Pomôžme mame v núdzi udržať svojim deťom strechu nad hlavou
Pomoc pre moje deti ,prosím zlých názorov prečo a že koľko mám detí si odpustite prosím 🙏
Priatelia, ani neviete, akú mám radosť! O našom príbehu dnes napísali aj Dobré noviny aj Nový Čas. Je to pre mňa a mojich šesť detí obrovská nádej, že po tom všetkom zlom nás čaká bezpečný domov. 🏠 Vďaka vašej neskutočnej dobrote verím, že sa nám podarí dosiahnuť cieľ.
❤️ DARUJTE hoc aj malú sumu priamo tu:
https://donio.sk/pomozme-mame-v-nudzi
🔁 ZDIEĽAJTE tento príspevok, aby sa dostal k ďalším dobrým ľuďom.
„Neodišla som kvôli sebe, ale kvôli mojim deťom. Aby už nikdy nemuseli vyrastať v strachu.“ 💔
Prečítajte si náš príbeh v médiách:
👉 Dobré noviny:
https://www.dobrenoviny.sk/c/226690/nasla-silu-...
👉 Nový Čas:
https://www.cas.sk/tip-od-vas/mama-6-deti-petra...
Ďakujeme, že nám pomáhate začať odznova. Ste úžasní! ❤️
@zuzana76 nemyslím si, že to myslela tak, že darovať otrhanému. Ale všetci vieme, že lego je drahé. Tiež si myslím, že ho dostali, však to aj píšem. Ale je rozdiel byť v núdzi, čistý, upravený a byť tip top oblečený, chodiť napr.ku kozmetičke atď. Ja sa na to hneď úplne inak pozerám.
@huxy určite ku kozmeticke nechodím,jedna vec .Ale starám sa o seba ,a deti .Aby sme mohly ísť medzi ľudí ,a keďže chodím do roboty tak nebudem vyzerať ako vandrak aby som zapachala a ľudia sa odomna vzdialovaly.A všetci čo tu píšete len o tom tak je mi to ľúto .A v daka donio sme aj našli prácu pán Hevier nám ponúkol pracujeme,pracuje aj dcéra .Snažíme sa .A kto nechce pomôcť nemusí nás hneď kritizovať a urážať a už vôbec sa vysmievať človeku .
@doriiis @huxy tu je aj pesnička o tom, že nie každý núdzny človek vyzerá ako zanedbaný houmlesák…
@huxy určite ku kozmeticke nechodím,jedna vec .Ale starám sa o seba ,a deti .Aby sme mohly ísť medzi ľudí ,a keďže chodím do roboty tak nebudem vyzerať ako vandrak aby som zapachala a ľudia sa odomna vzdialovaly.A všetci čo tu píšete len o tom tak je mi to ľúto .A v daka donio sme aj našli prácu pán Hevier nám ponúkol pracujeme,pracuje aj dcéra .Snažíme sa .A kto nechce pomôcť nemusí nás hneď kritizovať a urážať a už vôbec sa vysmievať človeku .
@baralol ku cti ti sluzi, ze odpovedas
@zuzana76 nebol to dar s redakcie ale dar na Vianoce ,Vianoce z krabičky a Jeden rodič.Deti dostály darčeky.Nechapem ako niekto môže riešiť to že ako sú deti oblečené,to mám sa o ne nestarat?majú chodiť špinavé keď chcem pre nich dobre chcem aby malý škôly aby malý lepši život aby študovali a píšem to preto lebo už sa stalo že mi písali že nie je vydno aby trpeli núdzov .To čo majú ,majú v daka dobrým a láskavým ľuďom ktorý prišli aj osobne a dary nám odovzdali.Deti nakreslily čo by si na Vianoce prialy.Je smutné že to tak hodnotíte.Sme matky ,a každá jedna by sa mala pochopiť že každá z nás robí pre svoje deti aj nemožné .
@baralol Matka si v prvom rade rozmysli pocet deti a uvazi, aky pocet dokaze vychovat. Ty si nezodpovedna matka a takym neprispievam. Je mi luto deti,do akej rodiny sa narodili,tie deti za to nemozu. Narobis si 6 deti a radujes sa z pomoci ludi. Ano,je pekne,ze sa najdu ludia,ktorym osud deti nie je lahostajny. Ale ty sa nad sebou zamysli
@baralol urážať, vysmievať??.kde a čím urážam? Dala som 2 návrhy riešenia problému a len poznamenala, že s násilníkom.máš 6 detí..to je konštatovanie a nie urážka..ak to urazilo, tak asi niečo nie je v poriadku.
@doriiis tak treba si uvedomit, ze nie kazdy v nudzi vyzera ako ta otrhana, skrcena, bezbranna ,skromna zena/babicka so slzami v ociach. To je len taky nas vykonstruovany prototyp cloveka potrebujuceho pomoc. Netreba sa na ludi pozerat takto povrchne a hned sudit na prvu. A nie, ja tiez neprispievam na taketo vyzvy a ani nikdy nebudem, nieje na tom nic motivacne pre tych ludi aby zmenili svoju situaciu.
@anonym_12a186 ... No tak nech sa páči, kľudne prispej
@zuzana76 nebol to dar s redakcie ale dar na Vianoce ,Vianoce z krabičky a Jeden rodič.Deti dostály darčeky.Nechapem ako niekto môže riešiť to že ako sú deti oblečené,to mám sa o ne nestarat?majú chodiť špinavé keď chcem pre nich dobre chcem aby malý škôly aby malý lepši život aby študovali a píšem to preto lebo už sa stalo že mi písali že nie je vydno aby trpeli núdzov .To čo majú ,majú v daka dobrým a láskavým ľuďom ktorý prišli aj osobne a dary nám odovzdali.Deti nakreslily čo by si na Vianoce prialy.Je smutné že to tak hodnotíte.Sme matky ,a každá jedna by sa mala pochopiť že každá z nás robí pre svoje deti aj nemožné .
@baralol pozri sa sama na svoj prejav, gramatiku.. 🫣
@zuzana76 tak je to uhol pohľadu. Proste prvý dojem je prvý dojem. A ako som už písala, bola som okalmaná, tak už takýmto veciam vôbec neverím. A mnohí ľudia sú na tom zle, napriek tomu neoverené zbierky nevyhlasujú.
@huxy dobrý deň máte pravdu úplnú čo píšete,každý z nás môže vyjadriť ako to vidí .Áno veľa z nás je v zlej situcii a zbierku nerobí nepožiada o pomoc a podľa mňa viete prečo ?pretoze ,sa boja práve toho .Toho ako na nich budú ukazovať prstom,toho ako sa ľudia s nich budú smiať ,toho ako ich budú kritizovať.A hlavne ty čo majú deti sa obávajú že v škole bude voči nim šikana .Sú aj také prípady tak ako som sa bála aj ja keď došly s nového Času pani redaktorka že nám chce pomôcť toho som sa bála že to už nebude len o zbierke ale o tom že o nás už bude vedieť celý svet že čo deti budú znášať.Ale prekusnem to všetko a viete prečo ?lebo viem že to robím pre deti ,viem že moje deti sa snažia.Ucia sa na samé jednotky viem že keď im pomôžem hoci za cenu toho čo si vypočujem prečítam viem že sa mi podarí že im budem môcť dovoliť čo potrebujú na školu napríklad dcéra išla na strednú jedna uniforma nás stála 250 eur plus kanady ďalších 180 eur a nepíšem ďalšie veci čo potrebuje ale áno budem ďalej bojovať aby sa jej splnilo to čím chce byť lebo viem že na to má .A ja budem ďalej stať po jej boku .Na len 17 rokov ide ráno do školy o 6 príde o 14.30 hneď sa prezlečie ide do práce začne od 15.00 robí do 22.00. a nech si píše kto chce čo chce sú to vaše názory aj keď sa nájdu aj taký čo chcú uškodiť .A žiadnu kaderníčku a kozmetickú nenavštevujem.Zena sa má o seba aj starať.
@huxy dobrý deň máte pravdu úplnú čo píšete,každý z nás môže vyjadriť ako to vidí .Áno veľa z nás je v zlej situcii a zbierku nerobí nepožiada o pomoc a podľa mňa viete prečo ?pretoze ,sa boja práve toho .Toho ako na nich budú ukazovať prstom,toho ako sa ľudia s nich budú smiať ,toho ako ich budú kritizovať.A hlavne ty čo majú deti sa obávajú že v škole bude voči nim šikana .Sú aj také prípady tak ako som sa bála aj ja keď došly s nového Času pani redaktorka že nám chce pomôcť toho som sa bála že to už nebude len o zbierke ale o tom že o nás už bude vedieť celý svet že čo deti budú znášať.Ale prekusnem to všetko a viete prečo ?lebo viem že to robím pre deti ,viem že moje deti sa snažia.Ucia sa na samé jednotky viem že keď im pomôžem hoci za cenu toho čo si vypočujem prečítam viem že sa mi podarí že im budem môcť dovoliť čo potrebujú na školu napríklad dcéra išla na strednú jedna uniforma nás stála 250 eur plus kanady ďalších 180 eur a nepíšem ďalšie veci čo potrebuje ale áno budem ďalej bojovať aby sa jej splnilo to čím chce byť lebo viem že na to má .A ja budem ďalej stať po jej boku .Na len 17 rokov ide ráno do školy o 6 príde o 14.30 hneď sa prezlečie ide do práce začne od 15.00 robí do 22.00. a nech si píše kto chce čo chce sú to vaše názory aj keď sa nájdu aj taký čo chcú uškodiť .A žiadnu kaderníčku a kozmetickú nenavštevujem.Zena sa má o seba aj starať.
@baralol radšej sa vyjadri k mojim 2 návrhom a otázke, kde sa vysmievam, urážam. Lebo nikde to nerobím.
@zuzana76 no "podvod", ako sa to vezme. Pre mňa je podvod aj to, že niekto len pýta a pritom nerobí nič preto, aby sa to zmenilo.
S prácou je všade bieda, ale ak by pracovala riadne na zmluvu, má k tomu pekný daňový bonus. No a výživné. Ja si nie som istá a ani nemám chuť to zisťovať, ale existuje aj náhradné výživné...neviem aké sú podmienky, ale na 6 detí 30-120€ asi ťažko. Čiže v prvom rade sa snažiť riešiť toto a nie len ruku naťahovať.
@huxy toto sa práve rieši ale keďže sa ex vyhýba je ťažké dosiahnuť to čo píšete.Exekutor nám hodí kedy ako raz 30 eur raz 120 eur . Všetko sa rieši už dlhšie
@huxy toto sa práve rieši ale keďže sa ex vyhýba je ťažké dosiahnuť to čo píšete.Exekutor nám hodí kedy ako raz 30 eur raz 120 eur . Všetko sa rieši už dlhšie
@baralol ja píšem o náhradnom výživnom. A ako sa to rieši? Či len teraz sa začalo, aj keď to trvá uź dlho???
A čo bonus? Na 6 detí by to bola krása.
A ešte raz, kde urážam a posmievam.sa, ako tvrdíš? A presne pre toto už neverím takýmto "výzvam".
A napríklad včerajšia výzva, nie je autorkina, len chcem.podotknúť, čoho všetkého sú dnes ľudia schopní:
@baralol treba riešiť prácu-tým pádom dosť vysoký daňový bonus, skúsiť náhradné výživné.
@huxy snažím sa aj toto vyriešiť lepšiu prácu ,len je to ťažké naozaj .Zatiaľ si držím to čo mám ,chodím aj po briagdach upratovať a podobne dokonca som dostala brigádu aj od pána Daniela Heviera keď sa dostal nás príbeh k nemu pracujem na tom každý večer .A budem sa snažiť ešte viac . Pomáhajú mi s tým aj s Jeden rodič.Tak verím že sa to všetko obráti ešte k lepšiemu
@huxy snažím sa aj toto vyriešiť lepšiu prácu ,len je to ťažké naozaj .Zatiaľ si držím to čo mám ,chodím aj po briagdach upratovať a podobne dokonca som dostala brigádu aj od pána Daniela Heviera keď sa dostal nás príbeh k nemu pracujem na tom každý večer .A budem sa snažiť ešte viac . Pomáhajú mi s tým aj s Jeden rodič.Tak verím že sa to všetko obráti ešte k lepšiemu
@baralol posledný krát sa pýtam, kde som ťa urážala alebo.posmievala sa. Nikde a vieš to veľmi dobre, preto ani neodpovedáš. Len na to, co sa ti hodí.
Prácu máš na trvalý pracovný pomer, ci všetko.len brigády?
A napríklad včerajšia výzva, nie je autorkina, len chcem.podotknúť, čoho všetkého sú dnes ľudia schopní:
@huxy preto práve treba prispievať priamo na link nie na účty tam sú výzvy overené .Aspoň ja som musela dať všetko rodne listy občianku s úradu doklady nájomnú zmluvu výpis s účtu za posledný mesiac a ďalšie veci .A takisto to mám zdokladovať keď sa nám vyzbiera znova výpis z účtu zaslať, nájomnú zmluvu , doklad o prevode doklad o Tom kde na čo to išlo .
@mirola nerieš moju gramatiku,stačí že sa sem vyjadrim slušne .
@baralol ale to cely zivot budes zakladat zbierky? A spoliehat sa na to? Treba prekopat prijmy a vydavky a zmestit sa do toho, co mam k dispozicii. Darceky ako vidim dostavate, nudzou isto netrpite. Len chces aby ti niekto prispieval na najom. Takto budes pokracovat... Ale to nie je riesenie.
@huxy preto práve treba prispievať priamo na link nie na účty tam sú výzvy overené .Aspoň ja som musela dať všetko rodne listy občianku s úradu doklady nájomnú zmluvu výpis s účtu za posledný mesiac a ďalšie veci .A takisto to mám zdokladovať keď sa nám vyzbiera znova výpis z účtu zaslať, nájomnú zmluvu , doklad o prevode doklad o Tom kde na čo to išlo .
@baralol nepochopila si..výzvu si môže dať ktokoľvek.aj agresívna alkáčka, čo nikdy pracovať nebude.
No máš zaplatený nájom na rok dopredu. Takže máš k dispozícii všetko, čo zarobis. O núdzi sa tu nedá hovorit
@baralol ale to cely zivot budes zakladat zbierky? A spoliehat sa na to? Treba prekopat prijmy a vydavky a zmestit sa do toho, co mam k dispozicii. Darceky ako vidim dostavate, nudzou isto netrpite. Len chces aby ti niekto prispieval na najom. Takto budes pokracovat... Ale to nie je riesenie.
@anonym_fefb57 Nie som povinná tu dopodrobna rozpisovať celý svoj život. Zbierka je overená a všetky informácie sú v nej uvedené stačí si ju prečítať celú, nielen nadpis.
Sme zapojení v programe Jeden rodič, kde nám pomáhajú stabilizovať našu situáciu aj nastaviť hospodárenie. Na svojej situácii pracujeme. Momentálne je však pre nás kľúčové vyriešiť bývanie, pretože pokiaľ to nebude stabilné, všetko ostatné je veľmi ťažké.
Ak nechceš podporiť, je to úplne v poriadku. Prosím však o rešpekt.A hlavne tých ktorý tu dávajú také rady ako by sedeli na úradoch za stoličkou.Na to máme tie s Jeden rodič ktore zákony poznajú lepšie ako niektorý ktorý sa tu rozpísaly a zjedli múdrosť sveta .Bez urážky.A posledný krát píšem že to že mám 6 deti ty ktorý nevedia všetko a celé tak nech sa k tomu nevyjadrujú nepoznáte okolností.Tak ako do akceptovali novináry a nenapisaly to do médií tak to nebudem písať ani ja pre bezpečnosť mojich detí . Želám vám všetkým pekný deň plný zdravý a ty čo nechcú pomôcť jednoducho nečítajte to . Ďakujem
@anonym_fefb57 Nie som povinná tu dopodrobna rozpisovať celý svoj život. Zbierka je overená a všetky informácie sú v nej uvedené stačí si ju prečítať celú, nielen nadpis.
Sme zapojení v programe Jeden rodič, kde nám pomáhajú stabilizovať našu situáciu aj nastaviť hospodárenie. Na svojej situácii pracujeme. Momentálne je však pre nás kľúčové vyriešiť bývanie, pretože pokiaľ to nebude stabilné, všetko ostatné je veľmi ťažké.
Ak nechceš podporiť, je to úplne v poriadku. Prosím však o rešpekt.A hlavne tých ktorý tu dávajú také rady ako by sedeli na úradoch za stoličkou.Na to máme tie s Jeden rodič ktore zákony poznajú lepšie ako niektorý ktorý sa tu rozpísaly a zjedli múdrosť sveta .Bez urážky.A posledný krát píšem že to že mám 6 deti ty ktorý nevedia všetko a celé tak nech sa k tomu nevyjadrujú nepoznáte okolností.Tak ako do akceptovali novináry a nenapisaly to do médií tak to nebudem písať ani ja pre bezpečnosť mojich detí . Želám vám všetkým pekný deň plný zdravý a ty čo nechcú pomôcť jednoducho nečítajte to . Ďakujem
@baralol ... Ešte raz sa opýtam. Aké optimalizovanie bývania? Podľa písaného máš nájom 700 € a zbieras peniaze na nájom. Máš vyzbieraných 8200 € .8200:700=11,7.
Máš zaplatený nájom na rok dopredu. Načo ešte potrebuješ peniaze?
@baralol ok, ja nebudem prispievat. Pretoze ak stale niekto prispeje, nic sa nezmeni. Je uz vela ludi, co maju rovnaky nazor.
Ja chapem, ze to mas mozno tazke ale na opacnej strane, mas dost pomoci.
bývalá spolužiačka,vysokoškolsky vzdelaná,inteligentná....5 detí...muž ju deptal roky....tiež som nechápala....konečne sa po tom piatom rozviedla...
@baralol ja len takú malú poznámku, že v celom úvodnom príspevku nie jediné slovko prosím. Jedine v nadpise, a aj to len v súvislosti, aby sme si dopustili "zlé názory" .
❤️ DARUJTE ..... 🔁 ZDIEĽAJTE.....Prečítajte si.....
Príde mi to ako rozkaz. Chcelo by to trochu pokory, potom by boli ľudia možno ochotnejší otvárať peňaženky. Mňa takéto "výzvy" úplne odrádzajú od nejakej pomoci.
po ere pre dobro a jej vlajkovej lodi Janky Bihariovej, ktora bola v x zbierkach a masmediach sommvelmi skepticka k prispievaniu na taketo zbierky, ktore neprinasaju dlhodbu perspektivu ale len uspokoja aktualnu spotrebu

@zuzana76 dôstojnosti? Tak potom buď nebolli ozaj v núdzi alebo nemáme rovnaký názor na to, čo znamená tip top oblečení.
@huxy tak starsia zena, co ma oblecenie pekne, darovane napriklad, kludne jej niekto daruje aj kostym, ja som neraz darovala cisto nove sako, ktore mi nesadlo a ak ho dostal niekto, kto potrebuje pomoc a chodi v nom, tak sa asi tiez cuduju, ze odkial ma na take sako. Znacky ako Lindex, veci z Answear, about you atd... som darovala, kus v hodnote aj 50-100 eur, vonavku za 80 eur - od Armaniho My way, ktora mojmu muzovi naramne prekazala som darovala.