icon

Ako funguje OČR na dieťa?

Včera o 05:45

Ahojte, ako je to s očr na dieta, da mi doktor aj spatne ? Myslim tym,ze ak chcem ist s malou dnes k lekarovi moze mi napisat od pondelka? Len teraz neviem ci to aj v robote uznaju od pondelka,lebo vcera som ostala doma to som bola zubara takze mam listok ale ten asi nemusim dat ak mi na od pondelka ocr ci? Neviem nikdy som nebola este na očr tak neviem ako to funguje

13uzivatelka11
Včera o 05:50

A bola v pondelok doma či v škôlke? Ocr sa dá vystaviť 3 dni spätne, ak bolo dieťa doma. A či ti to uznajú v robote my nevieme.

autor
Včera o 05:56
@13uzivatelka11

A bola v pondelok doma či v škôlke? Ocr sa dá vystaviť 3 dni spätne, ak bolo dieťa doma. A či ti to uznajú v robote my nevieme.

@13uzivatelka11 ano bola v pondelok.doma,nebola v skolke

anonym_c869dc
Včera o 06:00
@anonym_autor

@13uzivatelka11 ano bola v pondelok.doma,nebola v skolke

@anonym_autor ja nechapem tymto spatnym ocr, ved preco ste nesli vcera k lekarovi????

ekira1
Včera o 06:04

@anonym_autor potrebuješ ušetriť priepustku? Priepustku máš platenú z priemerného platu, očr bolo 55% z denného vymeriavacieho základu ( možno sa menilo, neviem). A potom v práci vedeli, že si neprišla, pretože si šla k zubárovi? Môžu to brať ako účelove špekulovanie.

petamich
Včera o 06:52

Odpovedam len na co sa pytas, ano OCR sa da 3 dni spatne, vo vacsine prac to normalne uznaju, chceli ste ostat jeden den doma, ze ako na tom bude a napokon to takto dopadlo.

anonym_425af6
Včera o 07:14

Ja by som dala paragraf, to máš 100% a od dnes očr. Ale dá sa aj spätne, ak chceš , do sociálnej tuším musíš odniesť do 3 dní očr. Čiže, zamestnávateľ.

autor
Včera o 07:54
@petamich

Odpovedam len na co sa pytas, ano OCR sa da 3 dni spatne, vo vacsine prac to normalne uznaju, chceli ste ostat jeden den doma, ze ako na tom bude a napokon to takto dopadlo.

@petamich vdaka za normalny komentar, lebo kazdy si mysli ,ze spekulujem ja len som chcela vediet ako to funguje kedze som na ocr nikdy predtym nebola,tak asi tazko spekulujem

beabelisova
Včera o 08:00

@anonym_autor Len si to napisala tak, ze to znie, ze spekulujes. Stacilo sa opytat proste len na tu OCR 😀

dzina007
Včera o 08:14

Ono je to od lekara k lekarovi, moja nechce davat spatne OCR, pokial nema aspon v ecasenke spravu ze dieta je chore doma, dava proste OCR a aj ospravedlneninku do skoly od prveho zaznamu.
Takze ak k nej prideme v utorok ze uz v pondelok bol doma tak su dve moznosti
Ak som jej to v pondelok nahlasila aspon cez ecasenku da mi OCR za den spatne a aj ospravedlnineku do skoly
Ak som nenahlasila a prvy krat informovala o chorobe v utorok tak OCR aj ospravedlnienku da od utorka a v pondelok si musim cerpat dovolenku.

Robi to tak preto ze vela rodicov spekulovalo. A teda socialna poistovna uz viac asi kontroluje aj vystavene OCR.

elanor
Včera o 08:34
@anonym_autor

@petamich vdaka za normalny komentar, lebo kazdy si mysli ,ze spekulujem ja len som chcela vediet ako to funguje kedze som na ocr nikdy predtym nebola,tak asi tazko spekulujem

@anonym_autor
ocr sa da dat 3 spatne, a v praci nie ze mozu ci nemozu oznat, oni su zo zakona povinny ju uznat, tak ako ju vypise lekar, lebo ocr neschvaluje ani neudeluje zamestnavatel suhlas, ani nic ine, zamestnanes je povinny do 3 dni ocr /pn zamestnavatelovi oznamit a on je povinny to akceptovat - tolko k faktom.
napisem ti, co by som urbila ja, keby som v tvojej situacii. Na pondelok by som vyuzila to Pcko, tak ako si to chcela aj povodne, keby dieta bolo zdrave.
Kedze dieta ochorelo, od dnes by som isla na OCR. Tu mas platenu 14 dni, ak by bolo treba. Za mna je lepsie mat v zalohe ten den "k dobru". Ak by sa choroba skomplikovala, alebo teda ozaj trvala tie 2 tyzdne, mas "volno" od dnes do 2.2. (to su akurat polrocne prazdniny, ak je dieta skolkar ktovie ci bude skolka otvorena, mozno by si musela ostat doma tak ci tak a brat dovolenku, pozri sa nato z praktickeho hladiska - usetris den dovolenky, ak by si zacala ocr od vcera, skoncila by ti 1.2. a na 2heho by si si musela zobrat dovcu, a to je este otazne, ci by ti ju vobec dali).
Kasli na keci, ze spekulujes, a blablabla. Nikto tu ti do hrnca nevidi, nikto nechodi v tvojich topankach. Rob ako ty uznas za vhodne a tak, aby to tebe a tvojmu dietatu vyhovovalo.

autor
Včera o 09:25
@elanor

@anonym_autor
ocr sa da dat 3 spatne, a v praci nie ze mozu ci nemozu oznat, oni su zo zakona povinny ju uznat, tak ako ju vypise lekar, lebo ocr neschvaluje ani neudeluje zamestnavatel suhlas, ani nic ine, zamestnanes je povinny do 3 dni ocr /pn zamestnavatelovi oznamit a on je povinny to akceptovat - tolko k faktom.
napisem ti, co by som urbila ja, keby som v tvojej situacii. Na pondelok by som vyuzila to Pcko, tak ako si to chcela aj povodne, keby dieta bolo zdrave.
Kedze dieta ochorelo, od dnes by som isla na OCR. Tu mas platenu 14 dni, ak by bolo treba. Za mna je lepsie mat v zalohe ten den "k dobru". Ak by sa choroba skomplikovala, alebo teda ozaj trvala tie 2 tyzdne, mas "volno" od dnes do 2.2. (to su akurat polrocne prazdniny, ak je dieta skolkar ktovie ci bude skolka otvorena, mozno by si musela ostat doma tak ci tak a brat dovolenku, pozri sa nato z praktickeho hladiska - usetris den dovolenky, ak by si zacala ocr od vcera, skoncila by ti 1.2. a na 2heho by si si musela zobrat dovcu, a to je este otazne, ci by ti ju vobec dali).
Kasli na keci, ze spekulujes, a blablabla. Nikto tu ti do hrnca nevidi, nikto nechodi v tvojich topankach. Rob ako ty uznas za vhodne a tak, aby to tebe a tvojmu dietatu vyhovovalo.

@elanor ano, tak to vezmem som sa rozhodla ,vezmem od dnes tu očr

anonym_c869dc
Včera o 15:32
@anonym_autor

@anonym_autor a co bol problem? vcera si bola co? ked si ostala s deckom doma? dovolenka ci co?

anonym_d1f441
Včera o 15:43

@anonym_autor a bola si s nou včera u lekárky, alebo aspoň si sa ohlásila mailom, ze dcéra sa necíti dobre?
A ano, špekulujes. Predpokladám, že chceš usetrit PCko s pečiatkou, ktoré das neskor mas deň voľna, ze?