Ako na vybavenie PN v komerčnej poisťovni?
Zdravim,
ma niekto skúsenosti s pripoistenim PN od komerčnej poisťovne, môj otec je pripoisteny na PN u komerčnej poisťovne. Bol na marodke 2 mesiace, po ukončení si mal vyžiadať odpis elektronickej PN a výpis z karty od lekára. Odpis PN mu lekár dal ale výpis z karty nie. Chcem sa opýtať či je potrebné zaslať poisťovni aj tu diagnózu alebo im stačí len ten odpis ? Alebo ako to je lebo príde mi to nemožné vybaviť a poistenie si tým pádom platí zbytočne ? Poprípade či sa k tomu výpisu vie dostať nejako cez sociálnu alebo iba cez lekára ?
Za prípadné rady ďakujem.
@s3rious19 Ahoj,tiež som na PN a riešila som zo všeobecným to isté, v podstate mi povedal že poisťovňa nemá právo si pýtať výpis karty,keďže je to nejaké "tajomstvo " teda niečo také ale ze by Vám danna poistovna mala dať tlačivo ktoré následne doktor vypíše teda vypíše tam čo bol za zdr.problem.
Ja tiež nosím len odpisy z Pniek a v pohode mi to berú.
@melanta chcel som to riešiť ja, lebo som tiež nechápal z akého dôvodu mu ten výpis nedali, keďže už nemá ani lekárske správy nič odkedy je všetko elektronicky. Bohužiaľ otec nechcel aby som to riešil za neho a tým pádom nemá výpis z karty a očividne nebude mohol ani požiadať od poisťovne to poistne plnenie. Každopádne ďakujem pekne za odpoveď
@s3rious19 lekár povedal, že on to vypisovať nebude? Lekára je potrebné sa opýtať, či ho stačí požiadať o vypísanie alebo je potrebné to riešiť cez poisťovňu a VUC prípadne cez úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Lenivosť či pohodlnosť lekára by pre mňa nebol argument. Ale ak otec nemieni s tým nič robiť, tak je to jeho rozhodnutie. Ale potom je jeho chyba, že nedostane plnenie, nebude to chyba poisťovne.

Výpis z karty chcú, pretože skúmajú, či v čase dojednania poistenia už nemal ochorenie, kvôli ktorému bol PN alebo či nemal iné ochorenie, ktorého toto ochorenie je následok. Lebo vtedy nie je nárok na žiadne plnenie v rámci životného poistenia. To je bežný postup a bežná podmienka. Nie je dôvod, aby lekár neposkytol výpis z karty.
A áno, dokladovala som všetko, čo poisťovňa odo mňa chcela a plnili mi - PN, hospitalizáciu a následne aj jednorázové odškodné.