Očkovanie MMR a Uniflox
Dobrý deň dcéra ma ísť v pondelok na očkovanie je relatívne zdravá no ešte dobera uniflox do nosa ma ho brat do utorka …dnes sa doktorkou neviem spojiť zajtra ma dovolenku …môže ísť v pondelok na mmr očkovanie ? Ma 5 rokov
ja by som počkala. Uniflox sú predsa len atb jedna vec a druhá, že mmr je živá vakcína takže tam by som si skutočne dala bacha nech je dcérka zdravá
No nas najmladsi dostal po MMR covid, horucky cez 40, co nesli dobre zrazit, lieky takmer nezaberali a to sme davali maximalne davky kazde 3,5 hodiny a zabaly to ako tak zachranili. Nema nasledky, chvala Bohu, ale radsej to odlozte.
Nešla by som. Mmr je dosť ťažká vakcína a sú po nej blbé reakcie aj pri zdravých deťoch. Tvoja bude mať ešte oslabenú imunitu po chorobe. Mne doktorka povedala ,že 1-2mesiace po chorobe mám s malým prísť ( mal tri dni chyten3 hrdlo a jeden deň teplotu 38, lieky nebral)
Počkám teda,aspoň týždeň len už ma doktorka veľmi tlači že už mešká s očkovaním, cez rok stále dačo bud soplíky alebo kasel a v lete sa neočkovalo lebo boli dovolenky a povedala mi že už ma mat aj tetanus a ja ju veľmi chcem dať na meningoky keďže v okoli dieťatko ochorelo a život jej visel na vlásku
naša mešká tiež s mmr rok lebo je v kuse chorá. Ja toto neriešim lebo pôvodne sa očkovala mmr v 11 rokoch 2 dávka zmenili to pri ročníku mojej malej na 5 rokov. takže ak by išla podľa starého mala by všetky očkovania. Tipujem že ju dáme zaočkovať ale až v lete lebo teraz tie pliagy čo sú nechápem. Tak max.3 dni z mesiaca mimo leta sme zdraví...
@lb1984 naozaj ? Tak ste ma upokojili lebo už ju nedávam ani do škôlky lebo doktorka mi povedala že už mala mat aj vakcínu proti tetanus …
Ono treba počítať s tým ze aj vakcíny majú nejakú dobu rezervu. 🙂 mňa Dr "zabil" tým ze keď mrnava brhlala 3 týždne v kuse jej zobral krv na čierny kašeľ atď ze jeden nikdy nevie aj keď je očkovaná 😁

Nam vzdy vraveli 2 tyzdne pred ockovanim zdravy musel byt syn.