icon

Aká pokuta hrozí za vyhodenie smetí na ulicu?

Vyhodili sme smeti pred prevadzkou, zaznam dali na policiu a mame na krku trestne oznamenie, aka pokuta nam hrozi?

chrobak7
8. aug 2025

@spolocenskesatynela Pravdepodobne to bude vyhodnotené ako nejaký priestupok, nemyslím, že by išlo o trestný čin. A v priestupkovom konaní bude pokuta podľa toho, o aký priestupok pôjde.

Ale môže to byť posúdené aj ako porušenie zákona o odpadoch, tam sú pokuty vyššie, dosahujú desaťtisíce €.

Takže dopredu ti nikto nepovie, aká je maximálna pokuta.

lenkasarka
8. aug 2025

@spolocenskesatynela dúfam,že dosť vysoká,aby ste sa poučili a pochopili,že odpadky patria do koša a nie na ulicu.

ahhola
8. aug 2025

Vau... tak tento stat vie, ked chce😂vas spokutuje za 2 mesce a v Hurbanove si neporadi s 2m vysokym slojom, z ktoreho lezu hlodavci🐁🐁🐁🐁🐁🐁 a zltacky💥

spolocenskesatynela
autor
9. aug 2025

Ku kosu, samozrejme mimo bydliska

anonym_262aa1
9. aug 2025
@spolocenskesatynela

Ku kosu, samozrejme mimo bydliska

@spolocenskesatynela
33€ je max. v blokovom konaní.

lenkasarka
9. aug 2025
@ahhola

Vau... tak tento stat vie, ked chce😂vas spokutuje za 2 mesce a v Hurbanove si neporadi s 2m vysokym slojom, z ktoreho lezu hlodavci🐁🐁🐁🐁🐁🐁 a zltacky💥

@ahhola k tomu by som sa aj vyjadrila,ale v tom lepšom prípade by ma len zablokovali.

eeffka
9. aug 2025

@spolocenskesatynela niekolko krat som dala smeti ku kosu nie don,ked bolo nalozene kopcom, akoze za co vas chcu pokutovat? Kose boli preplnene? Ci ste boli lenivi otvorit dekel?

ahhola
9. aug 2025
@lenkasarka

@ahhola k tomu by som sa aj vyjadrila,ale v tom lepšom prípade by ma len zablokovali.

@lenkasarka daj❗😅

xena0
9. aug 2025
@eeffka

@spolocenskesatynela niekolko krat som dala smeti ku kosu nie don,ked bolo nalozene kopcom, akoze za co vas chcu pokutovat? Kose boli preplnene? Ci ste boli lenivi otvorit dekel?

@eeffka vyhadzovať svoj odpad niekde pri cudzom koši tiež není ok

lenkasarka
9. aug 2025
@ahhola

@lenkasarka daj❗😅

@ahhola to nechci fakt nie.

eeffka
9. aug 2025
@xena0

@eeffka vyhadzovať svoj odpad niekde pri cudzom koši tiež není ok

@xena0 neviem o com sa presne bavime, ale v meste pri blokoch nie su mije/tvoje kose, kludne mozes dat aj na inom sidlisku

ahhola
9. aug 2025
@lenkasarka

@ahhola to nechci fakt nie.

@lenkasarka si z okolia toho ukazu, ci len tak globalne si chcela,... ja som stala roky pri Oskarovi z Druzstevnej v MA a prezila som...😅...aj ked fb sa tiez vyvyja v cenzure, ze bolsevik len ticho zavidi...

procrastique
9. aug 2025

Menej ako 50€ určite

lenkasarka
9. aug 2025
@ahhola

@lenkasarka si z okolia toho ukazu, ci len tak globalne si chcela,... ja som stala roky pri Oskarovi z Druzstevnej v MA a prezila som...😅...aj ked fb sa tiez vyvyja v cenzure, ze bolsevik len ticho zavidi...

@ahhola globálne. Čo sa týka Oskara veľmi som mu drzala palce a sledovala tento nekonečný boj v jeho neprospech,žiaľ. Dodnes to neviem pochopiť a neviem si predstaviť čo s otcom prežívali a pomoc žiadna. Môj názor ne nepublikovatelny,keďže internet nieje tak anonymný,akoby si bol jeden myslel. No a trestne stíhanie na hlavu mi netreba. Fb nemám. Ja v blízkom okoli nemám take inferno,nastastie. Ale súcitim so všetkými ktorí žijú v blízkosti .. ( ďalej sa nevyjadrím) preto má udivuje,že aj človek čo vyrastal v nejakej normálnej rodine drbne odpadky kade tade.

xena0
9. aug 2025
@eeffka

@xena0 neviem o com sa presne bavime, ale v meste pri blokoch nie su mije/tvoje kose, kludne mozes dat aj na inom sidlisku

@eeffka pokiaľ na sídlisku bývaš ok, ale aspoň teda v našom meste není ok ak pristaví auto a vyberie vrecia odpadu a ide ich vyhadzovať do kontajnerov pokiaľ na danom sídlisku nebýva

luliu
9. aug 2025
@eeffka

@eeffka v meste na sídlisku má každý vchod svoje smetné koše, takže nie, nemôžeš hádzať odpadky kade tade a tobôž pristaviť auto a vysypať tam celý kufor. Veď každý by mal platiť za odvoz svojich smeti

eeffka
9. aug 2025
@luliu

@eeffka v meste na sídlisku má každý vchod svoje smetné koše, takže nie, nemôžeš hádzať odpadky kade tade a tobôž pristaviť auto a vysypať tam celý kufor. Veď každý by mal platiť za odvoz svojich smeti

@luliu neviem odkial ste ale v ke mozem sypat smeti kdekolvek, dokonca aj ked su pristavene velkokapacitne kontajnery, mile tety nahlasili cudzich ze im tam sypu na mesrku policiu, cudzi boli tiez kosicania a je to ok.

eeffka
9. aug 2025
@luliu

@luliu v brqtislave ma kazdy vchod svoj smetak? 👀 klobuk dole, my mame na sidlisku tak 2 bedne velke na 4-6 vchodov

rozculena
9. aug 2025
@xena0

@eeffka pokiaľ na sídlisku bývaš ok, ale aspoň teda v našom meste není ok ak pristaví auto a vyberie vrecia odpadu a ide ich vyhadzovať do kontajnerov pokiaľ na danom sídlisku nebýva

@xena0 platí sa iba za komunál.Za triedený odpad sa neplatí,takže áno,môžeš kdekoľvek pristaviť auto a vysypať TRIEDENÝ odpad

ahhola
9. aug 2025

To bude problemaj v tom, ze sa ludia nezbavuju odpadu priebezne, ake narazovo, vypratava spajzu a zaplni cely kont. svojim sklom. Tak si idem s igelitkou skla a vsetko plne, zoberiem naspat. Ini to tam nechaju, teen porozbijaju, nenavidim tuto darebnost, zobrat naspat. Videla som deculo krvacat, ked padlo na kus skla. Ignoranti vsade. ❗

lensii
9. aug 2025

@spolocenskesatynela 10€ dávajú 🤣 tiež som dostala

xena0
9. aug 2025
@rozculena

@xena0 platí sa iba za komunál.Za triedený odpad sa neplatí,takže áno,môžeš kdekoľvek pristaviť auto a vysypať TRIEDENÝ odpad

@rozculena to je možné... ale autorka znova nespomína nikde aký odpad vyhodili 🤐predpokladám že to triedený nebol

rozculena
9. aug 2025
@xena0

@rozculena to je možné... ale autorka znova nespomína nikde aký odpad vyhodili 🤐predpokladám že to triedený nebol

@xena0 neviem,aký odpad vyhodila autorka,ja som odpovedala xene,že ako to je s odpadom všeobecne

anonym_159c54
Odpoveď bola odstránená
lenkasarka
Odpoveď bola odstránená