icon

Postup pri zošrotovaní auta

10. máj 2025

Ahojte, potreboval by som dať zošrotovať auto, ktoré som využíval pri celej stavbe domu. Na predaj to už veľmi není, keďže je úplne zničené a cez najbližšiu STK by neprešlo bez veľkej investície. Viete mi poradiť postup pri zošrotovaní z vlastnej skúsenosti, aké sú poplatky?
Ďakujem. Pekný večer 😉

lensii
10. máj 2025

Všetko záleží od toho aká je kategória 😉

doriiis
10. máj 2025

Aké poplatky? Ja som ešte aj dostala 50 €.😃
Sú firmy,ktoré sa zaoberajú tým,že prídu,auto odtiahnu,dajú zosrotovat a tebedaju nejakú čiastku.
Alebo keď si ho zoberieš sám na srotovisko tak neplatis.Len potom odovzdás značky a zrušis pzp

lensii
10. máj 2025

Máš viacero možností
1. Vyradiť na trvalo za 5€ , odovzdáš značky, veľký malý techničak auto ti ostane a dáš zosrotovať autorizovaný šrot, ked autu nechýbajú kolesa motor prevodovka atď Máš to zadarmo
2. Vyradiť za 5 € , odovzdáš značky, veľký malý techničak auto dáš do šrotu ( obyč nie autorizovaný) dostaneš cca 20 centov za 1kg čiže zarobíš
3. Vyradiť 5€ odovzdáš značky, velky maly tech, auto rozoberieš odnesieš všetko zvlášť zarobíš
4. Ked je N1 auto vyradiš za 5€ , a auto si môžeš nechať aj doma 🤷‍♀️ veľa možností je . Pripadne Zavoláš do autorizovaného srotoviska oni po auto prídu zoberú dajú doklad ze je zošrotované ty pôjdeš na políciu odovzdáš značky techničak papier o zosrotovaní a vybavené

doriiis
10. máj 2025
@lensii

Máš viacero možností
1. Vyradiť na trvalo za 5€ , odovzdáš značky, veľký malý techničak auto ti ostane a dáš zosrotovať autorizovaný šrot, ked autu nechýbajú kolesa motor prevodovka atď Máš to zadarmo
2. Vyradiť za 5 € , odovzdáš značky, veľký malý techničak auto dáš do šrotu ( obyč nie autorizovaný) dostaneš cca 20 centov za 1kg čiže zarobíš
3. Vyradiť 5€ odovzdáš značky, velky maly tech, auto rozoberieš odnesieš všetko zvlášť zarobíš
4. Ked je N1 auto vyradiš za 5€ , a auto si môžeš nechať aj doma 🤷‍♀️ veľa možností je . Pripadne Zavoláš do autorizovaného srotoviska oni po auto prídu zoberú dajú doklad ze je zošrotované ty pôjdeš na políciu odovzdáš značky techničak papier o zosrotovaní a vybavené

@lensii ...nemusí vyraďovať on.Spravia to za neho na srotovisku.A rýchlejšie,jak keby stal v rade na polícii.

lensii
10. máj 2025
@doriiis

@lensii ...nemusí vyraďovať on.Spravia to za neho na srotovisku.A rýchlejšie,jak keby stal v rade na polícii.

@doriiis dnes sa už v rade stať nemusí vôbec. Urobí rezerváciu na dátum a čas. Príde a hneď ho berú nečaká vôbec

doriiis
10. máj 2025
@lensii

@doriiis dnes sa už v rade stať nemusí vôbec. Urobí rezerváciu na dátum a čas. Príde a hneď ho berú nečaká vôbec

@lensii ...z vlastnej skúsenosti mu radim,že na štrotovisku to auto odhlásia za neho.Nemusi sa nikam objednávať.Jedine,čo ich zaujíma,či je v aute baterka.Nic viac

zic
10. máj 2025

nebude jednoduchsie ho predat na nahradne diely za 100 eur? Niekto sa urcite najde... hlavne ked je pojazdne... potom uz bude starost niekoho ineho...

kubkovan
10. máj 2025

My sme to riešili minulý rok. Zaviezli sme auto na šrotovisko, vyradili ho z evidencie a dali nám tuším 80€. Do 5 min. prišla SMS o vyradení z evidencie a cez net sme už len zrušili PZP.

lensii
11. máj 2025
@doriiis

@lensii ...z vlastnej skúsenosti mu radim,že na štrotovisku to auto odhlásia za neho.Nemusi sa nikam objednávať.Jedine,čo ich zaujíma,či je v aute baterka.Nic viac

@doriiis ale ja som mu napísala aké má možnosti 😉