icon

Život v Nitre

16. okt 2025

Ahojte. Aký je život v Nitre? Je tam dosť pracovných ponúk? Sú nejaké časti kde sa býva lepšie? A pod.

anonym_eb0ab6
16. okt 2025

Robota tu je, ak sa nebojíš robiť. My žijeme na Chrenovej, sme spokojnejší ako keď sme boli na Čermáni

anonym_877586
16. okt 2025

Za mňa Nitra nie je dobré mesto na život. Ako záleží podľa čoho sa chceš rozhodovať, lebo z hľadiska krásy Nitra krásna nie je, ale pracovné ponuky tam budú, avšak či a kde ťa tam niekde zamestnajú závisí už od vzdelania a skúseností. Ale ľudia sú tam všelijaký, je tam aj dosť ľudí a keď náhodou nemáš auto, tak prepravovať sa z jedného konca Nitry do druhého nie je bohviečo.

anonym_b58d16
16. okt 2025

mne sa v nitre býva super
Bývalá som tu ako študentka a aj som tu ostala , dnes mám rodinu
Práce je asi dosť ,nemám pocit,že by ľudia potrebovali veľmi dochádzať za prácou
Na začiatku mi prišla Nitra ako obrovské mesto a dnes poznám každý kút
Mám to tu rada, aj blízko BA ,aj Čechy blízko
Také akurát dobré umiestnenie má podľa mňa

anonym_f96295
16. okt 2025

Vela ludi robi v Nitre ale byva napr v Zm alebo v dedinkach v okoli Nr ak chce dakto kludnejsie .Ja by som tam nikdy nebyvala ale na pracu alebo podnikanie ok.Ani vzhladovo nie je pekne a bohviečo.Teda pre mna ale ako vidim nie som jedina komu sa Nr nepaci.Ale tak zamestnas sa tam jasne

anonym_c7ae5f
16. okt 2025

@anonym_autor za mlada som prestriedala vela miest a nitra pre mna na zivot jasne NIE ..zapchy, mesto skarede , pracovnych ponuk nieje az tak vela, a este ked mam uprimne povedat tak aj ti ludia su tam hrozny ted vacsina 😀 ja uz len ked nutru vidim tak mi je zle mij nazor 🙂))… lepsie medto urcite Trnava, Bratislava 🙂

anonym_e5df00
16. okt 2025

Zápchy v Nitre 🤣🤣🤣🤣 chcela by som vidieť vaše ksichty ako stojite v zápche v Bratislave
Dnes odstavená Sitina upchala pol Bratislavy

anonym_ff144f
16. okt 2025
@anonym_c7ae5f

@anonym_autor za mlada som prestriedala vela miest a nitra pre mna na zivot jasne NIE ..zapchy, mesto skarede , pracovnych ponuk nieje az tak vela, a este ked mam uprimne povedat tak aj ti ludia su tam hrozny ted vacsina 😀 ja uz len ked nutru vidim tak mi je zle mij nazor 🙂))… lepsie medto urcite Trnava, Bratislava 🙂

@anonym_c7ae5f no Trnava tiež nič moc, tak ako každé slovenské mesto. Jedna ulica, pešia zóna, shopping centrum, koniec. BB detto, TN tiež, Zvolen otras, Bardejov jedno námestie a tak nápodobne všade. Bratislava fajn, rozmanitosť, pestrosť.

anonym_16fb47
16. okt 2025

Nitra je moje rodné mesto, ale nežijem tam.
Najviac mi vadia ľudia, teda väčšia časť a určite to nemôžem zovšeobecniť, aby som slušných ľudí neurazila.
Vôbec nechcem politizovať, ale Nitra je bašta Smeru a Fica a tak sa tam správa aj väčšia časť obyvateľov.
Veľmi mi to vadí a nielen to, aj také čudné, neohladuplné správanie ľudí medzi sebou napr. v obchode, v mestskej doprave.
Nejaký poriadok, slušnosť sa tam veľmi nenosí, nestretla som sa s tým v iných mestách.
Posledné roky chodím do Nitry už menej, tak snáď sa to už trochu zlepšilo, aspoň verím.
No nedokázala by som tam žiť.
Ospravedlňujem sa slušným obyvateľom.

unicornlady
17. okt 2025

Mne strašne vadia v meste hluční vykrikujúci cigáni a ležiaci niekde alkoholici (a tí sú potom aj v MHD-čke)

Ale sú aj pekné miesta. Napr. v parku v tej časti, ako sú rybníky, nebýva plno, tak sa tam dá dobre prejsť a načerpať kľud. (cez víkend poobede tam bude asi plnšie, ale najviac je plno pri preliezkach)

V malých mestách zase niet veľmi kam ísť.

Ideál je asi bývať niekde blízko v dedine, mať auto je samozrejme podmienka. A môcť kam vypadnúť do lesa.

anonym_2f6697
17. okt 2025

@anonym_autor nuda a normalna praca len po znamosti , ja som odzial uz davno odisla

anonym_61b156
17. okt 2025

Nitra je moje rodisko a aj tu žijem. Smutné je, ako nás vníma okolie.
Podľa mňa je veľkou pravdou problém s Rómami, ale aj veľkým množstvom prisťahovalcov za prácou - Arabi, Srbi a tmavšie tváre, čo neviem ani ich národnosť odhadnúť - pracujú v automobilke asi, žijú v ubytovniach a keď nepracujú pofľakujú sa a v mojom okolí sa zvýšil i počet krádeží. Stretneš tu aj veľké množstvo Ukrajincov. Bežne to nevnímam, ale akonáhle idem do nákupného centra v strede mesta OC Mlyny, hádam bežného Nitrana ani nestretnem.
V Nitre je trend bývať radšej v rodinných domoch v priľahlých obciach. Má to svoje výhody i nevýhody. Nemusí sa podariť dostať dieťa do škôlky, ZŠ v meste - ako cezpoľný. Mesto chce aby obyvatelia nechodili autami a preto stavia cyklotrasy a zaviedlo v centre mesta prísnejšie rezidentské parkovanie. No záchytné parkoviská sú malé a nedostačujúce. Ak chceš pracovať v centre mesta musíš rátať s nákladmi na parkovanie auta - alebo ísť autobusom - alebo inak.
Doprava v meste často kolabuje - hlavne v špičkách (zápchy max 20 minúť).
Pešia zóna je považovaná za vymretú, ale Mesto Nitra tam usporadúva rôzne akcie, no často sú úplne preľudnené - tam radšej nechodím. Máme tu DAB - divadlo a krásne predstavenia.
Je to podľa mňa viac firiem, ktoré sú v blízkosti a vedia ťa zamestnať, no je to skôr pásová práca. Sú tu obchodné centrá a väčšie obchody ako Hornbach, Obi, XXXLutz, Skonto... tiež sa vieš zamestnať i v bežných firmách či na úrade - tých je tu tiež viac.
Je tu fajn park, hradný areál, príjemná Kalvária i národná prírodná rezervácia Zoborská lesostep.
Ja to tu mám rada a nezamýšľala som sa či tu chcem žiť, mám tu rodinu a to ma tu drží. Nemyslím si, že v iných mestách na Slovenku sa žije lepšie...

anonym_5fd739
17. okt 2025

Presne tak ako píše @anonym_61b156 , v Nitre je veľa možností kam ísť aj čo sa týka pracovných ponúk kde sa zamestnať. Ja síce nebývam priamo v NR ale v dedine vedľa, no často chodíme do mesta.
Všetko je o ľuďoch ako sa správajú k druhým a cigáni sú všade takže nikde to není ideálne.

anonym_4753cc
19. okt 2025
@anonym_61b156

Nitra je moje rodisko a aj tu žijem. Smutné je, ako nás vníma okolie.
Podľa mňa je veľkou pravdou problém s Rómami, ale aj veľkým množstvom prisťahovalcov za prácou - Arabi, Srbi a tmavšie tváre, čo neviem ani ich národnosť odhadnúť - pracujú v automobilke asi, žijú v ubytovniach a keď nepracujú pofľakujú sa a v mojom okolí sa zvýšil i počet krádeží. Stretneš tu aj veľké množstvo Ukrajincov. Bežne to nevnímam, ale akonáhle idem do nákupného centra v strede mesta OC Mlyny, hádam bežného Nitrana ani nestretnem.
V Nitre je trend bývať radšej v rodinných domoch v priľahlých obciach. Má to svoje výhody i nevýhody. Nemusí sa podariť dostať dieťa do škôlky, ZŠ v meste - ako cezpoľný. Mesto chce aby obyvatelia nechodili autami a preto stavia cyklotrasy a zaviedlo v centre mesta prísnejšie rezidentské parkovanie. No záchytné parkoviská sú malé a nedostačujúce. Ak chceš pracovať v centre mesta musíš rátať s nákladmi na parkovanie auta - alebo ísť autobusom - alebo inak.
Doprava v meste často kolabuje - hlavne v špičkách (zápchy max 20 minúť).
Pešia zóna je považovaná za vymretú, ale Mesto Nitra tam usporadúva rôzne akcie, no často sú úplne preľudnené - tam radšej nechodím. Máme tu DAB - divadlo a krásne predstavenia.
Je to podľa mňa viac firiem, ktoré sú v blízkosti a vedia ťa zamestnať, no je to skôr pásová práca. Sú tu obchodné centrá a väčšie obchody ako Hornbach, Obi, XXXLutz, Skonto... tiež sa vieš zamestnať i v bežných firmách či na úrade - tých je tu tiež viac.
Je tu fajn park, hradný areál, príjemná Kalvária i národná prírodná rezervácia Zoborská lesostep.
Ja to tu mám rada a nezamýšľala som sa či tu chcem žiť, mám tu rodinu a to ma tu drží. Nemyslím si, že v iných mestách na Slovenku sa žije lepšie...

@anonym_61b156 ahoj, prosím ta v ktorých častiach mesta bývajú zápchy?

anonym_5511c8
19. okt 2025

nitra je paradne mesto, velkost je akuratna, co sa prace tyka tak sa tu da robit vsetko mozne, Ja som pedagog a prednasam na oboch VS v meste a zaroven podnikam v oblasti v ktorej sa tu dari. Zamestnavam 21 ludi a priamo v nitre su skoly kde vacsina z nich nabrali vzdelanie a teraz dobre u mna zarabaju. Naviac tu mame akoby male hniezdocko priaznivcov smeru, cize ak si nasa tak ti je super.

anonym_112116
19. okt 2025

@anonym_autor v NR som študovala na VŠ a teda nevedela by som si predstaviť tam zostať žiť...okrem tých iných vecí už spomenutých stále tam nepríjemne fúkalo a napr mne vadil aj nr prízvuk

jarka1980
Autor odpoveď zmazal
anonym_61b156
20. okt 2025
@anonym_4753cc

@anonym_61b156 ahoj, prosím ta v ktorých častiach mesta bývajú zápchy?

@anonym_4753cc
V centre mesta bývajú zápchy. Problém je, že z jednej časti mesta na druhú sa dá ísť max tromi cestami a tie bývajú upchaté - v meste chýbajú mosty. V centre mesta sú len tri a to nie je dosť.
Najviac od Nových Zámkov, od Šaľe, na Kyneku - od Lužianok, od Zlatých Moraviec, od Zobora. Najväčšie sídlisko Klokočina v špičke tiež majú len pár možností prejsť cez mesto na Hollého, Štefánikova, Štúrova, Trieda A. Hlinku, kruháč pod Zoborom... Mesto ale nie je veľké, dá sa povedať, že za cca pol hodinu sa v bežný čas dá dostať z jedného konca mesta na druhý koniec autom.

anonym_93b6ed
20. okt 2025
@anonym_b58d16

mne sa v nitre býva super
Bývalá som tu ako študentka a aj som tu ostala , dnes mám rodinu
Práce je asi dosť ,nemám pocit,že by ľudia potrebovali veľmi dochádzať za prácou
Na začiatku mi prišla Nitra ako obrovské mesto a dnes poznám každý kút
Mám to tu rada, aj blízko BA ,aj Čechy blízko
Také akurát dobré umiestnenie má podľa mňa

mám ( vnímam ) to rovnako ako @anonym_b58d16

ziabronozka
21. okt 2025

Ja som po rozpade jednej firmy doma a mam problém sa tu zamestnať momentálne, veľa firiem tu zatvára, kvôli situácii aká je na Slovensku, je tu veľa vzdelaných a šikovných ľudí na úrade práce a je tu boj o prácu.

anonym_d13f96
21. okt 2025

ja som síce býval v dedine nedaleko NR, ale bola som spokojná. Čo sa týka práce, vždy som si mohla vyberať.
Nedávno sme išli cez Šurany a mala som pocit, že som nikde v Indií, či Pakistane...Tam ich bolo veľa, v Nitre je zas veľa rómov a tých je stále viac, čo sledujem v poslednej dobe.

anonym_886f13
21. okt 2025

Zápchy sú problémom v špičke asi v každom väčšom meste. Nemyslím, že Nitra je smerácka, šéfuje v nej progresívec Hattas a asi dosť ľudí dúfa, že v ďalšom volebnom období zvolený nebude.

1maja007
21. okt 2025

Caute ...tak co tak citam hovorite, ze cigani a tak za mna je to este celkom slusne v Nitre, kde byvam az dost za mna ok. Chodte na vychod a tam uvidite co to je sami cigan, smradlave autobusy, bordel, atd. a to pisem ja lebo som z vychodu (: ...ps: Kosice

anonym_32830c
29. nov 2025
@anonym_112116

@anonym_autor v NR som študovala na VŠ a teda nevedela by som si predstaviť tam zostať žiť...okrem tých iných vecí už spomenutých stále tam nepríjemne fúkalo a napr mne vadil aj nr prízvuk

@anonym_112116 Ja som rodena Nitranka , žila som v Srbsku v Novom Sade cez koronu a nechcela som sa vratit spať do Nitry . Nitra ako mesto je za mňa velmi pekné ale vadí mi tu strašne moc vietor to som inde nezažila . Namestie mrtve len asociali a bezdomovci otras a dalsia vec velmi vela romov . Napriklad take Srbsko je na juhu je tam viac romov ale za ten cas co som tam zila nikdy som ich nevidela tolko ako v slovenskych mestach neviem cim to je ale tam po pesej zone pri obchodnych centrach nevidela som romov asocialov ako v Nitre ,vadi mi to neviem čim to je .. A čo sa tyka práce nemožem si tu nájsť prácu mam operovanu chrbticu nemožem robit fyzicky narocnu pracu,mam maturitu ale prace niet. Naozaj len po znamostiach inac je tu clovek bez práce ,platovo slabé . Malo prac pre ženy s porovnanim Bratislavou .A čo sa týka ludí vačšina su velmi hrubý,drzý,vulgarny .. V Novom sade naopak boli ludia mily ako keby ma poznali cely zivot to sa o Nitre neda povedať.

anonym_32830c
29. nov 2025
@ziabronozka

Ja som po rozpade jednej firmy doma a mam problém sa tu zamestnať momentálne, veľa firiem tu zatvára, kvôli situácii aká je na Slovensku, je tu veľa vzdelaných a šikovných ľudí na úrade práce a je tu boj o prácu.

@ziabronozka ja som bola vela krat na urade prace mam maturitu hladala som nieco do obchodu butiku ale nič- stale ma posielali len do výroby , čo robiť nemožem tam by som sa zničila mam operovany chrbat .. Tak po tolkych rokoch neuspecha a konkurza pohovora som sa dala na OF viem že to vela ludi odcudzuje všade ale ina možnosť nebola , ked si našetrim vela odidem a najdem si niekde poriadnu prácu . Je to hanba pre Nitru a o romoch ani nehovorim a aky su tu ludia plus ten vietor nikde nefuka ako tu!