icon

Aká je platnosť overeného podpisu na darovacej zmluve?

11. jan 2025

Ahojte
Chcem sa informovať. Mama je ťažko chorá a chce mi darovať dom. Mali sme v plane ísť na úrad overiť podpisy. A potom som chcela ísť na kataster. No neviem ci to ma zmysel teraz riešiť. Nikde som nenašla aké staré môže byť overenie. Neviete mi poradiť aka je platnost overeneho podpisu ? Ci to ma zmysel riešiť alebo mam radšej počkať kým sa dá kataster na normálny režim.
Ďakujem pekne 🙂

maranco
11. jan 2025

Darovacia zmluva je platná, tam nemá čo vypršať platnosť podpisu.
Ste viacerí budúci dedičia a chce ich mama vynechať?

patka06
11. jan 2025

Overený podpis je platný natrvalo, nemá obmedzenú platnosť

mariska1989
11. jan 2025

No ako písal
@maranco si sama ? Máš súrodencov. Ak áno treba sa dohodnúť s nimi aby si nebola najhoršia. Za mňa je fér keď každý má svoj podiel rovnocenný. Ďalšia vec každého čo poznám to riešia cez notára aby bolo všetko správne a tam sa to aj podpíše

autor
11. jan 2025

Ďakujem. No mam sestru aj brata ale obaja majú exekúcie takže to musíme riešiť takto. Zmluvu mame vypracovanú rodinnou známou ktorá je právnička. Tak verim ze to bude v poriadku.

fialkafialkovita
11. jan 2025

Ako bolo vyššie napísané, overenie podpisu nemá platnosť, zmluvu so starými podpismi aj overeniami podpisov môžte aj o niekoľko mesiacov neskôr zaniesť na kataster

kris_tin257
11. jan 2025

Najlepšie je riešiť to čím skôr, aby sa kataster vyriešil počas života aby sa nedajbože niečo mame nestalo predtým ako prebehne zápis na katastri lebo potom bude darovacia zmluva zbytočná a mamin zámer nebude naplnený

biba_18
11. jan 2025

veď to podpíšte a na kataster to riadne odnes…

mariska1989
11. jan 2025

Takže máš v pláne potom ale súrodencov vyplatiť? Aj na to by trebalo aspoň zmluvu medzi tebou a súrodencami že do kedy a ako ich vyplatiš