icon

Ako dlho trvá schválenie podpory v nezamestnanosti?

29. júl 2025

Ahojte chcela by som sa spýtať som teraz momentálne na úrade stratila som prácu vybavila som si podporu v nezamestnanosti povedali že pol roka to trvá kým si nájdem niečo zase neviete koľko trvá rozhodnutie kým mi príde či my to schválili alebo nie za každú radu ďakujem

melanta
29. júl 2025

Majú na rozhodnutie 60 dní. Bežne sa stáva, že podpora ti na účet príde skôr ako rozhodnutie. Pozor, povinná hľadať si novú prácu si aj počas poberania podpory tých 6 mesiacov. Ak si do pol roka prácu nenájdeš, ostaneš evidovaná, ale bez podpory. Ale aspoň bude štát za teba platiť zdravotné poistenie, čo by si inak musela platiť sama (107 eur mesačne).

kristinaanna
29. júl 2025

@anonym_autor SP má na rozhodnutie 60 dní, a ráta sa to od prevzatia oznámenia o zaradení do evidencie úradu.

autor
29. júl 2025
@melanta

Majú na rozhodnutie 60 dní. Bežne sa stáva, že podpora ti na účet príde skôr ako rozhodnutie. Pozor, povinná hľadať si novú prácu si aj počas poberania podpory tých 6 mesiacov. Ak si do pol roka prácu nenájdeš, ostaneš evidovaná, ale bez podpory. Ale aspoň bude štát za teba platiť zdravotné poistenie, čo by si inak musela platiť sama (107 eur mesačne).

@melanta no tak to je dosť dlhá doba a čo keď si nájdem pravú skôr kým mi rodine to rozhodnutie ? Tak to už potom tie peniaze mi nepatria ?

melanta
29. júl 2025

Ak si nájdeš prácu skôr, doplatia ti to. Odo dňa evidencie do dňa odhlásenia. To sa báť nemusíš, neprídeš o tie peniaze.

autor
29. júl 2025
@melanta

Ak si nájdeš prácu skôr, doplatia ti to. Odo dňa evidencie do dňa odhlásenia. To sa báť nemusíš, neprídeš o tie peniaze.

@melanta aha dobre tak ďakujem za informácie

memma
29. júl 2025

@anonym_autor ja som sa bola prihlasit 7.7. a včera mi prišlo rozhodnutie

autor
29. júl 2025
@memma

@anonym_autor ja som sa bola prihlasit 7.7. a včera mi prišlo rozhodnutie

@memma no ja som bola 1.7 a zatiaľ nič dúfam že nebudem čakať dlho

kristinaanna
29. júl 2025
@memma