Ako dlho mám čas na PN po výpovedi?
Ahojte. Chcela by som sa poradiť. Keď som dostala výpoveď 16.10. tak aký dlhý čas mám na to aby som išla na pn? Počula som že len tri dni ale len pracovné alebo sa rátajú aj víkendy?? Ďakujem za odpovede 🙂
Po výpovedi sa chodí na PN?
Do 7 dni
@letfenixa aj ano. Ak treba, tak preco nie?
i ked obcas to si len ludia predlzuju cas, kedy sa pojdu prihlasit na UP, alebo cas na preklenutie obdobia na nastup do novej prace, dovod moze byt milion.
Castokrat je to ale tak, ze clovek v praci odklada svoje zdravotne problemy, alebo ma vola roboty, lebo na neho sef tlaci, lebo to, lebo ono, lebo nieco. A ked konecne najde odvahu s tym seknut a da vypoved, alebo opacne dostane vypoved, tak si povie, ze ok, a teraz je konecne cas, aby som si dal dokopy to zdravie.
@letfenixa nuz, ano, i nie. Ak presvyhnes po vypovedi tych 7 dni, tak sice budes na PN, ale nebudes ju mat platenu.
Clovek z toho nezbohatne, ale na druhej strane, preco by mal doma schcipat zadarmo, ked v pripade nastupenia na Pn do 7 dni od ukoncenia PP mas narok na platenu PN, a aspon na par supiek spat z toho, co si roky odvadzala do systemu?
@domci1526 kedy ti skoncil PP????
Na PN mozes ist hocikedy, ked mas zdravotne problemy vyzadujuce si PN. No ak nesplnis podmienky, nedostanes ziadne peniaze.
@domci1526 ak je 16.10 ukoncenie, mas 7 dni ochrannu lehotu tusim aby bola PN platena.

@domci1526 ukončenie pomeru je 16.10. alebo si vypoved prevzala 16.10.?