Pomôžme Martinovi získať stabilitu a nezávislosť
Volám sa Martin, mám 26 rokov a žijem na Slovensku.
Od svojich 14 rokov sa potýkam s psychickými problémami, ktoré mi výrazne sťažili život. Na konci základnej školy som často vypadával a v triede som nedokázal fungovať. Na strednej škole som mal individuálny plán, no úzkosti a strach z ruchu a väčšieho počtu ľudí ma často paralyzovali.
Po špeciálnej diagnostike mi bol potvrdený Aspergerov syndróm – ľahšia forma autizmu. Neskôr mi psychiatri diagnostikovali aj OCD (obsedantno-kompulzívna porucha) a depresívno-úzkostnú poruchu. Odvtedy som vystriedal množstvo liečebných postupov: elektrokonvulzívnu terapiu, magnetickú transkraniálnu stimuláciu, hospitalizácie aj rôzne druhy liekov – až okolo 30 rôznych medikácií a terapií.
O svojich skúsenostiach som hovoril aj verejne – napríklad v médiách ako Nový čas a Denník N, a na vlastnom kanáli. Napriek tomu sa mi po skončení školy nepodarilo uplatniť v zamestnaní. Diagnózy a ich dôsledky často robia prácu pre ľudí ako ja veľmi náročnou alebo takmer nemožnou.

@mightyplayer416
Prepac ale co tu od ludi ocakavas, ze ti budu mesacne posielat peniaze alebo cakas ponuky prace pre teba. Nepises co by si dokazal robit, co vies dobre. Aj ta chapem trochu ale aj inych ludi. Toto je mamickovske forum, bud tu su na materskej = malo penazi alebo zarobia 3-4 k mesacne. Ake preco by ti msli posielat peniaze?
Nechcem vyznieť necitlivo ale s tvojimi dg. ludia bežne pracujú, dokonca aj s ďaleko horšími. Keď nezvládaš bežnú prácu, skús chránené dielne, tam je ďaleko jemnejší prístup k ľuďom. 5k ti vystačí na 2-4mesiace a potom čo? Ty by si potreboval úplne inú pomoc, než finančnú, lebo to je len odsúvanie problému.
A co rodicia? Nezijes u nich?
@mightyplayer416 a invalidný nemáš vybavený? Či ako?

Skús sa zamestnať tu, začneš pár hodín denne / týždenne a uvidis kde tá to posunie
https://lepsipribeh.sk/