icon

Súvisí očkovanie s hysterickým plačom pri kŕmení?

domi122
19. feb 2026

Ahojte, idem si k Vám po radu. Syn má 3 mesiace, pred dvoma týždňami sme boli na prvom očkovaní a zdá sa mi, že odvtedy máme problém pri pití mlieka. Ráno vypije v pohode bez plaču, potom ide spinkať, ďalšiu vypije tiež bez problémov ale ostatné sú boj. Celý deň je inak v pohode, usmieva sa, ciká, prdi aj kaká každý deň bez problémov. Pred kŕmením ho prebalím a ako si sadnem, že mu idem dať fľašu spustí hysterický plač, cumel pomôže väčšinou . Skúšala som aj zmeniť polohu pri krmení ale nepomohlo, už neviem čo stým.Nejde mi do hlavy, že cumel zoberie a pritom po chvíli zase začne plakať lebo je hladný, vyberiem cumel aby som mu dala fľašu a zase hysak. Máte niekto podobnú skúsenosť? 🙏

anonym_237921
19. feb 2026

Tiež sme mali tento problém, po prvom očkovaní. Síce som kojila, ale akoby dieťa nechcelo jesť , len hystericky plakalo.
S váhou sme začali stagnovať, bol problém pribrať čo i len minimum. Po čase sa pridružili aj diagnózy.
Nikdy sme sa z toho už nedostali.

domi122
autor
19. feb 2026
@anonym_237921

Tiež sme mali tento problém, po prvom očkovaní. Síce som kojila, ale akoby dieťa nechcelo jesť , len hystericky plakalo.
S váhou sme začali stagnovať, bol problém pribrať čo i len minimum. Po čase sa pridružili aj diagnózy.
Nikdy sme sa z toho už nedostali.

@anonym_237921 to mi je ľúto 😕môj malý je na UM, ale on to nakoniec vypije len proste pred jedením musí byť cirkus. Neviem už čo to môže byť keďže sa to nedeje pri každom krmení, neviem či to má nejaký súvis s tým očkovaním, nedáva to zmysel nech rozmýšľam ako chcem.

anonym_64aeca
20. feb 2026
@domi122

@anonym_237921 to mi je ľúto 😕môj malý je na UM, ale on to nakoniec vypije len proste pred jedením musí byť cirkus. Neviem už čo to môže byť keďže sa to nedeje pri každom krmení, neviem či to má nejaký súvis s tým očkovaním, nedáva to zmysel nech rozmýšľam ako chcem.

@domi122 Nemyslím si, že to súvisí. Nevravím, že očko nemôže spôsobiť problémy, ale to je minimum prípadov. V tých prvých mesiacoch si deti prechádzajú toľkými zmenami, že to môže byť hocičo. vravíš, že to nie je stále až pri večernom kŕmení, možno má vzduchovú bublinu v brušku, možno mu začínajú ísť zuby na tom cumli si ich škrabká, možno je len prestimulovaný. Keď predsa len papá a nemá teplotu ani iné príznaky, môže to byť nejaká nepohoda.

ivana3111
20. feb 2026

@domi122 v 3 mesiacoch zacina niektorým deťom laktačný štrajk. Precitaj si o tom

domi122
autor
20. feb 2026
@anonym_64aeca

@domi122 Nemyslím si, že to súvisí. Nevravím, že očko nemôže spôsobiť problémy, ale to je minimum prípadov. V tých prvých mesiacoch si deti prechádzajú toľkými zmenami, že to môže byť hocičo. vravíš, že to nie je stále až pri večernom kŕmení, možno má vzduchovú bublinu v brušku, možno mu začínajú ísť zuby na tom cumli si ich škrabká, možno je len prestimulovaný. Keď predsa len papá a nemá teplotu ani iné príznaky, môže to byť nejaká nepohoda.

@anonym_64aeca najskôr by som tipovala tie zuby dnes som mu pozerala aj do úst či ho niečo netrápi, a našla som mu ma ďasnách epsteinovu perlu. Čítala som žeby to nemalo byť bolestivé tak neviem, doktorka mi kázala čistiť ústa s glimbexom keby ho aj náhodou boleli ďasná tak uvidíme 🤷‍♀️. Dnes plakal už aj pred obednym krmením, dvakrát potiahol z fľaše a spustil rev, dala som mu cumel a neskôr zaspal. Už fakt neviem co to je.

domi122
autor
20. feb 2026
@ivana3111

@domi122 v 3 mesiacoch zacina niektorým deťom laktačný štrajk. Precitaj si o tom

@ivana3111 ďakujem pozriem

domi122
autor
20. feb 2026
@ivana3111

@ivana3111 ale malý je na UM, môže to byť aj tak to?

ivana3111
21. feb 2026
@domi122

@ivana3111 ale malý je na UM, môže to byť aj tak to?

@domi122 ano ide tam o tok mlieka aj z flase