icon

Ako je to s platenými testami?

annamaria_65
6. júl 2021

Ahojte.. taká otázka, lebo mám v tom už celkom zmätok.

Ako to je s tými testami na covid. Iba keď dôjdem zo zahraničia si ho musím platiť, alebo aj keď som stále doma a chcem ísť napr. do divadla?

Som tehotná a rozhodne sa nedám zaočkovať, kým som tehotná a kým budem dojčiť.

Strana
z2
maca1984
6. júl 2021

@annamaria_65 nech pojdes kamkolvek kde vyzaduju testy, platis si test sama

annamaria_65
autor
6. júl 2021

@maca1984 No super 🙈 čiže keď zas budú vyžadovať test na mestskom úrade tak sa nedoplatim 🙈😂

annamaria_65
autor
6. júl 2021

@ivka225 jasné.. takto .. je to možno bezpečné a možno nie. Mne môj gynekológ povedal, že on by nedal ani svoju tehotnú ženu zaočkovať, ale či sa dám je na mne. Mamina chcela dať brata zaočkovať. Volala jeho pediatrovi,že je brat po operácii a či odporúča očkovanie. Doktor jej povedal, že jasné neni to problém. V ten deň bratovi vyberali stehy a mama sa pýtala už len čisto informativne čo povie iný lekár. A ten jej povedal, že môže, ale on osobne by počkal keďže brat bol 2,5 hodiny v narkoze a telo po akejkoľvek narkoze je veľmi oslabené. Je to vec nazoru. Ja sa bojím o dieťa. Neverím tomu. Keď sa v tehotenste neodporúčajú lieky očkovania ktoré sú tu už dlhé roky tak neviem . Je to veľmi zložité. Je veľa článkov ktoré odporúčajú a ktoré zas nie.

ivka225
6. júl 2021

@annamaria_65 Ak neveris vysledkom vedeckeho vyskumu, vzdy je tu este moznost platit si testy.

annamaria_65
autor
6. júl 2021

@ivka225 ja viem, že mám len dve možnosti. Len som sa pýtala, že či to platí len keď prídem zo zahraničia alebo aj keď som stále doma. Mám v tom chaos keď nesledujem hlúpe médiá. A áno neverím vedeckému výskumu, ktorý sa robil 4 mesiace.

lienkael
Odpoveď bola odstránená
ivka225
6. júl 2021

@lienkael Aky zdroj?

surama
6. júl 2021

@annamaria_65 Musis si pohladat na nete, kde vsade sa pri navsteve vyzaduje test. A ked sa vyzaduje a chces tam aj tak ist, tak si musis zaplatit aspon AG test (cca 10eur).

ivka225
Autor odpoveď zmazal
ivka225
Autor odpoveď zmazal
surama
6. júl 2021

@ivka225 ?? Ja som sa vyjadrila autorke k testom, nie k ockovaniu.

ivka225
6. júl 2021

@surama Jasne, prepac.

annamaria_65
autor
6. júl 2021

@lienkael preto som písala o mojom bratovi. Jeden lekár povie tak a druhý tak. Naši politici riešia aby žena nešla na potrat. Aby dala šancu na život tej malej fazulke. Ja som dala tú šancu a teraz mám tu moju malinkú fazuľku ohroziť? Keď mi tá vakcína vyvolá predčasný pôrod? Čo potom? Každý zdravý človek na to reaguje inak. Veľa ľudí po vakcíne ležalo v horuckach.

lienkael
Autor odpoveď zmazal
sasha10
6. júl 2021

@ivka225 vedecký "výskum" stále trvá a nežiaduce účinky sa preukazu možno za 5 rokov, ak sa s nimi dobrovolnici očkovaní podelia. Včera alebo predvčerom to na ta3 potvrdil sám Krčmery že sa to ukáže potom. Treba mat otvorene oči na všetky strany, oni sa tym ani netaja 🙂 vo svete je to bez cenzúry nazývaná experimentalna vakcina len u nas na SK sa to "zatajuje". Takže držím palce pani, aby nepodlahla nátlaku a odpoveď na otázku je že to ešte nie je schválené a ani by nemalo byť keďže podla ustavy je protizákonné diskriminovat ľudí na 2 strany čiže momentálne téma - zaockovany - nezaockovany... A ukazovať svoj zdravotný stav vo všetkých podnikoch... No čo k tomu dodať... Ak podniky nebudú chcieť prísť o zakaznikov a čeliť možno aj súdom keďže vzdelany clovek sa najst môže čo pozna zakony a ustavu tak to podla mna nebudú všade žiadať. Ale stať sa uz môže cokolvek všakže 🙂

ivka225
6. júl 2021

@lienkael A kde tam vidis to, co si pisala? Kde je tam porovnanie s kontrolnou vzorkou? Ja tam citam, ze "Pregnant persons did not report having severe reactions more frequently than nonpregnant women, except for nausea and vomiting, which were reported slightly more frequently only after dose 2" ... tak kde je problem?

ivka225
6. júl 2021

@sasha10 Tak potom preco su diskriminovani ludia, ktori sa dobrovolne rozhodli neurobit si vodicsky preukaz tym, ze im nie je dovolene riadit auto? Nebolo by treba aj s tym nieco urobit?

lienkael
6. júl 2021
petamich
6. júl 2021

@lienkael ty vies prosim ta po anglicky? alebo len potrebujes sirit bludy, skus si to sama precitat este raz prosim ta, kedze tento vyskum praveze potvrdil, ze sa tam ziadne anomalie nevyskytli 🙈

ivka225
6. júl 2021

@lienkael Biosferaklub nie je originalny zdroj, ale skor zmes taranin ... originalny zdroj je to, co si povodne uviedla a tam sa nic take netvrdi ... ako podotkla aj @petamich

sasha10
6. júl 2021

@ivka225 to nie je diskriminacia... Na zaklade ukazania nejakych zrucnosti alebo vedomosti..ak clovek chce šoférovať tak si ho urobi...ale tu ide o zdravie a moralnost a to už je forma diskriminacie keďže zdravý ľudia nemôžu nikam a do teraz mohli tak prečo v slobodnom štáte odrazu zdravý ľudia nemôžu nikam ale musia si platiť drahé potvrdenia o ich zdraví? Proste ak je v zakone ze vozidlo môže riadiť človek s vod. potvrdením tak je to tam... Ale v žiadnom zákone nie je že človek ma svoje zdravotné informácie ukazovať takto všade možne komukoľvek... Preto je to forma diskriminacie chápeme sa?

ivka225
6. júl 2021

@sasha10 Neukazujes informacie o tom, ci mas ploche nohy ... ukazujes informaciu iba o tom, ze si bola ockovana. A ukazujes ju opravnenym osobam, podobne ako s vodicskym preukazom.

sasha10
6. júl 2021

@ivka225 nie je nikde uvedené kto je opravnena osoba aby odomna pytala preukaz o očkovaní...

ivka225
6. júl 2021

@sasha10 Su to v podstate tie iste osoby, ktore od teba budu pytat doklad o teste.

sasha10
6. júl 2021

@ivka225 no veď ale daj zdroj kde je napísané ake osoby to môžu žiadať... To môžem aj ja žiadať v restike ludi co sedia vedla mňa či si zdravý žeby ma neohrozovali náhodou? Pytam sa vážne kde je zdroj a napisane aky ludia su na to kompetentný

annamaria_65
autor
6. júl 2021

@sasha10 chceli sme ísť s mužom do Tesca a neuvedomili sme si že sú hodiny pre dôchodcov. Pána pred nami asi vo veku 35-40 pustila sbska úplne v pohode. Nás už nie .. sme sa ohradili že prečo keď pána pred nami pustili .. a mladá pani nám hovorí že ona občianske a ani iné doklady o potvrdení že si dôchodca nemôže pýtať. Takže púšťa ľudí na základe svojho uváženia a výzoru. Kam sme sa to dostali 😀

ivka225
6. júl 2021

@sasha10 Ak vstup do nejakej institucie je niecim podmieneny, tak tato institucia urci cloveka, ktory to nieco bude kontrolovat. Pochybujem, ze nejaky zakon upravuje, kto moze kontrolovat listky v kine. Pritom ludom s aspon minimalnou inteligenciou nerobi navsteva kina problemy.

Strana
z2