icon

Čo navštíviť v Nitre počas jedného dňa?

lenka_da
8. feb 2025

Ahojte, prosim vas, poradte... Mame na navsteve tinedzerku z Pariza. Zajtra sa mame stretnut s priatelmi, aby sme to mali cca na polceste, vybrali sme Nitru. Co moze turista vidiet v Nitre? mestsky hrad, pesia zona, kalvaria, toto mame za chvilku obehnute. Zobor je uz dost od veci, idealne by bolo nieco blizko hradu, ale nemusi... Chceli by sme sa zdrzat takmer cely den. Je tu niekto z Nitry, poradite, co mozeme v nedelu v Nitre robit? My sme sami dospelaci + 3 tinedzeri, ale jedna sa nam hlavne o to dievca z Pariza, chceme jej urobit pekny vylet... Dnes sme boli lyzovat, tak zajtra uz len nejake historicke pamiatky, nieco pekne + obed... Mockrat dakujem za tipy ❤️

Strana
z2
kukulienka83
8. feb 2025

Všetko čo spomínate, potom obed a po ňom prechádzka na Drážovsky kostolík? 🤷

liusa82
8. feb 2025

Vybrala by som iné mesto len nie Nitru.To sa nedá nikde inde ísť? ešte na kalvárii je pekne ale to treba šlapať.Ako turistiku

pribinak
8. feb 2025

@liusa82 srandujes? Veď ten kopčeky vyjde aj dôchodca

liusa82
8. feb 2025

@pribinak ja som tam raz bola nečakane v štoklách na rande a frajer sa somnou strieskal dole kopcom a áno bolo to na kalvárii.Pamätám dodnes takže asi preto taká spomienka že je to strmé🙂

dankabg
8. feb 2025

Pri hrade je Castellum café, tam by som odporučila ísť na obed/kávu/zákusok alebo v parku na Sihoti je tiež pekný podnik...v Topolciankach je park aj s kaštieľom, len to je už pomerne daleko. inak kebyže môžem, tak by som turistu vzala radšej do Trnavy alebo do Kremnice, Banskej Štiavnice, Banskej Bystrice...

martinkatinka
8. feb 2025

@liusa82 tak stokle, ci stekle nie su vhodne na viac ako prejst z taxika do restiky 😉 Nitra je pekne mesto, vsetko spominane je vhodne na jednodennu kulturu a vylet.

liusa82
8. feb 2025

@martinkatinka áno ale on mi to nepovedal kde ideme.Nie som taká blbá že by som si tam dala ihličky len tak splezíru🙂 vidíš za mňa zas Nitra nie.Ešte pešia alebo okolo divadla prechádzka áno.Tam sa mi páči.Ale ja Nitru ako celok nejako od decka nemusím.Nepáči sa mi.Skôr by som išla na výlet bud Banská Štiavnica,alebo Banská Bystrica,Trenčín.To sú pekné mestá teda pre mňa

n3la
8. feb 2025

A pozrieť baziliku? Za mna bola fakt naaadherna.

martinkatinka
8. feb 2025

@liusa82 ano, aj to su pekne mesta. A Trencin bude buduci rok po rekonstrukcii uplne super. Ale aj v Nitre sa da vela vidiet. Ja by som sla aj na predstavenie, ak tam v tom case nejake bude....

dankabg
8. feb 2025

@martinkatinka no lenže čo z toho predstavenia bude mať ta Francúzka?

martinkatinka
8. feb 2025

@dankabg 🙈 joj, to ma nenapadlo... Mas pravdu.

dankabg
8. feb 2025

@martinkatinka nie vsak ako áno máš pravdu, divadlo je super, chodím tam radšej ako do SND...len no keby tam boli titulky aspoň 😂 nevadí. Ešte mi napadá galéria, tá by mohla byť fajn

martinkatinka
8. feb 2025

@dankabg ja som akosi asi predpokladala, ze teenagerka je slovenka zijuca v Parizi 🙈

dankabg
8. feb 2025

@martinkatinka jaj to zas nenapadlo mne 😀 môže byť.

rude_baby
8. feb 2025

Choďte aj do parku a na kávu do biskupského hostinca. Ale NR je celkovo nič moc (hlavne v tomto období), pešia zóna 0 bodov, to už aj Kupecká ulica je krajšia a živšia 🥴

kikuss88
8. feb 2025

Na obed určite odporúčam reštauráciu Quo Vadis, moja najobľúbenejšia v NR ❤️

dankabg
8. feb 2025

Quo vadis ľúbim silno aj ja ale muž tam nechce ísť, tak dúfam, že ho zlomím 🫣

lenka_da
autor
8. feb 2025

Dakujem vam vsetkym ❤️ ano, ta tinedzerka je Francuzka, je u nas na vymennom pobyte. Umyselne som pisala, ze je z Pariza, lebo no, kes sme mali Francuzku z maleho mestecka, bolo to ovela jednoduchsie. Bansku Bystricu sme jej uz ukazali a zajtra potrebujeme nejake mesto na polceste medzi Blavou a Bystricou, preto ma napadla Nitra.

dankabg
8. feb 2025

@lenka_da tak choďte do Trnavy 😂

dankabg
8. feb 2025

Kúsok odtiaľ su napríklad Smolenice, zámok je krásny a stojí za návštevu

lenka_da
autor
8. feb 2025

@kukulienka83
@pribinak
@dankabg
@kikuss88
@rude_baby
@martinkatinka
Dakujem vam vsetky. A poradite, kde by sme mali najlepsie zaparkovat, kedze chceme ist na hrad a pesiu zonu a kalvariu atd? Vobec to tam nepoznam, prosim presne miesto, aby nasli google mapy 😁 dakujem

mirage
8. feb 2025

@dankabg a preco tam nechce ist?

lynda888
8. feb 2025

@lenka_da parking zdarma je v nedelu všade v NR. Ak chcete ísť na hrad a pešiu zónu- do google maps zadať Župné námestie NR, tam v pohode zaparkujete. A na Kalváriu - klasicky zadáš Kalvária NR, autom sa dá ísť až celkom hore ku kostolu, takže nezlaknut sa žiadnych zákazov a úzkej uličky. Potom už len vyšlapete hore na kopec za 5 min.

Pekný deň v NR prajem !

dankabg
8. feb 2025

@lenka_da no ideál je podľa mňa pri Sihoti. Tam by ste miesto mali nájsť a je odtiaľ všetko relatívne blízko

dankabg
8. feb 2025

@mirage ja neviem čo sa mu tam nepáčilo 😵‍💫 pri ňom ťažko povedať. Keď sme tam šli boli sme tam sami, asi to bolo tým, že to bolo behom pracovného týždňa okolo tretej poobede. Mne tam veľmi chutilo, obsluha bola tiež pre mňa super aj priestory...no hádam ho presvedčim

victoriab
8. feb 2025

@dankabg rozhodne trnava. Tu skapal pes. Pesia zona fakticky neexistuje, nie je tam nic. Fontana na namesti je pokazena, ale vlastne je aj tak otrasna. Na hrad vyjdete za pol hodinu, obed v castellum, prechadzka v parku, co so zvysnym dnom. Kalvaria ok, to mate na pol hodku, inde nemate kam ist, nic tu nie je. Legendary hami papi palacinky jedine 😀😀😀 burger v bearded brothers a tot vsjo. Tu nic nie je. Kultura nula, mozete sa prejst pri rieke, bacha na nutrie, tie su vsade. Promenada na kavu a koniec. Ja tu zijem, ale fakt ti neviem, ze kde akoze by ste tu na crly den sli 😀😀 ak mame my niekam ist, hned ideme do trnavy, to sa neda s nr porovnst uz len co aa gastra tyka. O kulture ani nehvoorim.

lenka_da
autor
8. feb 2025

@lynda888
@victoriab
@dankabg
@kikuss88 a restauraciu mi poradite, prosim? Keby bola aj cenovo dostupna... Dakujem

lenka_da
autor
8. feb 2025

@kikuss88 ten Quo Vadis vyzera super, ale uplne vo vsetkom maju alergen 7 (mlieko) 😢

dankabg
8. feb 2025

@lenka_da tak potom zlatý kľúčik alebo Castellum či na Sihoti ten hostinec. Skús to pozrieť

lenka_da
autor
8. feb 2025

@dankabg
@kikuss88
Baby, dakujem vam za pomoc, ste zlate 🙂

Strana
z2