icon

Ako napísať splnomocnenie na vycestovanie v angličtine?

simon237
9. jún 2025

Prosím vás viete mi poradiť ako napísať resp.vypísať splnomocnenie pre starých rodičov na vycestovanie do zahraničia? Mám stiahnutý vzor ,len neviem ci napísať na každý papier jedného rodiča alebo existuje aj tlačivo kde sa vypíšu mená oboch rodičov. V slovenskom jazyku by som si to dokázala napísať aj sama ,len ja to potrebujem v angličtine. Ďakujem

maranco
9. jún 2025

@simon237 krajina kam idú vyžaduje súhlas oboch rodičov alebo im stačí jedného rodiča?

simon237
autor
9. jún 2025
@maranco

@simon237 krajina kam idú vyžaduje súhlas oboch rodičov alebo im stačí jedného rodiča?

@maranco vyžadujú súhlas oboch rodičov. Je to konkrétne Taliansko

maranco
9. jún 2025
@simon237

@maranco vyžadujú súhlas oboch rodičov. Je to konkrétne Taliansko

@simon237 podľa slovenského vzoru skopíruj prvý odsek, a na začiatok pridaj and a prípadne ten výber kde škrtáš otec/matka pán/pani môžeš napísať rovno bez výberu pre každý odsek

puplatko
9. jún 2025

Zvyčajne sa vystavuje od oboch rodičov a v jednej listine môžu byť uvedení spoločne, netreba vypisovať pre každého zvlášť, ak s tým obaja súhlasia a obaja to podpíšu. 🙂 Radšej overiť u notára, odporúča sa to. Lepšie tak, ako potom riešiť problém. Ak cestujú letecky, niektoré aerolinky môžu mať aj vlastný formulár, odporúčam overiť si u konkrétnej spoločnosti.