icon

Permakultúra: Ako aplikovať alelopatiu v záhradke?

11. apr 2026

Plánujem začať s permakultúrou. Vie niekto poradiť konkrétne príklady alelopatie?

ivicatolic
11. apr 2026

@anonym_autor veď píš po slovensky 🤣🤣🤣

autor
11. apr 2026
@ivicatolic

@anonym_autor veď píš po slovensky 🤣🤣🤣

@ivicatolic alelopatia=vzťahy rastlín medzi sebou. Ktoré rástliny sa spolu môžu kombinovať a ktoré nie.

ivicatolic
11. apr 2026
@anonym_autor

@ivicatolic alelopatia=vzťahy rastlín medzi sebou. Ktoré rástliny sa spolu môžu kombinovať a ktoré nie.

@anonym_autor to som nikdy nepočula, zasadím ako ja chcem

autor
11. apr 2026
@ivicatolic

@ivicatolic v permakultúre sa to rôzne kombinuje: paradajka a bazalka sa k sebe hodia. Zemiaky a zeler nie.

ivicatolic
11. apr 2026
@anonym_autor

@ivicatolic v permakultúre sa to rôzne kombinuje: paradajka a bazalka sa k sebe hodia. Zemiaky a zeler nie.

@anonym_autor no budem to musieť naštudovať 😊👍, ako sadím bežné plodiny v záhrade xy rokov, a teda vždy obmieňame miesto, teda napr. zemiaky boli na nejakom mieste, druhý rok majú iné miesto, aj ostatné plodiny

osky
11. apr 2026
@ivicatolic

@ivicatolic tak si to nastuduj
Funguje to

osky
11. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ved na nete mas vsetko,ja si to vzdy pozeram tam...

majka2959
11. apr 2026

@anonym_autor Kedysi som o tom čítala v nejakej knihe, ale už si nepamätám názov. Jedine zohnať nejakú literatúru alebo pozrieť niečo na internete, určite sa niečo nájde. Prajem veľa šťastia!

behulka
12. apr 2026

Je tu záhradkárska skupina, vyskúšaj : https://www.modrykonik.sk/group/1929/ ja som tam dostala veľmi dobré tipy a rady.
Veľmi mám rada kombináciu kukurica/slnečnica + fazuľa/rajčiny + tekvice/uhorky. To je taký svet sám pre seba. fazuľa, rajčiny sa ťahajú pomedzi kukurice a slnečnice, po zemi (aj do neba niekedy) sa plazí tekvica alebo uhorky. Pomedzi jahody sadím cesnak, mrkvu, špenát na striedačku s cibuľou aby som ušetrila miesto. No veľmi do toho nevidím, určite záhradkárky poradia lepšie.