icon

Ako dlho trvá podnet na inšpektorát práce?

sisi8911
3. júl 2025

Ahojte
Chcela by som sa opýtať...je tu niekto kto podával podnet na inšpektorát práce neanonymne ? Aký bol priebeh po prijatí podnetu ? Zaujíma ma približný čas, ako dlho trval celý ten proces a kedy sa vám ozval inšpektorát na výsluch ? Ďakujem pekne za každú informáciu 🙂

billy_jean
3. júl 2025

Inšpektorát práce by mal podnet prešetriť a vybaviť do 30 dní.
Ak je vec zložitejšia, môžu si lehotu predĺžiť až na 60 dní – o tom by ťa mali informovať. Treba brať do úvahy vyťaženosť konkrétneho inšpektorátu (v lete môže ísť všetko trochu pomalšie). Aký výsluch myslíš?

sisi8911
autor
3. júl 2025
@billy_jean

Inšpektorát práce by mal podnet prešetriť a vybaviť do 30 dní.
Ak je vec zložitejšia, môžu si lehotu predĺžiť až na 60 dní – o tom by ťa mali informovať. Treba brať do úvahy vyťaženosť konkrétneho inšpektorátu (v lete môže ísť všetko trochu pomalšie). Aký výsluch myslíš?

@billy_jean myslím tým, ak by ma predvolali vypovedať ako podávateľku podnetu alebo ako svedka

billy_jean
3. júl 2025
@sisi8911

@billy_jean myslím tým, ak by ma predvolali vypovedať ako podávateľku podnetu alebo ako svedka

@sisi8911 nebudu ta predvolavat, podala si podnet s informaciami a teraz je rad na nich, aby zacali inspekciu. Teba budu informovat ze bola vykonana.

fkata
7. júl 2025
@sisi8911

@sisi8911 nepredvoláva sa. Podáš podnet, inšpektorát sa musí zaoberať každým podnetom. Popíš, čo najzrozumiteľnejšie, pripoj ak máš dôkazy. Po preverení podnetu Ti oznámia výsledok.
Zväčša do 15 dní máš odpoveď. Aj keď nie na IP, ale riešili sme podnety.
Nie je kapacita predvolávať niekoho, denne dostávať kopec podnetov.

sisi8911
autor
9. júl 2025
@fkata

@sisi8911 nepredvoláva sa. Podáš podnet, inšpektorát sa musí zaoberať každým podnetom. Popíš, čo najzrozumiteľnejšie, pripoj ak máš dôkazy. Po preverení podnetu Ti oznámia výsledok.
Zväčša do 15 dní máš odpoveď. Aj keď nie na IP, ale riešili sme podnety.
Nie je kapacita predvolávať niekoho, denne dostávať kopec podnetov.

@fkata Ďakujem za info 🙂 môj podnet bol uznaný za oficiálny pred 12 pracovnými dňami. Odvtedy už museli kontaktovať aspoň zamestnávateľa nie ? Lebo ja nemám žiadne info

fkata
9. júl 2025
@sisi8911

@fkata Ďakujem za info 🙂 môj podnet bol uznaný za oficiálny pred 12 pracovnými dňami. Odvtedy už museli kontaktovať aspoň zamestnávateľa nie ? Lebo ja nemám žiadne info

@sisi8911 určite áno. Počas dovolenkového obdobia budú možno menej pružný, ale minimálne zamestnávateľ bol kontaktovaný. Môže byť, že na 1x neurobia záver, ale po prešetrení podnetu Ti oznámia výsledok.
Vlastne, iba to je rozdiel medzi anonymným podnetom, tam nikto nikomu výsledok neoznamuje.

billy_jean
9. júl 2025

V prvom kroku kontaktuju zamestnavatela, aby dolozil doklady, zmluvy, preberacie protokoly apd. Nasledne prebehne setrenie. A potom vysledok.