Aká je platnosť overeného podpisu na darovacej zmluve?
Ahojte
Chcem sa informovať. Mama je ťažko chorá a chce mi darovať dom. Mali sme v plane ísť na úrad overiť podpisy. A potom som chcela ísť na kataster. No neviem ci to ma zmysel teraz riešiť. Nikde som nenašla aké staré môže byť overenie. Neviete mi poradiť aka je platnost overeneho podpisu ? Ci to ma zmysel riešiť alebo mam radšej počkať kým sa dá kataster na normálny režim.
Ďakujem pekne 🙂
Overený podpis je platný natrvalo, nemá obmedzenú platnosť
No ako písal
@maranco si sama ? Máš súrodencov. Ak áno treba sa dohodnúť s nimi aby si nebola najhoršia. Za mňa je fér keď každý má svoj podiel rovnocenný. Ďalšia vec každého čo poznám to riešia cez notára aby bolo všetko správne a tam sa to aj podpíše
Ďakujem. No mam sestru aj brata ale obaja majú exekúcie takže to musíme riešiť takto. Zmluvu mame vypracovanú rodinnou známou ktorá je právnička. Tak verim ze to bude v poriadku.
Ako bolo vyššie napísané, overenie podpisu nemá platnosť, zmluvu so starými podpismi aj overeniami podpisov môžte aj o niekoľko mesiacov neskôr zaniesť na kataster
Najlepšie je riešiť to čím skôr, aby sa kataster vyriešil počas života aby sa nedajbože niečo mame nestalo predtým ako prebehne zápis na katastri lebo potom bude darovacia zmluva zbytočná a mamin zámer nebude naplnený
veď to podpíšte a na kataster to riadne odnes…
Takže máš v pláne potom ale súrodencov vyplatiť? Aj na to by trebalo aspoň zmluvu medzi tebou a súrodencami že do kedy a ako ich vyplatiš

Darovacia zmluva je platná, tam nemá čo vypršať platnosť podpisu.
Ste viacerí budúci dedičia a chce ich mama vynechať?