icon

Aké sú šance na odvolanie po vyradení z úradu?

ondrisko55
26. máj 2025

Vie mi niekto povedať, že ak ma vyradili z úradu práce a ja mám doklad že som bol s dcerou na pohotovosti rovno na termín kedy som sa mal dostaviť na úrad ake mám šance pri odvolaní? Lebo mi to potom jednoducho vypadlo a mna to napadlo že sa musím ísť prihlásiť v lehote do 3 dní až v ten tretí den večer. Už na štvrtý deň mi len teta na úrade povedala, že bohužiaľ. Horšie je, že si robím kurz ktorý stojí vyše 800 eur. Takže po 25 rokoch čo som bol prvý krát na úrade práce teraz vypadá, že nedostanem ani cent a to ešte budem platiť zdravotku a hlavne ten kurz, ktorý mi končí za 5 dní. Má teda niekto s tým skúsenosti? nepredpokladám že na úrade budú empatický. Diky za pomoc

Strana
z3
kacena4
26. máj 2025

no... povinnosti su povinnosti, najma ak cerpas soc davku. uvidis ako empaticky budu ak podas odvolanie. drzim palceky

magic08
26. máj 2025

@ondrisko55 prepač, ale toto nie je o empatii pracovnicky uradu, ale o tvojej zodpovednosti. Odvolanie podat a vysvetlit v nom mozes, no pochybujem, ze ti bude vyhovene.

mondolina
26. máj 2025

na pohotovosť sa chodí po ordinačných hodinách lekára a takisto po úradných hodinách úradu.
tak tomu nerozumiem.

deti95060810
26. máj 2025

v dnešnej dobe kde čakajú kto kde spraví chybu aby ho mohli vyhodiť z evidencie ti asi takéto výhovorky neprejdú...
ale tak daj odvolanie a uvidíš...

sss777
26. máj 2025
@mondolina

na pohotovosť sa chodí po ordinačných hodinách lekára a takisto po úradných hodinách úradu.
tak tomu nerozumiem.

@mondolina
Tak keby si dcéra rozbila hlavu a bolo by to treba šiť, tak s ňou asi idú rovno do nemocnice a nie k pediatričke. Takže nemusí to tak byť vždy. Ale je divné, že si niekto spomenie na 3.deň

balerina2025
26. máj 2025

@ondrisko55 no smola. treba to mat nalepene na chladnicke. a nemozes sa znova registrovat na urade prace? a tie dni co ti ''visia'' si proste zaplatis ZP sam? ako samoplatitel?

magic08
26. máj 2025
@balerina2025

@ondrisko55 no smola. treba to mat nalepene na chladnicke. a nemozes sa znova registrovat na urade prace? a tie dni co ti ''visia'' si proste zaplatis ZP sam? ako samoplatitel?

@balerina2025 nemoze, vyraduje sa sankčne na 6 mesiacov

balerina2025
26. máj 2025
@magic08

@balerina2025 nemoze, vyraduje sa sankčne na 6 mesiacov

@magic08 dakujem , nevedela som. fuuuu

ondrisko55
autor
26. máj 2025
@mondolina

tak tomu nerozumiem.

@mondolina no v noci už bolo s dcerou zle skoro ráno začala vracať a o okolo 10 už som bol na kramaroch a ona na infuziach ani tam to neprestávlo tak poobede som bol s nou na infekčnom. na pohotovosť s takýmito diagnózami musíš s dieťaťom ísť hlavne ked vracala už krv. Takže na margo pohotovosti.

balerina2025
26. máj 2025
@ondrisko55

@mondolina no v noci už bolo s dcerou zle skoro ráno začala vracať a o okolo 10 už som bol na kramaroch a ona na infuziach ani tam to neprestávlo tak poobede som bol s nou na infekčnom. na pohotovosť s takýmito diagnózami musíš s dieťaťom ísť hlavne ked vracala už krv. Takže na margo pohotovosti.

@ondrisko55 ok ale pises ze dalse dva dni si sa mohol hlasit. mozno toto je problem.

ondrisko55
autor
26. máj 2025

Beriem bola to chyba bol som totalne vyčerpaný lebo v tu noc som nespal ani hodinu a den potom som to chytil aj ja ale neriešil som to že idem ku doktorke. Nemal som ani čas kurz je náročný. No diky, Chcel som len vedieť skusenosti tých čo boli vyradený s podobného dôvodu. Konečne mi mohol štát po 25 rokoch čo mi bral niečo dať a teraz som o to kvôli svoje nedôslednosti prišiel.

deti95060810
26. máj 2025

jeden deň na pohotovosti a ďalšie dva? hlavne presvedč pani na úrade - nás tu ani nemusíš.

balerina2025
26. máj 2025
@ondrisko55

Beriem bola to chyba bol som totalne vyčerpaný lebo v tu noc som nespal ani hodinu a den potom som to chytil aj ja ale neriešil som to že idem ku doktorke. Nemal som ani čas kurz je náročný. No diky, Chcel som len vedieť skusenosti tých čo boli vyradený s podobného dôvodu. Konečne mi mohol štát po 25 rokoch čo mi bral niečo dať a teraz som o to kvôli svoje nedôslednosti prišiel.

@ondrisko55 neskusi sa este odvolat? ist tam osobne?

ondrisko55
autor
26. máj 2025
@deti95060810

jeden deň na pohotovosti a ďalšie dva? hlavne presvedč pani na úrade - nás tu ani nemusíš.

@deti95060810 Nechcel som vás presviedčať čo tu budem klamať. Chcel som len z podobných skúsenosti teda prípadov či tým niekto neprešiel teda s odvolaním.

magic08
26. máj 2025
@ondrisko55

@deti95060810 Nechcel som vás presviedčať čo tu budem klamať. Chcel som len z podobných skúsenosti teda prípadov či tým niekto neprešiel teda s odvolaním.

@balerina2025 narok na odvolanie samozrejme ma, pride mu domov paprier - vyzva, kde sa do 15 dní moze vyjadriť. A potom rozhodnutie.

@ondrisko55 odvolania, kde uoz zdôvodni, ze neprisiel, lebo dcera bola chora neprejde.

ondrisko55
autor
26. máj 2025
@balerina2025

@ondrisko55 neskusi sa este odvolat? ist tam osobne?

@balerina2025 bol som tam osobne hned na 4 deň teda som zistil že do 3 dní som musel doložiť. Teta už mi len povedal že už nemusím nič sa s ňou baviť ale počkať na rozhodnutie a potom sa odvolať. Nuž a na to aby mi poslali rozhodnutie maju 30 dní vo výnimočných prípadch 60. Kurz končím v piatok. Takže už to asi s nikým vyriešiť nestihnem

kristinaanna
26. máj 2025
@ondrisko55

@ondrisko55 treba reagovať na výzvu od správneho organu, ktorá príde pred rozhodnutím úradu. Dostaviť sa na úrad za pracovníčkou, ktorá výzvu posiela, v termíne určenom úradom. Zobrať so sebou aj potvrdenie o tom že ste boli s dcérou na pohotovosti.

kristinaanna
26. máj 2025
@ondrisko55

@balerina2025 bol som tam osobne hned na 4 deň teda som zistil že do 3 dní som musel doložiť. Teta už mi len povedal že už nemusím nič sa s ňou baviť ale počkať na rozhodnutie a potom sa odvolať. Nuž a na to aby mi poslali rozhodnutie maju 30 dní vo výnimočných prípadch 60. Kurz končím v piatok. Takže už to asi s nikým vyriešiť nestihnem

@ondrisko55 a kurz si dokončiť, spojte sa s pracovníčkou u ktorej ste podpisovali dohodu o rekvalifikácii nech vám poradí čo a ako

magic08
26. máj 2025
@ondrisko55

@ondrisko55 ten kurz si robis prezenčne alebo dištančne?

ondrisko55
autor
26. máj 2025
@kristinaanna

@ondrisko55 treba reagovať na výzvu od správneho organu, ktorá príde pred rozhodnutím úradu. Dostaviť sa na úrad za pracovníčkou, ktorá výzvu posiela, v termíne určenom úradom. Zobrať so sebou aj potvrdenie o tom že ste boli s dcérou na pohotovosti.

@kristinaanna Jasne na to čakam ale je len sedem dní od kedy ma vyradili takže uvidím. Určite to budem reišiť pokiaľ sa bude dať aj osobne o čom pochybujem.

ondrisko55
autor
26. máj 2025
@ondrisko55

@kristinaanna Jasne na to čakam ale je len sedem dní od kedy ma vyradili takže uvidím. Určite to budem reišiť pokiaľ sa bude dať aj osobne o čom pochybujem.

@ondrisko55 kurz je online teda dištančný a je toho poriadne veľa

ondrisko55
autor
26. máj 2025
@magic08

@ondrisko55 ten kurz si robis prezenčne alebo dištančne?

@magic08 v piatok budem robiť test aby som dostal certifikát takže idem deň noc

magic08
26. máj 2025
@ondrisko55

@ondrisko55 rieš to teraz nečakaj na rozhodnutie. chod za pracovnickou, s ktorou si riesil kurz, nie za sprostredkovatelkou. uvidis čo ti povie

kristinaanna
26. máj 2025
@ondrisko55

@ondrisko55 oslovte ešte túr pracovníčku čo má na starosti rekvalifikácie ona vám bude vedieť poradiť viac

rejka7
26. máj 2025
@ondrisko55

@ondrisko55 zákon bohužiaľ hovorí jednoznačne, tvoje šance sú bohužiaľ nulové. Škoda času, no ale pre pokoj v duši sa odvolaj, ale teda ber to ako hotovú vec,že si vyradený. Nabudúce, volať tetuske na úrad, v ten deň, potom hneď vybaviť OČR na dieťa, odfotiť do mobilu a expresn mailom zaslať tetke na úrad, potom overiť, čo došlo, najlepšie v ten prvý deň.

magic08
26. máj 2025
@ondrisko55

@magic08 v piatok budem robiť test aby som dostal certifikát takže idem deň noc

@ondrisko55 neviem, čo za kurz si robis, ze musis den noc studovať, ale toto by som neodkladala a sla za uradnickou od kurzu hned

ondrisko55
autor
26. máj 2025
@magic08

@ondrisko55 rieš to teraz nečakaj na rozhodnutie. chod za pracovnickou, s ktorou si riesil kurz, nie za sprostredkovatelkou. uvidis čo ti povie

@magic08 s tou som samozrejme volal a ta mi len povedala že všetko bude zavisieť od rozhodnutia okresného úradu ktorý o tom bude rozhodovať. Takže preto sa pýtam na skúsenosť o rozhodnutí lebo od toho bude zavisieť všetko. Určite kurz dokončím strávil som deň noc pred počítačom a stálo ma to mesiac nervov, ktoré som nemal ani na výške.

magic08
26. máj 2025
@ondrisko55

@magic08 s tou som samozrejme volal a ta mi len povedala že všetko bude zavisieť od rozhodnutia okresného úradu ktorý o tom bude rozhodovať. Takže preto sa pýtam na skúsenosť o rozhodnutí lebo od toho bude zavisieť všetko. Určite kurz dokončím strávil som deň noc pred počítačom a stálo ma to mesiac nervov, ktoré som nemal ani na výške.

@ondrisko55 čo s tym ma okresný úrad?

cafelatte
26. máj 2025

Nedá sa ti vybaviť spätne doklad od lekára, že si ochorel aj ty..to by možno malo váhu.

ondrisko55
autor
26. máj 2025
@magic08

@ondrisko55 čo s tym ma okresný úrad?

@magic08 o tom ze nerozhoduje urad prace ale nadradeny organ. Tak mi to povedala pani co ma nastarosti rekvalifikacne kurzy

Strana
z3