icon

Kde rýchlo zohnať kostým Squid Game?

erily
28. jan 2025

Ahojte, kde kúpim dnes urgent kostým pre 8 ročného squid game?

dassena
28. jan 2025

https://www.heliumking.sk/detsky-kostym-squid-g... taketo nieco? a masku si myslim ze zozenies zvlast v pohode.

maranco
28. jan 2025

@erily včera bolo 80. výročie oslobodenia koncentračného tábora Auschwitz-Birkenau, tak tematicky by sa mu viac hodil kostým dozorcu SS. Veď násilie a zabíjanie ľudí je zábava a hra 🙈

domka222
28. jan 2025

8 ročné dieťa by podľa mňa ani nemalo vedieť, že niečo také existuje. Ale budiš. Nákup asi skôr cez net ako v kamennej predajni. Skús ešte pozrieť bazár

strawberry0797
28. jan 2025

Mne to pride nevhodne pre 8-rocne dieta. (akekolvek dieta)

lucia147852
28. jan 2025

@strawberry0797 Mne to príde nevhodne pre hocikoho. Už som videla aj plysakov ako postavičky zo squash game. Chorá doba

maranco
28. jan 2025

Pozrel som si prvé video čo ponúka YT pod tým názvom https://www.youtube.com/shorts/gibkl8yTBN0 a je to otras

Zábava ako pre dozorcov v koncentráku.
Išla by si so synom do rímskej arény pozerať a fandiť na gladiátorské zápasy?
Alebo zabávať sa pozeraním hliadky v koncentračnom tábore alebo na hraniciach Československa ako strieľajú do ľudí ktorý chcú prekročiť plot?

roxanka1
28. jan 2025

@erily v party fieste v mlynoch, ale tiež mi to príde nevhodné

nicoletta98
28. jan 2025

@lucia147852 tak je rozdiel, keď si to pozrie dospelý človek a dieťa 😃 je to obľúbený serial celosvetovo… to potom nevhodný môže byt každý film či serial, kde niekoho zabijú 🤷🏼‍♀️

maranco
28. jan 2025

@nicoletta98 premýšľaj akú myšlienku podsúva seriál, že zabíjanie ľudí pre zábavu je v poriadku
To už môžu ponúkať zážitkovú dovolenku, poľovačku na ľudí niekde v Severnej Kórei v pracovnom tábore.
Keď budeš mať dnes slabý výkon v práci budeš v pohode ak šéf rukou naznačí že teba by odstrelil, veď sa len hral?
A dieťa v škole po zlej známke by takto hráčsky odstrelil učiteľku?

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
nicoletta98
28. jan 2025

@maranco čiže ty nepozeras akčné filmy, kde po sebe strieľajú a mlatia sa hlava nehlava? Narozdiel od akčných filmov ma squid game aj nejakú myšlienku, ale to jednoduchý divák nepochopí

lucia147852
28. jan 2025

@nicoletta98 ja myslím, že ten kostým je nevhodný za mňa pre kohokoľvek. Seriál som videla aj ja.

dadanu5
28. jan 2025

@erily videla som tuším v sinsay,som sa aj čudovala

maranco
28. jan 2025

@nicoletta98 pozerám filmy kde zomrie človek, ale vyslovene akčné kde sa len mlátia hlava nehlava a zabíjajú nepozerám, nebaví ma to
násilie pre mňa nie je zábavné

janulik2008
28. jan 2025

U nas 9 rocna vie co to je ale nepozerala.

U nas zasa chce byt Deadpool na karnevale 🤣🤣🤣

hiro
28. jan 2025

@maranco "premýšľaj akú myšlienku podsúva seriál, že zabíjanie ľudí pre zábavu je v poriadku" - noo, ten serial podsuva prave opacnu myslienku - ze to nie je v poriadku.

"Išla by si so synom do rímskej arény pozerať a fandiť na gladiátorské zápasy?" - v dobe ked sa odohravali tak tam nielen ze deti chodili pozerat ale aj bojovat:

https://www.reddit.com/r/ancientrome/comments/1...

https://www.quora.com/Gladiators-In-ancient-Rom...

maranco
28. jan 2025

@hiro tak by si išiel ako rodič s deťmi do arény pravidelne sa hodiť pozerať na zabíjanie aby si im mohol vysvetliť že to nie je v poriadku?

hiro
28. jan 2025

@maranco V tej dobe? Tazko povedat. Neviem ako by som to bral. Asi by zalezalo kym by som bol - ak by som bol legionar mozno by som to bral ze je to ok. Napriklad ako pisal Seneca tak on v tej dobe s tym nesuhlasil a nepacilo sa mu to. Myslitelia casto predbehli dobu v ktorej zili...

zuzka1117
28. jan 2025

Preboha pre 8 ročne dieťa ? Aspoň ty ako dospelá osoba by si mohla mať rozum 🤦

maranco
28. jan 2025

@hiro v dnešnej dobe budeš brať deti na zápas kde sa bijú dvaja v klietke, aby si im ukázal že to nieje v poriadku?

iné je keď si jednorázovo pozrieš nejaký historický vojnový dokument, kde však nie sú všetky detaily zabíjania a mučenia ľudí, dá sa to brať že sa z toho poučíš že je to zlé

a iné ak pravidelne sleduješ seriál so zabíjaním, kde si k postavám vytvoríš vzťah a hájiš jednu alebo druhú stranu, časom tvoje vnímanie na násilie otupie a u niektorých to môže rozvinúť sklony k násiliu aj v reálnom živote

keď to má vplyv na dospelého človeka, aký vplyv to má na osobnosť dieťata?