Ako správne sťahovať žalúzie?
Ahojte 🙂 idem si po radu..možno niekto s týmto zapasil a existuje nejaký trik.. mam takéto žalúzie ako na fotke..ked umývam okno, musím ich vytiahnuť, ale oni sa potom nedajú stiahnuť dole.. malo by to ísť takým spôsobom, ze šnúrku dám na bok, budem ju mat našponovanu a pomaly uvoľňovať, aby išli dole.. lenže ide to ťažko, zasekava sa to a už sa mi stalo, ze ostali v polke okna a nepohla som s tym..teda pohla, držala som šnúrku na bok a druha osoba ťahala spodok žalúzií dole. Samozrejme ze sa odtrhla aj ta spodná lišta.. ah..😏 potrebujem umyt okná.. mam takýchto 8 okien..poraďte nejaký trik alebo niečo, lebo už som zufala. Dakujem
@anonym_autor ovladacia dvojsnurka ide pomedzi dva male kovove ozubene valceky, ktore "zahryznutim" sa do nej brania, aby zaluzie "spadli", ked ich chces mat vytiahnute hore. Ked ich chces spustit nadol, daj napnutu dvojsnurku tak daleko do boku, ze vidis, ze jeden z valcekov sa celkom uvolni a v tejto polohe dvojsnurku jemne uvolnuj - zaluzia pojde pomaly nadol. Ak sa niekde zasekava, dobre poprezeraj zvisle vedenia (silony) a vertikalne spagatikove prepojenia jednotlivych zaluzii, ci nie su kdesi v neporiadku.
@madeincssr áno toto je pravda, vidiet ako sa jeden ten valček uvoľnil.. lenže ked som už asi 30cm nad spodkom, uz to vôbec nejde..môžem ťahať šnúrku do boku koľko chcem, ale už nižšie zaluzia nejde..a vtedy ak mi ma kto pomôcť, ju niekto silou stiahne dolu..lenže je to dosť na prd riešenie a hladam nejakú obchadzku😅 už som robila aj take ze som to ozubene koliesko počúvala takým kovovým nástrojom, ktory tam vošiel.. ale to bola hrozne pomalé a zdĺhavé.. jedno posunutie kolieska a zaluzia išla len o pár mm dole...
@anonym_autor ovladacia dvojsnurka ide pomedzi dva male kovove ozubene valceky, ktore "zahryznutim" sa do nej brania, aby zaluzie "spadli", ked ich chces mat vytiahnute hore. Ked ich chces spustit nadol, daj napnutu dvojsnurku tak daleko do boku, ze vidis, ze jeden z valcekov sa celkom uvolni a v tejto polohe dvojsnurku jemne uvolnuj - zaluzia pojde pomaly nadol. Ak sa niekde zasekava, dobre poprezeraj zvisle vedenia (silony) a vertikalne spagatikove prepojenia jednotlivych zaluzii, ci nie su kdesi v neporiadku.
@madeincssr nevieš ci je možné aby sa dali prerobiť na takéto šnúrky?
@madeincssr nevieš ci je možné aby sa dali prerobiť na takéto šnúrky?
@anonym_autor ono ked tu snurku drzanu sikmo budes uvolnovat rychlo, mozno zbehnu nizsie. Inak im treba pomoct druhou rukou - stahovat spodnu listu nadol.
Novsie typy zaluzii maju ovladanie sklonu aj dvihanie/spustanie uz len jedinou "gulickovou" snurkou, ale starsie mali dvojspagatik (zdvihanie/spustanie) plus tycku na naklapanie. Asi nepojde prerobit starsi sposob ovladania na novsi. To je dane typom toho mechanizmu v hornej liste.
@anonym_autor ono ked tu snurku drzanu sikmo budes uvolnovat rychlo, mozno zbehnu nizsie. Inak im treba pomoct druhou rukou - stahovat spodnu listu nadol.
Novsie typy zaluzii maju ovladanie sklonu aj dvihanie/spustanie uz len jedinou "gulickovou" snurkou, ale starsie mali dvojspagatik (zdvihanie/spustanie) plus tycku na naklapanie. Asi nepojde prerobit starsi sposob ovladania na novsi. To je dane typom toho mechanizmu v hornej liste.
@madeincssr dakujem za vysvetlenie. No bud to znova risknem alebo budú okná špinavé 😅 najradšej by som ich vyhodila🙈 len na tieto atypické okná ani neviem co by bola lepšia alternatíva.
@anonym_autor Počítaj aj s tým, že raz potiahneš za šnúrku a tá sa pretrhne a žalúzie sa už nebudú dať vytiahnuť. Stalo sa mi už na štyroch oknách.