Aké vyšetrenia u gynekológa musím absolvovať, aby som mala nárok na kočíkovné?
Ktoré sú povinné? Rada by som absolvovala len to, čo musím.Ďakujem.
Od 4 mesiaca sa musis pravidelne zucastnovat poradni...
@17miska11 naozaj? Lebo tam chodím ako na klavír od samého začiatku. Skoro každý týždeň USG, tu také testy, tu také odbery, tamto, toto. Naozaj by mi stačilo raz za mesiac.
Tak to teraz neviem.. Ako ja som momentálne tehotná ale chodím len raz za mesiac.
tak záleží kvôli čomu tam chodíš....nie je tehotenstvo ako tehotenstvo....ak máš starší vek alebo si riziková pacientka tak samozrejme kontroly sú častejšie ako pri bezproblémovom tehotenstve v mladšom veku.....pri bezproblémovom tehotenstve sú bežné kontroly cca raz max 2x mesačne
Tusim do 36tt musis chodit. Potom sa vacsinou chodi na pasy a to povinne uz nie je.
Musíš mať všetky povinné vyšetrenia. Počas tehotenstva.
@mogaa rozumiem, ze rizikove su sledovane viac, ale je to povinne? Nie je to o mojom rozhodnuti?
Musis ist na poradne, ale nemusis podstupit ziadne vysetrenie. Kvoli tomuto som menila gynekologa, lebo povodny lekar mi povedal, ze mi nepodpise papiere, aj ked na to pravo nemal. Bolo nezmyselne hadat sa. Pre mna bolo lepsie najst lekara, ktory akceptoval, ked som povedala, ze s tymto vysetrenim nesuhlasim.
@zuzanaete takze pokial tomu spravne rozumiem. Musim prist na poradnu, ale nemusim podstupit ziadne vysetrenie? Takze viac menej sa len ukazem?
@nykkushka moja zlatá...keď nevieš, nerieš. 😉 Pýtam sa preto, že môj gynekológ nemá podľa mňa najnovšie vybavenie a musím k nemu dochádzať zo zahraničia. Tu som absolvovala súkromné vyšetrenia na vlastné náklady. Nifty, kombinovaný screening v prvom trimestri a morfológia. Oveľa drahšie ako na Slovensku. A kedže tu cvakám nemalé peniaze, tak chcem vedieť, či mám nárok na kočíkovné, aj keď nebudem dochádzať na SVK kazdý týždeň. Keď už sme pri tom "hrabaní peniažkov". 🙈 A nie, nemám potrebu dávať si u gynekológa robiť nepresné trisomy, alebo chodiť na sono, keď je tam jedna veľká machuľa a nič nie je vidieť. To si radšej zaplatím 3D tu a tým kočíkovným si to aspoň troška vykompenzujem. ✌️
Musis sa zucastnit prehliadky raz za mesiac, o absolvovani vysetreni v podmienkach nie je vobec rec. Takze sa staci ukazat. Ale podmienok je viac, to urcite vies, len pripominam ze napr. dieta musi mat pediatra aj tu na slovensku, alebo ti ho nemusia vyplatit ak o obdobny prispevok po narodi poziadas aj v zahranici. Uprimne si ale neviem predstavit akoby na to upsvar prisiel 🤭
tak nechápem na čo k takému gynekológovi vôbec chodíš, ale ok, tvoje rozhodnutie.....lebo aj na Slovensku máme špičkových gynekológov s kvalitným vybavením....takže ak si sa rozhodla chodiť tu gynekologovi ,čo má zastarané vybavenie ok....na presné podmienky sa spýtaj na UPSvR kde daný príspevok vyplácajú, lebo tie prehliadky ako tu bolo spomenuté nie sú jedinou podmienkou....okrem toho ti tam aj odpovedia na tvoju otázku, dľa môjho názoru je to na danom gynekológovi či ti tie prehliadky vôbec potvrdí aj v prípade ak nebudeš absolvovať dané vyšetrenia, lebo jeho nikto neprinúti potvrdiť ti ich ak nepostúpiš vyšetrenie.....lebo taká prehliadka je u neho o ničom.....skôr sa skús informovať či ti neuznajú aj vyšetrenia v zahraničí alebo sa o tom porozprávaj so svojim gynekológom a ukáž mu aktuálne vyšetrenia aké máš absolvované
Musis oficialne k nejakemu chodit, ale mozes odmietnut ukony co robi....ja som odmietla glukozovy test a amniocentezu(ktoru mi odporucali kvoli veku). Podpises ze odmietas a hotovo.
Ano, staci sa len ukazat. Ja som napr. odmietla kontrolu krcka maternice. Toto sa v mnohych krajinach vobec nerobi a to hovorim o vyspelych krajinach. Takze som prisla na poradnu, skontrolovali moc, zmerali tlak a lekat sa ma spytal, ako sa mi dari, ci pocitujem nejake problemy. Ak by som mala problemy, tak by som s vysetrenim suhlasila. Prve sono sa robilo v 20 tyzdni, dalsie v 32 a potom az v porodnici, ked som prenasala. Triple testy som odmietla, kedze su absolutne nepresne. A urcite by si nasla niekde info, ze ako casto maju byt poradne. Zo zaciatku to je mesacne, potom tusim kazde 2 tyzdne a posledny mesiac kazdy tyzden. Castejsie sa chodi v pripade problemov.
@mogaa chodila som najprv este dalej... Tento je najblizsie pri hranici... Nemozem menit, kedze je to mozne len raz za pol roka... That's why...
@zooeynka glukozovy tiez odmietam podstupit ... Bolo to viac na skodu ako na uzitok a vzhladom k mojej strave by sa aj po zisteni cukrovky nic nezmenilo
@zuzanaete dakujem za odpoved... Uplne suhlasim s tymi vysetreniami

Myslím že raz za mesiac by si sa mala zúčastniť na preventívnych prehliadkach.