Očkovanie proti meningitíde - za a proti
Ahojte prosim davate ockovanie proti menongitide svojim detom latku nimerix ? Treti pripad od zaciatku roka a ja mam dost strach a rozmyslam nad tym ockovanim ak niekto dal ake ste mali vedlajsie ucinky prosim vas ??? Dakujem
Chlapcek mal pravdepodobne hnisavy zapal mozgovych blan ten je rychly a bouzial je tam vysoka umrtnost aj pri dospelych.... par rokov dozadu tak zomrel aj lekar na Kramaroch vecer prisiel s vysokou horuckou na pohotovost a do rana bohuzial zomrel ale ktory typ mal neviem😔
@evittam neboj sa viem sama som zdravotnik a nie antivakvinar na slobodoockovania.sk 😂 a vsetci lekari co maju deti aj sestricky kedze prichadzame s hocakymi chorobami stale do kontaktu davaju deti ockovat dokonca aj tbc nepisala a nechcem rozobert ockovania kazdy ma svoj nazor ja mam tiez vy taktoez pisala som ake mali deti nez ucinky a ci sa davaju ockovat toto rozoberat nechcem 😊
Neviem niekedy matky neriesili ockovanie bali sa tych chorob aj dnes su strasiak podla mna ale tak ok vyjadrili ste sa dakujem za nazor 😉 nevien som napisala oreto lebo z kazdej strany ide ake su vakciny zle vsetko zle ale keby nejakej mmine ochorelo doeta na osyoky a ok nebolo by nic a zrazu o 10 rokov zomrelo na nasledky no neviem neviem sama mam strach a kedze robim na operacke pridu k nam aj romovia z okolitych osad mam resoekt jednoducho
Ak si zdravotnik mala by si poznat mozne vedlajsie ucinky. A propo. Meningitida je tu kazdy rok. Minuly rok zomreli minimalne r ludia....a nikdy nebolo toto ockovanie povinne a absolvuje ho minimum ludi.
Dala som očkovať a žiadne vedľajšie účinky sa nevyskytli.Tiež som zdravotník a bojím sa toho.Najhoršie na tejto chorobe je to,že ju nepodchytíš a končí úmrtím,alebo trvalými následkami.Mne pediatrička povedala,že často proti meningitíde neočkujú,lebo ľudia nevedia čo toto ochorenie obnáša a ak aj ano,tak sa ukľudňujú tým,že ani tamtá a hentá nedala,nedám ani ja.Je to každého rozhodnutie.Za mňa radšej dať ,ako si neskôr niečo vyčítat.
@vanilka233 v ktorom mesiaci ste dali ockovat ? My mame 15 a nema este ano osypky lebo sme boli chory a chcem najprv to a az tak toto aj ked sa moze spolu ale to nejak extra nechcem spolu dat
@mon1806 ako meboli osypky? Suseda ich mala a to bola ockovana kde toto beries? A migranti donesu kadeco ine. Ako chapem tvoj strach ved kazdy sa.boji o dieta ale mne to skor pride ako strasenie rychlo ockovat ved firmy zarobia hlava nehlava...mmch je to loteria cize nikdy.nevies co sa stane
@bibistec všetci sa ohanaju farmafirmami. Na vakcínacia sa nedá zarobiť, sú tam úplne minimálne počty preockovani (1-2-3 max aj tie doplatky sú smiešne. Keď už zarobiť, tak na biologickej liecbe pri nadoroch, alebo autoimunutnych chorobách, alebo chronickej liecbe (S.multiplex).
@bibistec ja nevravím že je to stratové, aj pečivo v potravinách je ziskové, všetko čo sa predáva so ziskom je plusove. Len ako lekárka hovorím, že vakciny sú oproti iným kategoriam liekov, ktoré užíva celoplošné vyššie percento populácie a chronicky -dlhodobo-mnhorocne-dozivotne nie najviac rentabilita položka. .

My to mame, absolutne ziadne vedlajsie ucinky neboli