Na Slovensku sa od roku 2022 natočilo 48 filmov. Jeden vyšiel približne 1 720 000 EUR
Na slovensku sa natocilo od roku 2022 48 filmov jeden vysiel priblizne 1 720 000eur.
kto myslite ze to platil?neboli konsolidacne baliky aj koli tomuto
@wwjulka filmy su umenie, ktorym sa mame prezentovat. Nemozeme byt mimo umeleckeho diania. Mna skor irituju haciendy a nehnutelnosti, ktore skupuju nasi politici. Toto ti nevadi? Aky to ma prinos?
https://www.aktuality.sk/clanok/MvUiLCI/slovens...
@wwjulka nie, urcite nemame konsolidaciu kvoli nakrutenym filmom ale kvoli vzaaacnej ministerke nekultury a celej vladnej mafii. Vidis niekde v rozpocte statu na strane vydavkov sumu za film? Veruze nie.
A hlavne dufam, ze tu otazku nemyslis vazne, ci?
@wwjulka urcite nie. Konsolidacne baliky su kvoli milionovym vilam v zahranici, bytoch po celom svete kde si 25-30 rocne deti poslancov mohli kupit v hotovosti asi za vreckove🤣. Rozsafarenym miliardam, kde sa zahadne vyhravaju tendre a podpisuju zmluvy ktore vznikli len par dni predtym a vzdy maju napojenie na sponzora strany, rodinneho prislusnika poslanca, ci kamarata.....a to nehovorim o milionoch ktore maju nasetrene v zahranicnych bankach.. Fakt pre nejaky film to nie je.
@wwjulka a čo to ma spoločne s konsolidáciou? Si pozri kto tie filmy produkoval. Ty si pekne mimo.
@wwjulka tyyy o ekonomike nemas sajnu, vsak? Filmy plati produkcia, investuje soje peniaze, pozhana peniaze od obchodnych a reklamnych partnerov, zoberie uver a naklady sa vratia na tantiemach a pravach za premietanie v kinach v televiziach. V dobrom pripade dostane nejaku statnu dotaciu z kulturnch fondov. Filmy sa netocia z tvojich dani, neobavaj sa.
Štát žiadny film nespozoroval.
Použiť mozog sa občas hodí...
Použiť mozog sa občas hodí...
@br4n bojím sa napísať o akom % prispievajúcih si myslím že ho používajú
@wwjulka ach Julka, je mi trápne aj za teba. Ale aspoň si sa dnes niečo nové naučila.
@wwjulka vy nemáte moc šajn o produkcii filmov že?si myslíte že každý film dotuje z rozpočtu ministerstvo kultúry????alebo stvr?😂😂
@wwjulka k tej sume si inak dospela ako?si spriemerovala?😉
A filmy plati stat? Nie sme v socializme, ze vsetko bolo len na statnu zakazku omg. Kazdy film je plateny zo sukromnych penazi, mozno na par propagacnych vynimiek, ale ver mi, ze s omnoho mensim rozpoctom. Na co prispieva stat v ramci kultury, to sa pohybuje v uplne inych podstatne mensich ciastkach.

@wwjulka a co ma byt?