Ako dlho trvá vybaviť stavebné povolenie na rodinný dom?
Ako dlho trvá vybaviť stavebné povolenie k RD?Musí mať inžinierske siete, čo k tomu treba?
30 dni, ak dodas co treba, ak nedodas vsetko, tak sa to predlzi
30 dni, ak dodas co treba, ak nedodas vsetko, tak sa to predlzi
@mk1111111111 čo všetko treba dodať?
Najlepšie ti poradia na vašom stavebnom úrade. Veľmi sa to líši,že aké potvrdenia potrebuješ. Či máte hotový stavebný pozemok s prípojka mi, alebo treba najprv vynatok,či už máte projekt so situáciou. Lebo tých 30 dní má stavebný úrad na stavebné konanie ...
Ak ti to pomôže (čo nepomôže), tak ja som vybavil stavebné povolenie za 30 dni. Dodal som všetko. Šlo o prístavbu, takže mnohé veci odpadali. Z cenových dôvodov som dal naprojektovať len nutné minimum, v tom čase statický posudok a protipožiarna ochrana, nič viac. Žiadne elektrorozvody a pod... to som si robil sám.
Doniesol som všetko na úrad, zaplatil 50€ a za dajakých 27-28 dni mi prišlo stavebné povolenie poštou. Ešte som obehal susedou, aby podpísali, že sa vzdávajú odvolania... ale bolo to jedno, aj tak som už vtedy mal platňu spravenú :D
Ak ti to pomôže (čo nepomôže), tak ja som vybavil stavebné povolenie za 30 dni. Dodal som všetko. Šlo o prístavbu, takže mnohé veci odpadali. Z cenových dôvodov som dal naprojektovať len nutné minimum, v tom čase statický posudok a protipožiarna ochrana, nič viac. Žiadne elektrorozvody a pod... to som si robil sám.
Doniesol som všetko na úrad, zaplatil 50€ a za dajakých 27-28 dni mi prišlo stavebné povolenie poštou. Ešte som obehal susedou, aby podpísali, že sa vzdávajú odvolania... ale bolo to jedno, aj tak som už vtedy mal platňu spravenú :D
@thirstymonk načo podpisy susedov ? To treba vždy?
2 mesiace ak si vsetci daju cas 30 dni. Niekto ti da vyjadrenie hned niekto za mesiac dva.....ak sa sused odvola aj rok budes cakat.....
A ak mas od architekta vsetko 100% pripravene.
Netreba. Stavebné povolenie nadobudne účinnosť za 14 dni od doručenia, 14 dni majú susedia na odvolanie. Ak im to dáš podpísať, že sa vzdávajú, tak môžeš stavať prakticky hneď.

Potrebujes projekt,vyjadrenia k inzinierskym sietam od dotknutych organov. Ked budes mat vyjadrenia,poziadas stavebny urad o stavebne povolenie. Ak stavias na polnohospodarskej pode potrebujes stanovisko pozemkoveho uradu,ak stavias mimo zastavaneho uzemia,tak vynatie z polnohospodarskej pody. Trva to od pol roka az rok a viac.