Aký je život v Nových Zámkoch?
Ahojte, chcela by som sa spýtať, aký je život v Nových Zámkoch. Aktuálne bývam v Bratislave, kde mám aj prácu, ale kvôli cenám nehnuteľností hľadám lacnejšie alternatívy. Pracujem prevažne z domu. Je dochádzanie do BA 1-2x do týždňa reálne? Ako sú na tom Zámky z hľadiska kultúrne využitia, prírody, možnosti trávenia voľného času. Ďakujem za všetky odpovede. 🙂
V Zamkoch nezijem ale mam tam svokrovcov a relativne casto tam chodime. Podla mna kulturne vyzitie nulove (ak neratas kino, obcasny koncert a cosi na pesej zone). Pracovne prilezitosti obmedzene a ak tak s adekvatnym platom. Priroda povedzme, ak si predstavujes napr. prechadzku po hradzy alebo na Berg atd. Moznosti travenia casu, su tiez limitovane velkostou a charakterom mesta - cize nejaky sport, prechadzky, kaviaren, restauracie. Uprimne zijeme v BA a ja si neviem predstavit v Zamkoch zit dlhodobo, na vikendy tam rada chodim. Ale velmi sa mi paci Strand.
Dochádzanie do BA 1-2x do týždňa je reálne. Veľa ľudí dochádza denne. Jazdia nové vlaky REX. V NZ je Termálne kúpalisko Štrand, plaváreň, wellness, lesopark Berek, hrádza, Zúgov, jazerá Sihoť, cyklistika, reštaurácie, kaviarne, cukrárne, kino, v okolí termálne kúpalisko Nesvady, Tvrdošovce, Podhájska, piesková pláž Komoča - v Oáza campe býva Motofest, Škoda zraz, Off road zraz. Je tam pokojnejší život než v BA. Podujatia tu: https://www.ajdnes.sk/nove-zamky/t1384
Ja tu zijem a napisem, ze tu skapal pes. Nic sa tu nedeje, toto mesto nenapreduje, len stoji na jednom mieste.
@done takých nájdeš aj v NZ, hlavne na železničnej stanici a v jej okolí. Ale čo sa týka nejakých podujatí, tak nula bodov. Na druhej strane, v BA bývajú v lete kiná zadarmo, teraz budú dni Bratislavy, kedy bude zadarmo vstup do niektorých budov, býva aj noc múzeí, noc literatúry, talianske trhy a ja neviem čo všetko. Aj kúpalísk je tu kopec, nehovoriac, že keď niečo chcem kúpiť, nemusím cestovať do NR hodinu, pretože v NZ sú vážne len základné obchody. Taktiež, výber jedál je v BA omnoho väčší, v NZ je asi 1-2 dobré reštiky. Proste NZ by som sa vyhla oblúkom. Pokojný život sa dá viesť aj v Rači a človek to má stále na skok do centra električkou. Čo sa týka dochádzania, tým vlakom furt niečo je. Či poruka na koľajniciach alebo porucha rušňov. V lete príliš zima, v zime príliš teplo. Ja do NZ vlakom už ani nechodím. Stačilo mi 6 rokov.
@done zabudla si na nasu zeleznicnu stanicu, to je pravidelne predstavenie zadarmo. Ja nepotrebujem kazdy vikend nieco, ale tu nemam pocit, ze vobec niečo je. A nejde len o podujatia. Obchody? Akoze tu prekvita akurat tak pepco, action, sinsay, dakujem, to si neprosim. Ked potrebujem nieco zakladne, idem minimalne do nr. Ano, viem, da sa objednat, ale ked chces nieco narychlo tak mas na vyber tuto "super triedu", potom obchody s cinskym tovarom, čo sa hraju na lepsie butiky alebo asi tie tri predrazene co tu mame. A dalsia vec, buduje sa tu niečo, rozvija sa toto mesto? Velke firmy nas obchádzajú oblúkom. Mesto nerastie, stoji na jednom mieste uz roky
Zadavateľka témy býva v Bratislave, ale kvôli cenám nehnuteľností hľadá lacnejšie alternatívy. Takže doporučovať jej Bratislavu asi nemá význam. Pýta sa na Nové Zámky z hľadiska kultúrneho využitia, prírody, možnosti trávenia voľného času. Nakupovať môže v Bratislave 1-2 x do týždňa.
Je to o tom aky zivotny styl clovek vyzaduje/preferuje a taktiez ci ide o rodinu alebo slobodneho cloveka. Za mna su Zamky uplne postacujuce. S tym,ze nenapreduju nesuhlasim, vacsina cinziakov je renovovana, otvaraju sa nove obchody a businessy,je tu nespocetne mnozstvo parkov pre deti, co sa tyka nakupovania vzdy sa da skocit na vlak a lokacia ako taka je uplne skvela, clovek je bud za hodinku v Ba alebo za hodku a pol v Budapesti. Dochadzanie je jednoduche. Kultura je mozno tichsia v zmysle kulturnych podujati, ale to sa vzdy da skocit niekam. Je tu velke mnozstvo kupalisk v okolitych dedinach, plaz v Zemnom alebo Komoci. Pristahovali sme sa z Norska a Anglicka a NZ je pre nas skvele.Podla mna si to clovek neuvedomuje ked tu zije vacsinu zivota 🙂. Nocny zivot je tiez tichsi,ale este raz,ide o to,na co je clovek zvyknuty, kvoli skvelej lokalite sa vzdy da skocit na vlak. Za mna su Nz super alternativa.
Ja som zo Zámkov, aj keď tam sice uz nebývam. Ja by som to až takou katastrofou nenazvala. Najhoršie je to s pracovnými príležitosťami , ale keďže prácu máš, toto ťa trápiť nemusí. Kultúrne vyžitie ako spomenuli vyššie, nič extra. Ale príroda, detské ihriská, multisportove ihrisko Novým Zámkom nechýbajú. Taktiež kúpaliská, celoročných wellness je v okolí kopa. Kaviarne , reštaurácie taktiež celkom fajn. Ja by som sa do NZ v pohode vrátila.
Podla toho co hladas a co si predstavujes pod kulturnym vyzitim, prirodou a travenim volneho casu. Dochadzanie je realne - aj moj muz dochadza 1-2x tyzdenne (dokonca z dediny kde je ta moznost vlakov obmedzenejsia). Z NZ je to OK. Ceny nehnutelnosti su vsak vysoke nato, ze v NZ vlastne nic nie je. Takze skor by som odporucila nejaku dedinku v blizkosti (popularne su Andovce, Banov, Dvory, Nesvady, Bajc, Imel). Kazda z nich ma daco do seba a ak mas rada klud, pracu v zahradke tak si nasla presne to co hladas. Obcas si skocis do NZ na divadlo ci kino (asi raz mesacne je daco dobre), kniznica celkom ujde, galeria meni ponuku tiez raz mesacne/dvojmesacne, velmi obcas sa daco kona i v meste. Restauracie...ak si budes jedlo objednavat do tej osmej alebo spavis vcasnu rezervacku tak ok, inac konec, mozes jest uz len pizzu a mekac (priklad v piatok o osmej si uz nic nedas, lebo Barbar bez sance a Noodle zavrel o osmej). Ale tak ok, to sa da prezit. Ja som spokojna vo svojej dedinke kde sa nic nedeje a pracujem v zahradke, kamosky co mam volili skor okolie NR ci TT (paradoxne kvoli skolam pre deti)

Kvôli kultúrnemu vyžitiu, prírode a možností trávenia voľného času som odišla zo Zámkov do BA. Zámky sú "mŕtve". Taktiež veľa ľudí odtiaľ odišlo. Pracovné príležitosti nulové. Teraz pri Šuranoch idú stavať baterkáreň, ktovie, čo to spraví so životným prostredím. Skôr by som sa ťahala na Trnavu.