Vydržia mi vanilkové rožky do Vianoc?
Ahojte, v pondelok som natesena urobila moje prvé vanilkové rožky, vydarili sa. A potom som prišla na zo, že nemám ich kde skladovať - teda, špajzu nemám, na balkóne zvlhnu, v byte je 24stupnov. Zatiaľ ich mam v byte, na skrini vyložené, ale teda neviem, či je to ok. Este by som ich mohla dat pred vchodové dvere pred byt, len tam zase aby nezmizli 🙂
@bolarazjedna na balkóne v uzavretej dóze nezvlhnu, ale zase, ak bude mrznúť, to by mohol byť problém. Nechala by som ich v dóze vo vnútri, do vianoc určite vydržia.
@bolarazjedna ved si kup nejaky box na potraviny, vydrzi ti to cele roky
@bolarazjedna mne nevydržali. Za tri dni som zjedla celý plech 🫣 ale keď máte silnú vôľu tak určite s tým nebude problém 😁
@bolarazjedna Ha ha ja mávam vždy všetko hore na skrini v dózach,keďže nemám kam tiež dať a vždy vydržalo a istota je,že sa nezjedli ,lebo ani nevedeli kde sú a ani nedočiahli 😀😀😀
Ďakujem vám všetkým, skúsim teda kúpiť väčšiu kovovú dozu, plastové nemám rada, tam mi všetky koláče zmäknú.
Ked ich dovtedy nezjete, tak ano 😄
@bolarazjedna dávam všetko vianočné do papierových krabíc od bonboniér a tie dám do veľkej kartónovej na balkón. Ak ti tam vyslovene nenaprší, budu dobré. A ani mráz vôbec nevadí. Skôr naopak. Tento zvyk máme v rodine po generácie overený.
Pecivo mam v plastovych dozach a na balkone.
Naprciem cca tyzden dva/podla toho,co/prrd vianocami a vydrzia aj do marca...v dobre zavretej doze a v chlade sa im nema co stat.

na otazku ci ti vydrzia do Vianoc - ak ich nezjes vydrzia 🙂 zabal ich do uzatvaratelnej plastovej, kovovej krabice a vydrzia bez problem tyzden. ja ich bezne mam tyzden v byte popr. aj na balkone a nemam pocit ze by zvlhli, len ich musis hermeticky uzavriet