Let do Egypta v 11. týždni tehotenstva: Rady a skúsenosti
Ahojte snažila som sa dnes dovolať môjmu gynekológovi no žiaľ neúspešne. A chceme odletieť v nedeľu do Egypta na dovolenku som v 11 týždni tehotenstva keď som bola naposledy na kontrole bolo všetko super zdravá žiadne krvácanie nemám nič. Tak som sa len chcela spýtať či máte skúsenosti a môžem si ísť užiť dovolenku ešte kým nemám veľké bruško 👀
Ja som letela do Egypta tehotná cca v 20 týždni a všetko bolo v poriadku
@mimipipi21 ja som nešla. V 4 týždni som zvažovala a nešla som a urobila som to tak ako som citila
Vo všeobecnosti to pri bezproblémovom tehotenstve riziko nie je, ale najlepšie v 2. trimestri, v 1. a potom zase vo vysokom štádiu sa to neodporúča. My sme dlhšie plánovanú leteckú dovolenku rušili, ale ja som mala nevoľnosti.
Ostaň doma
@mimipipi21 V súčasnej geopolitickej situácii a ešte tehotná letieť do Egypta je podľa mňa hazard.
Ja nie som z tých ustráchaných čo sedia len doma na zadku ale ozaj by som nemala dobrý pocit cestovať do egypta ako tehotná. Môžeš to zvládnúť bez problémov ale egypt je zrovna taká destinácia že črevné problémy nie sú rarita. Mňa to tam pravidelne chytilo, preto sa egyptu vyhýbam kým mám malé dieťa. Tehotná by som radšej cestovala len po európe. Ale veru pomerne “skoro” to začínaš riešiť.
@mimipipi21 vzhľadom na črevné ťažkosti ktoré som tam a aj potom ešte doma mala, už ani zadarmo. Plus k tomu tehotenstvo a dnešná nepredvídatelna bezpečnostna situácia... Nie, neišla by som. Ale tak určite ste cestu do Egypta neplanovali zo dňa na deň a keď letite už za pár dní, neviem čo tu teraz riešiš. Akurát tak ta tu nervóznime.

@mimipipi21 tak to si asi mala riesit trochu skor, ja by som sa skor bala crevnej virozy nez letu