ráno dobre najete.Ved aj s domu si viete pribaliť niečo sladké, nejaké snacky.Dva dni to je nič sa prestravovať .Základ je dobre sa najesť ráno. My tak fungujeme celé roky. Ked sme von a máme program nikomu ani nenapadlo nikdy vyjedat. A dáme vždy skoršiu večeru. Alebo kto je hladný vždy sme všade niečo našli.

anonym_65b2c0
20. júl 2025
@miusa00

Len teda chcem upozorniť, že sneh v Tatrách nie je istota už bohužiaľ

@miusa00 To je pravda. Keď je dobrá zima tak stačí vybehnúť na hocijaké kopce .Preto v júli to je bruta skoro l riešiť uz teraz. Najlepšie keď napadne zobrať sa a ísť.
@anonym_autor

anesim
20. júl 2025

My sme boli v poprade, hotel Satel, kusok od stanice a odtial sme isli do tatier elekt zeleznicou. Ranajky boli v cene, vecera sa dala dokupit
Boli sme koncom decembra, no sneh nebol
Poprad ma krasnu vianocnu vyzdobu

autor
21. júl 2025

No s tým snehom ste ma nepotešili, že nebol... Ďakujem za rady a tipy. Popozerám.

letfenixa
21. júl 2025
@anonym_autor

No s tým snehom ste ma nepotešili, že nebol... Ďakujem za rady a tipy. Popozerám.

@anonym_autor my sme išli 2.1., bez snehu, do rána 3.1. napadol.

avanka
21. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Tatry sú krásne aj bez snehu

avanka
21. júl 2025

@anonym_autor toto vodopád skok 27 decembra.

avanka
21. júl 2025

@anonym_autor tesne pred Teryho chatou 28.12, ale to bolo vyššie, Štrbské bolo zamrznuté, aj Popradské pleso. Určite choďte.

zuzuliatko18
21. júl 2025

My sme byvali v zime v hoteli Smokovec, je kustik od stanice vlaku, mavaju kupony aj na zlavovych portaloch. V cene Bola polpenzia s tym, ze varene jedlo sa dalo vybrat medzi 11 a tuaim 19 vecer z viacerych druhov (Mali navarene rozne jedla, taku klasiku slovensku). Prijemne ubytovanie a lahko dostupne hocikam.

anesim
21. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor strbske pleso bolo zamrznute, tak sme isli krizom po plese, bolo tam plno ludi, inac by sme sa neodvazili
A pocasie sme mali super, ani mracik na oblohe, len ten sneh chybal - medzi vianocami a novym rokom sme boli

kris_tin257
21. júl 2025

Popozerať zľavomat a využiť rekreačný poukaz ak sa dá 😊 na zlavomate sa vždy dá niečo nájsť

smokovec
24. júl 2025

@anonym_autor
Ak by ste mali záujem, my ponúkame náš rodinný apartmán Mariana Novom Smokovci, zástavka Sibír.
tiež sme 5 členná rodina a kupovali sme ak, aby keby ide aj babička, aby sme sa zmestili 🙂
Kliknite si na www.apartmanik.sk, recenzie mame aj na Booking.com.
Máme to s vlastným stravovaním, ale vedľa v penzión viete využiť stravovanie, resp. na recepcii vedia urobiť pizzu, snacky... prípadne viete využiť potraviny v blízkosti (cestou od zástavky k ubytovaniu).
V sezóne robíme pobyty na min. 4 noci, ale ak by bolo voľné, mimo hlavných termínov a sneh - nie je problém sa dohodnúť. V mimosezónne klasicky 2 noci nie sú problém.
A samozrejme vystavujeme faktúru, kedy si u zamestnávateľa viete uplatniť rekreačný poukaz.

smokovec
24. júl 2025
@letfenixa

Za mňa sa najviac oplatí bývať v Starom/Novom Smokovci, na Sibiri. Ubytovanie hľadám na booking.

@letfenixa jej my máme apartmánik na Sibirí 🙂 tak sa prípadne budeme tešiť aj na Vašu návštevu 🙂 www.apartmanik.sk