Pomôžme Charliemu získať späť kúsok života
Malý hrdina Charlie
Charlie je malý yorkshirský teriér, ktorý už roky robí radosť svojej rodine. Kedysi bol plný života, aktivity a hier. Miloval prechádzky, beh po tráve a všetko, čo mu dávalo slobodu a radosť. Jeho chvostíček nikdy nepoznal pokoj a každý deň vedel rozžiariť oči svojej maminky.
Dnes sa Charlie musí vyrovnávať s vážnymi zdravotnými problémami. Jeho zadné nožičky ho neposlúchajú a pohyb je pre neho extrémne náročný. Napriek tomu sa nevzdáva – jeho srdce je stále plné radosti a túžby žiť. Každý jeho pohľad a úsmev pripomína, že aj malý psík môže byť veľkým bojovníkom.
Charlie potrebuje našu pomoc
Veterinár odporučil špeciálny vozíček, ktorý by Charlieho umožnil znovu sa pohybovať a opäť zažívať radosť zo života. Pomohol by mu:
opäť chodiť von a stretávať ľudí,
cítiť slobodu pohybu aj napriek problémom s nožičkami,
znížiť záťaž na maminku pri prenášaní,
zlepšiť kvalitu každodenného života a pohodu.
Chápem, čo je to mať psa ako člena rodiny ale ad1. Nie si jeho matka. ad2 keď sa pes trápi a nemáš na jeho zdravotný stav financie, je na čase začať uvažovať nad utratením. Očividne je to už starší psík, takže lepšie to s ním nebude. ad3 keď ti tak strašne na ňom záleží, vezmi si úver a nežobri od ľudí, sú naozaj horšie veci v tomto svete, ktoré potrebujú financovanie.
Kokos, mam dost.....
Ja súhlasím s tým čo píše @dvoncb, je veľa rodín čo nemajú z čoho žiť nemajú peniaze, sú chorý rakovina a pod a im nemá kto pomôcť. A niekto napíše zbierku pre psa, akože nehnevajte sa ale niektorým už prepína keď majú psa. Aby pes bol niečo viac než deti a ľudia. Ako mám dosť..
Charlieho maminka bola fenka, pravdepodobne tiež rovnakej rasy. Majiteľka tohto psíka nie je jeho maminka. Je to starší pes, pokiaľ majiteľ nemá financie mal by pouvažovať nad tým, ako ďalej. Ak nie ste schopný sa o starého psa postarať je potrebné konať. Každý, kto si zadováži psa musí rátať s tým, že to bude stáť peniaze, energiu a čas.
Psika ma je neskutocne luto. Zober si uver, ak nemas peniaze. Mne uz pride, ze ludia ine nerobia len hladaju na co zobrat. A este im aj schvaluju tie zbierky...
A v 36 rokoch nemas ani 1500 eur na ucte pre svoje dieta? Kedze vsade v zbierke sa pise, ze si maminka. York vazi 2,5 kg tak ten bod na znizenie zatazi maminky pri prenasani je ozaj divny.
nič v zlom, ale v dnešnej dobe by som radšej pomohla zvieraťu ako ľuďom. sama osobne mám doma psa a dala by som mu všetko čo potrebuje a čo sa týka zdrav. stavu, tiež na tom nie je najlepšie, je starší a pomaly ale isto to s ním ide dole vodou, ale v žiadnom prípade by som ho nedala utratiť. ste normálne, že toto dávate ako riešenie? ak nechcete prispieť, neprispievajte, je to vaša vec.
peniazeby som určite nepýtala, ak by som nezvládala platiť výdavky naňho, ale presne je možnosť zobrať peniaze z banky, môžeš porozmýšľať aj nad tým.
A v 36 rokoch nemas ani 1500 eur na ucte pre svoje dieta? Kedze vsade v zbierke sa pise, ze si maminka. York vazi 2,5 kg tak ten bod na znizenie zatazi maminky pri prenasani je ozaj divny.
@anonym_ec26a4 keby 1500, akurát rátam, že samotný vozík (jediný náklad nad bežné výdavky okolo psa) vyjde cca 700 aj s postrojom… takže očividne slobodná, bezdetná 36 ročná žena nemá 700€.
Záťaž maminky asi fakt mysli fenu 🤣. Ale teda celá zbierka znie ako výsmech ozajstným matkám detí, ktoré prenášajú 20-30-50kilové deti.
nič v zlom, ale v dnešnej dobe by som radšej pomohla zvieraťu ako ľuďom. sama osobne mám doma psa a dala by som mu všetko čo potrebuje a čo sa týka zdrav. stavu, tiež na tom nie je najlepšie, je starší a pomaly ale isto to s ním ide dole vodou, ale v žiadnom prípade by som ho nedala utratiť. ste normálne, že toto dávate ako riešenie? ak nechcete prispieť, neprispievajte, je to vaša vec.
peniazeby som určite nepýtala, ak by som nezvládala platiť výdavky naňho, ale presne je možnosť zobrať peniaze z banky, môžeš porozmýšľať aj nad tým.
@anonym_704f4e takže nemám na financovanie zvieraťa, zviera trpí v bolestiach ale je nenormálne sa zamyslieť nad utratením, normálne je ho nechať trpieť. Naozaj sa musím zamyslieť, kto je normálny 🤔🤷🏼♀️
Ja mám rada zvieratká, ale: Ad1 - maminka? To ako vážne? To mi pripomenulo jednu, ktorá tu pred rokom-dvoma písala srdcervucu story o tom, ako jej zomrelo dievčatko, a na konci príbehu, prišlo rozuzlenie, že to bola fenka alebo mača, už nepamätám…
Ad2 - ten vozíček by som ešte chápala, ale fakt žobrete od cudzích ľudí na krmivo? Už tam iba svetríky chýbajú…
Ad3 - to zvieratko už melie zjavne z posledného - prečo ho pre Boha takto tryznite?
@anonym_704f4e takže nemám na financovanie zvieraťa, zviera trpí v bolestiach ale je nenormálne sa zamyslieť nad utratením, normálne je ho nechať trpieť. Naozaj sa musím zamyslieť, kto je normálny 🤔🤷🏼♀️
@anonym_cf7327 bolo to myslené úplne inak. ak nemám peniaze na financovanie zvieraťa, riešim úver a nie utratenie! nikdy by som neutratila zviera, pokiaľ tak nenavrhne sám veterinár. radšej budem jesť celý mesiac suchý chlieb a uskromním sa, len aby som zafinancovala pomoc pre svoje zviera! nie je ťažké uskromniť sa, len veľa ľudí sa nevzdá svojej pohodlnosti a radšej bude pýtať peniaze od ostatných. chápem útulky, ktoré naozaj na financovanie nemajú, ale chcú pomôcť každému živému stvoreniu. to majú všetky zvieratá utratiť len preto, lebo nemajú peniaze? oni idú na dlh, ktorý chcú následne splatiť.
1500€ nie je peniaz ktory by sa nedal zvladnut nejakym uverom/spotrebakom. Je mi luto psika a chapem ze sa trapis, ale preboha…su tam rodiny ktore prisli o zivitelov, tazko chore deti…nie je ti tak trocha kktno dat takuto vyzvu?
@anonym_cf7327 bolo to myslené úplne inak. ak nemám peniaze na financovanie zvieraťa, riešim úver a nie utratenie! nikdy by som neutratila zviera, pokiaľ tak nenavrhne sám veterinár. radšej budem jesť celý mesiac suchý chlieb a uskromním sa, len aby som zafinancovala pomoc pre svoje zviera! nie je ťažké uskromniť sa, len veľa ľudí sa nevzdá svojej pohodlnosti a radšej bude pýtať peniaze od ostatných. chápem útulky, ktoré naozaj na financovanie nemajú, ale chcú pomôcť každému živému stvoreniu. to majú všetky zvieratá utratiť len preto, lebo nemajú peniaze? oni idú na dlh, ktorý chcú následne splatiť.
@anonym_704f4e útulky podporujem - finančne aj hmotne. Avšak tu sa bavíme o dospelej žene, ktorá pýta peniaze od cudzích ľudí na svoj rozmar (áno, mať psa je rozmar, pokiaľ nie je napr zdravotný dôvod). A to je pekne mimo. V každom prípade si tu stojím za slovom, je to starý pes trpiaci na bolesti a majiteľka mu nevie finančne zabezpečiť starostlivosť, takže lepšie by bolo nenechať ho trápiť sa, nebavíme sa tu o zápalenom oku, prevrátenom žalúdku a pod. ale o tom, že pes nechodí, nevládze a bolí ho to.
@anonym_704f4e útulky podporujem - finančne aj hmotne. Avšak tu sa bavíme o dospelej žene, ktorá pýta peniaze od cudzích ľudí na svoj rozmar (áno, mať psa je rozmar, pokiaľ nie je napr zdravotný dôvod). A to je pekne mimo. V každom prípade si tu stojím za slovom, je to starý pes trpiaci na bolesti a majiteľka mu nevie finančne zabezpečiť starostlivosť, takže lepšie by bolo nenechať ho trápiť sa, nebavíme sa tu o zápalenom oku, prevrátenom žalúdku a pod. ale o tom, že pes nechodí, nevládze a bolí ho to.
@anonym_cf7327 preto som napísala, riešenie je aj banka. ak pes trpí tým, že nechodí, je možné, že mu vozík pomôže, veď len skúsila popýtať peniaze naň, nevyjde jej, nevyjde, nič tým nestratí. popravde neklikala som na link čo poslala, podrobnosti neviem, ale ak stačí vozík a lieky proti bolesti, nech skúša, nech predá pre mňa za mňa aj fotky na onlyfans, peniaze sa dajú zohnať v dnešnej dobe už všelijak
Používateľka kikavajdova už nemá účet na Modrom koníku. K tomuto kroku sa rozhodla sama používateľka.