Ktoré potraviny sú dnes otvorené?
Áno ,jedine nejaká večierka ,nejaký súkromník a tuším.aj 1st day máva otvorené ..len neviem,čo konkrétne v tých potravinách potrebuješ .Stále neviem pochopiť ,že si nedokážu ľudia nakúpiť dopredu .
@mamkalentedkova tak mozno myslela ze niečo ma a nemá alebo sa to vylialo, bolo pokazené, prišla zo zahraničia, zabudla ze tu je sviatok, etc 🤷♀️
Malina byva otvorena
@aurorastone2 keď zistím,že nemám ,čo som si myslela ,že mám ,použijem náhradný plán ? Čo je také nenahraditeľné ,že sa bez toho nedá vydržať jeden deň ? Myslim,že kto ide zo zahraničia ,sem ide hlavne kvôli tomuto sviatku ,uctiť si pamiatku zosnulých a pravdepodobne tu má aj nejakú rodinu,ktorá vie ,že ten sviatok je ???
Ja som si včera zabudla kúpiť kávu 😭😭😭
@tomikejt zajdi si do kaviarne poobede, popytaj susedu na tu jednu kavu 😉🤷
@martinkatinka spravila som si muzovu mletú, jeden deň prežijem bez mojej nescy 😁 ešte mám v chladničke ľadovú v plechovke na poobedie. Včera som bola v Tescu kúpiť kávu a kúpila som všetko možné okrem kávy 😂🤦
@tomikejt no vidis 😉😆
@mamkalentedkova keď máš naklepane rezne a zistíš že ti navlhla a splesnela Struhanka stalo sa nám 🤷♀️... Ale ty budeš mať odpoveď na všetko tak sa lúčim pre dnes 😁
dievcata, cudovali by ste sa, ale ludia cez statny sviatok vobec nekupuju veci, ktore akutne potrebuju, ale robia bezne nakupy. my na ulici mame sukromnicku, vzdy ma do 10.00 otvorene aj v sviatky a tam je od rana sora az vonku a ludia vychadzaju s plnymi taskami. za mna tiez uplne nepochopitelne, nedokazat vydrzat 1 den bez obchodu, ako bolo vyssie spomenute, vzdy sa da vynajst, ci bez muky, ci struhanky, ci smotany, ci cohokolvek. tu keby presiel navrhovany zakon, ze aj v nedelu by boli obchody zavrete, ludia by sa asi zblaznili. za komancov boli obchody otvorene v sobotu doobeda, v nedelu zavrete a vsetci sme prezili.
@matkahelka tak napríklad preto že cez týždeň chodia do práce a nemajú čas? Tak využijú voľný deň na dokúpenie zásob?
Po-Pi čas nie je, stačí že je v sobotu pekné počasie a rodina sa vyberie na výlet a jediný deň, kedy sa dá nakúpiť, je nedeľa 😉
@matkahelka Áno všetci sme prežili, ale najviac tým boli postihnutí samotní predavači. Kamoška mala oboch rodičov predavačov a všetko okrem potravín museli deťom zabezpečovať starí rodičia detí. Rodičia nemali šancu, všetky obchody boli otvorené v rovnakom čase. Ak dieťa potrebovalo nové topánky, dali rodičia peniaze babke a išla ich s dieťaťom kúpiť ona. Bol to blbý systém, niet za čím ľutovať.
@aurorastone2 jasne..vieš čo aj to sa mi stalo ,že som nemala strúhanku ..vysusila som v rúre rožky a namlela ich ..ale chápem,že nie každý si vie poradiť 😉
@kaca222 ale no, neprehanaj. kto dnes robi 12-ky denne denne a nestiha ist do obchodu pocas tyzdna? ty poznas takeho jedinca, co cely tyzden nevstupi do obchodu?ja nie. este aj cez covid chodievali ludia x-krat tyzdenne, lebo nebudu jest 3-dnove pecivo.
@zuzitko74 a to kolko je takych rodin, kde obaja rodicia su predavaci? pises o extreme. ja trebars poznam 3 predavacky a oni by skakali od radosti metrovy odzemok, keby sa uzakonilo, ze su v nedelu obchody zavrete, lebo kazda z nich by bola kazdu nedelu so svojou rodinou.
@matkahelka ale no, praveze predavaci sa o tie sluzby cez vikendy trhaju kvoli priplatkom. Oni boli najviac proti zavretym obchodom v nedelu.
A tiez by som nejedla 3-dnove rozky 😬 My si kazde rano skocime pre cerstve 😀
@belllinka a mas aj oficialny zdroj na to, ze predavacky tie nedele tuzia chodit do prace? ci len tie v tvojom okoli bezdetne su z nediel v praci cele happy? lebo pokial mam ja info, nikto sa predavaciek na ich nazor nepytal. s tymi rozkami suhlasim, moje vyjadrenie bolo na margo komentu nado mnou, ze existuju ludia, ktori cely tyzden do obchodu nejdu a cakaju na nedelu. lebo taki podla mna neexistuju 🙈
@matkahelka poznám, my čerstvé pečivo nekupujeme a nakupujeme cez víkend, často v tú nedeľu, keď v sobotu ideme na výlet. Keď som bývala s rodičmi, mama chodila z roboty o 7 večer a tato nenakupoval 🤷♀️ Takže tiez len víkend.
Tak ja len toľko, že prečo ľudia v sviatok robia normálny nákup. A hej, dá sa zariadiť aj inak. Ale je super že žijeme v dobe, kedy nám nikto nenariaďuje kedy máme nakupovať.
@kaca222 tu nejde o dobu predsa. skus si vygooglit, kolko krajin (podstatne vyspelejsich ako SR) maju obchody nielen cez sviatky, ale aj nedele zatvorene. a tiez su to krajiny demokraticke, nie komunisticke. ak nestiham ist do obchodu, existuju donasky predsa. a ak tvoja mama chodievala z prace o siedmej, ci ktokolvek iny, tak nechodieva do prace o siestej rano predsa. v korporatoch su bezne pohyblive pracovne doby, aj ja mam kolegyne, ktore pridu do prace sice na 9.30, ale dovtedy si obehaju doktorov a nakupy. cize fakt neverim, ze v dnesnej dobe sa najde clovek, ktory pocas pracovneho tyzdna nema cas ist na nakup a musi nutne nakupovat cez sviatky.
Akoze ja nechapem, kde beriete to s tymi priplatkami. Uz ked som ako studentka brigadovala v Tescu, vsetky vikendy a sviatky sme tahali my studenti a brigadnici, a to uz je dobrych par rokov prec. Kde sa ktorej predavacky spytam, kazda odpovie, ze v nedelu chce byt doma.
Ja nechapem, kde stale beriete tie dristy o priplatkoch, ved im to strhnu zas inde na mzde.
@matkahelka Vidíš, a ja zasa poznám zopár predavačiek, ktoré na rovinu a bez prikrášľovania povedia, že pre nich nedeľné voľno nie je voľnom, lebo namiesto oddychu skáču okolo rodiny, riešia nedeľný obed, pečenie, výlety, prípadne návštevy svokrovcov, či rodičov. Raz za čas je to fajn, ale každú nedeľu by to nechceli. Najlepšie si vraj oddýchnu, keď majú voľno v strede týždňa. Chlap je v robote, deti v škôlke, alebo v škole a oni majú doma božský kľud.

Možno nejaká večierka, súkromník môže mať otvorené keď si predáva sám.