icon

Aké dokumenty sú potrebné na zmenu bydliska?

ellieeep
13. feb 2025

Zdravím, sme mladý pár a priateľ je vlastník bytu a chcela by som si zmeniť trvalé bydlisko aký starý by mal byť list vlastníctva ? Niekde píšu 3 mesiace niekde mesiac. List vlastníctva bol vybavovaný mesiac dozadu. Treba ešte nejaké papiere alebo len ten list vlastníctva? A ako dlho to trvá ? Vybaviť občianky si mám ísť ešte v ten deň ? Ďakujem za odpoveď

zojazoja
13. feb 2025

@ellieeep ty nepotrebujes list vlastníctva keďže ty nie si majiteľ bytu.

ellieeep
autor
13. feb 2025

@zojazoja no veď on má. Ale on musí ísť so mnou aby to podpísal aj on ale mne ide o to, že ci stačí nám len ten list vlastníctva alebo ešte niečo

zojazoja
13. feb 2025

Priateľ má na rom byte už trvalý pobyt ci nie?

patka06
13. feb 2025

Vôbec nepotrebuješ LV, potrebuješ písomný súhlas priateľa
Zmena TP je na počkanie ak idete osobne alebo zmeníš aj elektronicky
https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...

bg92
13. feb 2025

musis ist na prislusny obecny urad spolu s priatelom ako vlastnikom bytu, ktory ti tam pobyt odsuhlasi. ak neche ist osobne s tebou, musis mat jeho suhlas pisomne so sebou, nalezitosti v pozri v zakone.
LV standardne netreba, maju to v systeme (aj ked teraz ked nejdu katastre radsej by som vzala so sebou). okrem toho len vase obcianske.
svoj stary obciansky treba do 30 dni zmenit.

aliziana
13. feb 2025

@patka06 no len toto neviem, či si už vedia overovať na miestnych úradoch...
@zojazoja priateľ tam nemusí mať trvalý pobyt, ak je majiteľom bytu, môže dať TP komu chce...
@ellieeep zavolaj si na miestny úrad, či potrebujú LV a aký starý

ellieeep
autor
13. feb 2025

@bg92 ďakujem pekne

ellieeep
autor
13. feb 2025

@zojazoja ma ano

zojazoja
13. feb 2025

@aliziana to je jasne, ja len ze ci aj on si chce dat tam TP. Bo niekde výpis LV chceli a niekde nie.

patka06
13. feb 2025

@aliziana LV už vedia overovať cca 2 týždne - aj keď kataster ešte stále beží len v núdzovom režime

zojazoja
13. feb 2025

@ellieeep no tak máte vyriešené. Choďte na úrad a je to.

ellieeep
autor
13. feb 2025

Ďakujem všetkým