icon

Pomôžme tam, kde by mačičky bez nás neprežili

aandrea9
Včera o 21:32

Dobrý deň všetkým.
Som dobrovoľník, ktorý pomáha pouličným mačičkám v núdzi spolu s mojimi dvomi priateľkami.
Prioritne ide o mačičky zo Senca a blízkeho okolia, nakoľko priamo v Senci nie je žiadne OZ, ktoré by sa tejto aktivite venovalo.

Podporte prosím našu činnosť a pomoc kožúškom v núdzi🙏
Kampaň na nasu podporu prebieha tu 👇
https://donio.sk/pomahame-tam-kde-by-macicky-be...

Ďakujem každému či už za i drobný príspevok alebo zdieľanie 🙏

Pomôžme tam, kde by mačičky bez nás neprežili
anonym_157b78
Včera o 21:36

mačky netreba ani kŕmiť, dokážu si nájsť potravu aj samé. Horšie je to so zimou.

aandrea9
autor
Včera o 21:39
@anonym_157b78

mačky netreba ani kŕmiť, dokážu si nájsť potravu aj samé. Horšie je to so zimou.

@anonym_157b78 tu nejde o kŕmenie. Precitaj si prosím kampaň.

sissy27
Včera o 22:06

@aandrea9 ja dufam, ze ta vasa “zachrana kozuskov” obsahuje v prvom rade sterilizaciu. A hoci milujem zvierata, tak stale nejako neviem pochopit toto odchytavanie poulicnych maciek a nasilu ich umiestnovat k ludom. Chodite takto aj po lesoch odchytavat zajace, srny, diviaky? Preco nie a macky ano? Pripadne na sidliskach holuby ci potkany? V com je ten rozdiel, preco jeden druh ano a iny nie?

aandrea9
autor
Včera o 22:09
@sissy27

@aandrea9 ja dufam, ze ta vasa “zachrana kozuskov” obsahuje v prvom rade sterilizaciu. A hoci milujem zvierata, tak stale nejako neviem pochopit toto odchytavanie poulicnych maciek a nasilu ich umiestnovat k ludom. Chodite takto aj po lesoch odchytavat zajace, srny, diviaky? Preco nie a macky ano? Pripadne na sidliskach holuby ci potkany? V com je ten rozdiel, preco jeden druh ano a iny nie?

@sissy27 ja dúfam, ze pred tým, než niekto napíše komentár si prečíta nieco o kampani.

anonym_d70e4d
Včera o 22:19
@aandrea9

@sissy27 ja dúfam, ze pred tým, než niekto napíše komentár si prečíta nieco o kampani.

@aandrea9 no precitala som si a v podstate len citove vydieracky.
A znova sa pytam - preco macky ano a ine zvierata nie?

sissy27
Včera o 22:24
@anonym_d70e4d

@aandrea9 no precitala som si a v podstate len citove vydieracky.
A znova sa pytam - preco macky ano a ine zvierata nie?

@anonym_d70e4d omylom som to odoslala anonymne, ale uz to neviem vratit 🤷‍♀️

korra
Včera o 23:04
@sissy27

@sissy27 lebo kazdy ma pravo slobodneho vyberu, komu pomoze? Lebo srny, diviaky, zajace polne niesu domestifikovane zvierata? Poznam jednu z dobrovolnicok, sama mam od nej dve macky (okrem inych). Ano, priorita je sterilizacia, vzdy! Nie, nejde o nadilne nacpanie maciek do domacnosti. Niektore feraljy to proste neezvladnu. A ano, prevadza sa aj odcbyt-vysterilizuj-pust. Zaklad je, aby sa nemnozili hlava/nehlava, ochorenia sa neroznasali zbytocnymi bitkami, zvierata nevysilovali porodmi za radom. Prostredie pre vonkajsie macky sa znacne zmenilo. Nie, nedokazu si len tak najst potravu, ciha na ne vela nebezpecenstva. A aj ked su niekomu lahostajne, druhemu nie, lebo mu nieje jedno, co sa stymi zvieratami deje. Niekto zachranuje psov, niekto sa venuje ohrozenej flore, niekto ludom, alebo z kazdeho rozku trosku. Ze je to aj hra na city, ano je! kazda vyzva na zbierku, nech sa tyka hocicoho. A pri tom by stacilo, keby sa kazdy zodpovedne staral o svoje zviera, nemuseli by sa riesit bezprizorne zvery...

aandrea9
autor
Včera o 23:06
@sissy27

@anonym_d70e4d omylom som to odoslala anonymne, ale uz to neviem vratit 🤷‍♀️

@sissy27 stáva sa. No uz posledný komentár k tým tvojim ne/anonymným. Fotky, ktoré sú v kampani, sú reálne. Zachranene, vypiplane, umiestnené do interiéru aby neživorili na ulici. Mačka je tvor spoločenský, vieš? Prečo mačky? Lebo mačky. Ty môžeš pomahat zajačikom, holubom, jeleňom a tak. Slobodná voľba.

aandrea9
autor
Včera o 23:07
@korra

@sissy27 lebo kazdy ma pravo slobodneho vyberu, komu pomoze? Lebo srny, diviaky, zajace polne niesu domestifikovane zvierata? Poznam jednu z dobrovolnicok, sama mam od nej dve macky (okrem inych). Ano, priorita je sterilizacia, vzdy! Nie, nejde o nadilne nacpanie maciek do domacnosti. Niektore feraljy to proste neezvladnu. A ano, prevadza sa aj odcbyt-vysterilizuj-pust. Zaklad je, aby sa nemnozili hlava/nehlava, ochorenia sa neroznasali zbytocnymi bitkami, zvierata nevysilovali porodmi za radom. Prostredie pre vonkajsie macky sa znacne zmenilo. Nie, nedokazu si len tak najst potravu, ciha na ne vela nebezpecenstva. A aj ked su niekomu lahostajne, druhemu nie, lebo mu nieje jedno, co sa stymi zvieratami deje. Niekto zachranuje psov, niekto sa venuje ohrozenej flore, niekto ludom, alebo z kazdeho rozku trosku. Ze je to aj hra na city, ano je! kazda vyzva na zbierku, nech sa tyka hocicoho. A pri tom by stacilo, keby sa kazdy zodpovedne staral o svoje zviera, nemuseli by sa riesit bezprizorne zvery...

@korra ja ti dakujem za tvoj empaticķý a inteligentný komentár 🙏❤️

anonym_2456f6
Včera o 23:59

@aandrea9
Australia zvolila inu cestu likviduje ich vo velkom,
"Australia is actively culling millions of feral cats to protect native wildlife, using methods like shooting, trapping, and poison baits (like 1080), alongside high-tech traps (Felixer) and community programs, aiming to reduce devastating impacts on small mammals and birds, with calls for stronger pet cat containment and management".

anonym_db23be
Dnes o 04:22
@anonym_2456f6

@aandrea9
"Australia is actively culling millions of feral cats to protect native wildlife, using methods like shooting, trapping, and poison baits (like 1080), alongside high-tech traps (Felixer) and community programs, aiming to reduce devastating impacts on small mammals and birds, with calls for stronger pet cat containment and management".

@anonym_2456f6 správne, všetko, čo je premnožené, treba likvidovať.

aalt
Dnes o 06:10
@anonym_2456f6

@aandrea9

@anonym_2456f6 az na jeden podstatny rozdiel, ze macka je v Australii NEPOVODNY druh!

aandrea9
autor
Dnes o 06:10
@anonym_db23be

@anonym_2456f6 správne, všetko, čo je premnožené, treba likvidovať.

@anonym_db23be jj, aj v Číne si to povedali pri akcii proti štyrom škodcom. V každom prípade je pre mňa kastracia humannejsia ako likvidácia.