Ako dlho trvá prepis auta?
Dobrý deň,chcem sa spýtať kupil som ačku 15.12.2024 auto a dal som si ho cez nich prepísať,že ako dlho trva prepis mne tvrdia že 30 pracovnich dní.30 dni ubehlo a papiere nikde auto mi vyše mesiaca stoji na dvore a nemožem ho použivat.Poradi niekdo čo mam robiť.
Prepis auta sa dá urobiť za pár dní aj cez internet za polovičnú cenu a kuriér ti donesie TP. Prípadne splnomocnenie druhej strane dáš cez internet ak to bude riešiť osobne.
@misslilac13 som sa dohodol že prepis auta urobi ačko za poplatok 45eu.Ubeholo vyše mesiaca a papierov nikde ked som tam volal a bol ačku sa vyhovaraju na sviatky a že prepis sa robí do 30 pracovnich dní
@janko863 cez sviatky nikto nerobí čiže treba naozaj čakať tých 30 pracovných dní
@janko863 to je blbosť nejako sa vyhovaraju my sme z aciek mali auto a to sme išli s tým dílerom rovno pre splnomocnenie a prepísali sme si ho sami u policajtov a to bola dokonca nedeľa a to sme išli k nejakému notárov domov. To bol Trencin
@misslilac13 my rovnako TN - čakala som na veľký TP ,mesiac .
@lenka7477 zvláštne
@janko863 a poistku ti tam rovno nespravili? Priznám sa poistka je 2x u nich drahšia ale dalo sa na tom aute hneď odísť
ja som si dal poisku do alianciu za 137e oni ponukali za 166e
keby som vedel že prepis auta bude tak dlho cez nich trvat dam si to sam,prepisat nemam ani maly ani velky technicak ževraj musim čakať 30 pracovnich dni
prepisoval som od sukromnej osoby auto a to trvalo za 2 tyždne mi prisiel malý a za 10 dni velky techničak
@janko863 keby ti tam aspoň tú poistku spravili, to by si mohol jazdiť
poisku už mam tu som si spravil ale nemam papiere od teho že ked som to nechal na nich prepisat mi jich nedali že oni mi to prepišu a pošlu
@misslilac13 bez papierov nemožem sa voziť hlavne že som jim nechal 4800eu a ani rezerva tam nebola ani zimne gumy ani povinná vybava a v marci idem na stk stim a tk
@janko863 aspoň keby ti tie doklady prefotili
vsetko som si musel dokupit.to auto bolo vykuchane
@janko863 no to si zvykaj sú to podvodníci. Polroka po tom čo sme kúpili auto, tak veci začali odpadavat doslova, lebo všetko bolo spravené len aby sa nepovedalo, už sme mohli mať druhé auto za to čo sme do toho investovali. Dúfam, že ty si lepšie kupil
auto nemozem ani do servisu zaniest lebo nema papiere od teho nemožem riskovat že ma niekde po ceste stretnu policajti
@misslilac13 seat alteu 1.4 2013ročnik
seat altea xl
už nikdy viac ačko su to podvodnici
Cez internet som chcel prepísať auto 9.1.2025. Všetko som vyplnil a poslali splnomocnenie, aj doklady. Poslali nám č. účtu zaplatili sme 11.1.2025. Nedostali sme žiadnu odpoveď. Dňa 22.1.2025 som napísal na call centrum. Ešte v ten deň sme dostali správu na Slovensko.sk, že platba nie je pripísaná na ich účet. Večer nám došla správa na Slovensko s.k. že platba prebehla v poriadku ešte 11.1.2025. Do dnešného dňa 3.2.2025 sme nedostali žiadné oznámenie, že v akom štádiu je prepis. Je to v dnešnej dobe normálne, že spustia nejaký systém za xxx peňazí a nikoho to nezaujíma či to funguje, alebo nie? Asi to bol môj posledný prepis vozidla cez ich systém, ktorý má zrýchliť a hlavne finančne trocha pomôcť tej našej byrokracii na úradoch.
@perike 365 banka mala chybu keď spustili príjem okamžitých platieb od 9.1.2025 takže automaticky nepárovali platby a museli to úradníci spätne ručne nahadzovať. Chybu opravili 21.1.2025.
https://zive.aktuality.sk/clanok/as0Bple/system...

@janko863 A s predávajúcim si sa ako dohodol? My sme kupovali 2 auta a vozík a vždy sme si zajednali termín a tam sme sa obe strany stretli u policajtov a auto sa pripísalo. Prečo si čakali takto dlho? Alebo zbehni za predávajúcim nech ti dá splnomocnenie a prepíšes si ho aj sam.