Ako stráviť voľný čas v Nitre v lete?
Ahojte je niekto z tohto mesta ?
Chystám sa tam na služobnú cestu a 2 dni budem mat voľný čas a teda rada by som ho niekedy sravila.Idem v lete čiže aj kúpaliska môžu byt … poprípade čo je tam zaujímavé vidieť keď už tam budem 😊😊
plus hradny areal, mestsky park na Sihoti a tam vedla neho je hned aj kupalisko ....a pesia zona ....to je tam vsetko pokope v centre
a shopping komplex Mlyny
pripadne pozriet program na Agrokomplexe, ci tam v tom case nebude nieco zaujimave
Vyhľadaj si aktuálnu ponuku mesta v danom termíne, kultúrne podujatia, program divadla, kino, atď.
Úprimne, nič zaujímave tu nie je. V lete bude pekná Kupecká ulica, pešia zóna je otras ... Choď na hrad, daj si kávu v Castellum caffe, prejdi sa v parku a tam na kávu do Biskupského hostinca. Aj si obed v reštike Salio alebo vo Furmanskom dvore. Obchodné centrá nič moc, slabé obchody. Kultúra v lete slabá.
Ešte doplním okrem spominaneho. Zoborský kláštor je to síce len zrúcanina. Dá sa odtial pokračovať k Svoradovej jaskyni a odtiaľ na Zoborskú lesostep.
Kúpalisko v Nitre vychytené nemáme, ale Poľný Kesov nie je ďaleko.
Niektoré baby majú pravdu Centrum zaspalo trochu dobu, Staré mesto je pekná prechádzka, ale bez pridanej hodnoty, Kalvária býva okrem národnej púte osirelá.
Ja som hrdá na Divadlá , len DAB aj Staré divadlo v lete majú prázdniny. Agráč v lete je len Agrokomplex koncom augusta. Ale je tam pár atrakcii celoročne. Spomenula by som aj Botanickú záhradu na SPU.
@rude_baby suhlasim s tebou, tu skapal pes. Pesia je grc, tam nemas co robit, v lete aa tam uvaris, kupko zaspalo dobu, priprav sa na to, ak budu horucavy, fakt aa ti nebude chciet lozit na kalvariu, ani zobor. Divadla maju prazdniny, kultura extremne slaba, na kupeckej mas 2 kaviarne a dovi dopo. A ja tu zijem teda uz tiez dost dlho. Zial, to trnave sa nevyrovna ani z kilometra.
@victoriab Čakala som , že Hattas si zoberie inšpiráciu od svojho kolegu v Trnave. Myslím, že na rozvoj Trnavy dal súčasný primátor. Ale niektoré kroky sa Trnavčanom nepáčia.
V Nitre najviac vyzdvihujem divadlá v DAB máme skvelý umelecký kolektív. A to si pamätám Doczyho, Kissa, Martišovú. Aj Staré divadlo má svoju atmosféru.
@jananovotna88 tiež som čakala, že sa Hattas inšpiruje Brockom a NR rozkvitne, žiaľ, nedeje sa to... Ako lepšie ako Dvonc, aké čakala som asi väčší zázrak
Ja odporucam na shopping Promenadu, dat si kavicku na teraske s vyhladom na hrad a potom popri rieke prechadzku do parku...inak suhlasim s babami, ze pesia zona je no go zona, ogrcana,rozbita,samy bezdak...bohuzial,ale je to tak...

Ja by som isla na Zobor, Kalvariu, Dražovsky kostol, Gýmeš, ale tak aj tulanie v Nitre nie je na zahodenie