icon

Aké dokumenty potrebujem na DI pri prepise auta?

15. aug 2025

Ahojte idem na DI na prepis auta ,poistku mám urobenú ,stačí zobrať len tu bielu kartičku či treba celú zmluvu poistky?robím to prvý krát tak vôbec neviem

zic
15. aug 2025

@anonym_autor ja len, ze nie je lepsie a istejsie pouzit google ako MK a pozriet info rovno na MV?
https://www.minv.sk/?zmena_drzby_vozidla

autor
15. aug 2025
@zic

@anonym_autor ja len, ze nie je lepsie a istejsie pouzit google ako MK a pozriet info rovno na MV?
https://www.minv.sk/?zmena_drzby_vozidla

@zic viem aké dokumenty len som chcela vedieť či staci ta biela karta kde je číslo zmluvy alebo treba vytlačiť celú poistnu zmluvu

doriiis
15. aug 2025

Netreba celú zmluvu.Staci im biela karta.a číslo zmluvy

autor
15. aug 2025
@doriiis

Netreba celú zmluvu.Staci im biela karta.a číslo zmluvy

@doriiis dakujem

zic
15. aug 2025
@anonym_autor

@zic viem aké dokumenty len som chcela vedieť či staci ta biela karta kde je číslo zmluvy alebo treba vytlačiť celú poistnu zmluvu

@anonym_autor a keby ti tu zle poradili tak co? Preto som narazal na to, ze je lepsie ist (vzdy) ku zdroju. Aj tu ludia pisu casto blbosti... Myslel som to dobre... 🙂

maranco
15. aug 2025

Keď si prepisuješ auto doma cez internet tak sa prikladá len PDF poistnej zmluvy, vtedy máš 50% zľavu na poplatok

zuzacka16
15. aug 2025

nie nemusíš vziať celú zložku poistky, stačí len ten kvázi čierno-biely papierik, kde máš uvedené VIN auta a tam je uvedené aj číslo poistky..

chrobak7
15. aug 2025

@anonym_autor Záleží od toho, či prepisuješ ty cudzie auto na seba, alebo ty svoje auto na niekoho iného. Podľa toho musíš predložiť príslušné dokumenty.

Ale čo sa preukazovania PZP týka, tak tam stačí biela kartička ako potvrdenie o uzatvorení PZP.

autor
15. aug 2025

Už som vybavená dakujem

anonym_234ea8
15. aug 2025
@chrobak7

@anonym_autor Záleží od toho, či prepisuješ ty cudzie auto na seba, alebo ty svoje auto na niekoho iného. Podľa toho musíš predložiť príslušné dokumenty.

Ale čo sa preukazovania PZP týka, tak tam stačí biela kartička ako potvrdenie o uzatvorení PZP.

@chrobak7 keď prepisujem cudzie auto na seba, tak čo presne treba? ďakujem

chrobak7
15. aug 2025
@anonym_234ea8

@anonym_234ea8 Potrebuješ hlavne splnomocnenie na prepis auta. Odovzdáš veľký aj malý TP a ukážeš, že máš auto ty poistené. Po prepise dostaneš veľký TP. Malý TP ti príde kuriérom cca do 3 týždňov.

Ak by si kupovala nové EČV, tak staré EČV musíš odovzdať.

zuzacka16
15. aug 2025
@anonym_234ea8

@anonym_234ea8 áno, ako už bolo spomenuté vyššie, malý aj veľký TP odovzdáš, veľký TP ti dajú (alebo niekde ho pošlú už priamo majiteľovi) a malý TP príde majiteľovi na adresu..ak idete obaja na DI, tak potrebuješ tvoju poistku, občiansky a nový majiteľ potrebuje poistku na auto, ktoré kupuje a tiež občiansky..ak nejde nový majiteľ s tebou, tak splnomocnenie na odhlásenie auta..

zmrzlinka8
15. aug 2025
@chrobak7

@anonym_234ea8 Potrebuješ hlavne splnomocnenie na prepis auta. Odovzdáš veľký aj malý TP a ukážeš, že máš auto ty poistené. Po prepise dostaneš veľký TP. Malý TP ti príde kuriérom cca do 3 týždňov.

Ak by si kupovala nové EČV, tak staré EČV musíš odovzdať.

@chrobak7 cize mam uzavrieť poistku predtým, než pôjdem na dopravný inšpektorát? splnomocnenie mám od pôvodného majiteľa. ja som novy majiteľ

zmrzlinka8
15. aug 2025
@zuzacka16

@anonym_234ea8 áno, ako už bolo spomenuté vyššie, malý aj veľký TP odovzdáš, veľký TP ti dajú (alebo niekde ho pošlú už priamo majiteľovi) a malý TP príde majiteľovi na adresu..ak idete obaja na DI, tak potrebuješ tvoju poistku, občiansky a nový majiteľ potrebuje poistku na auto, ktoré kupuje a tiež občiansky..ak nejde nový majiteľ s tebou, tak splnomocnenie na odhlásenie auta..

@zuzacka16 ja som novy majitel, starý majitel mi dal splnomocnenie, ze mam všetko vybaviť ja. tak som nevedela aky presne je postup

zuzacka16
15. aug 2025
@zmrzlinka8

@zuzacka16 ja som novy majitel, starý majitel mi dal splnomocnenie, ze mam všetko vybaviť ja. tak som nevedela aky presne je postup

@zmrzlinka8 tak v tom prípade musíš mať poistku na auto, občiansky, splnomocnenie..niekde pýtajú ešte aj poistku od pôvodného majiteľa (záleží od DI)

zmrzlinka8
15. aug 2025
@zuzacka16

@zmrzlinka8 tak v tom prípade musíš mať poistku na auto, občiansky, splnomocnenie..niekde pýtajú ešte aj poistku od pôvodného majiteľa (záleží od DI)

@zuzacka16 @chrobak7 ďakujem

zmrzlinka8
15. aug 2025
@zuzacka16

@zuzacka16
@chrobak7
a potrebujem aj nejakú zmluvu? nestačí ústna dohoda a to splnomocnenie?

doriiis
15. aug 2025
@zmrzlinka8

@zuzacka16
@chrobak7

@zmrzlinka8 ....stačí.Kupnu zmluvu od teba nikto nebude chciet

chrobak7
15. aug 2025
@zmrzlinka8

@zuzacka16
@chrobak7

@zmrzlinka8 Žiadnu zmluvu nepotrebuješ. Len tie pôvodné technické preukazy (malý aj veľký) značky, ak budeš chcieť nové a poistku. A to splnomocnenie. Poplatok zaplatíš na mieste.