Ako obnoviť certifikát na občianskom preukaze?
Prosím Vas, skoncil mi certifikat pre elektronicky podpis na obcianskom preukaze. Ako si ho obnovim? Nikdy som ho nepouzivala len teraz som potrebovala a vyskocilo na mna upozornenie, ze cert.je neplatny
@tterezka_ to fakt? A to sa neda iba predlzit podpisovy certifikat? Ved obciansky mam platny este 3 roky.
podpisový certifikát si vytvoríš cez aplikáciu eid
ale so starým OP bude len slabší certifikát a akceptujú ho na málo miestach
preto máš nárok na bezplatnú výmenu OP
Skús podľa tohto videa
urob ako ti poradila tterezka_.
ja som bol tiez nuteny vymenit koli tomu este platnu obcianku
vdaka moc. No picne ma...
Ak mas op vydany v roku 2018 tak sa uz certifikat nanho neda nahrať, musiš si vymenit op.
No tak toto tiež vymysleli dobre na prd. Tak op je ešte platný, a podpis už nie? To veľmi múdry človek byt nemohol, co to takto nedomyslel 🤦🏼♀️
Momentálne som to tiez riesila,,,OP som mala z r 2020 ale kedze som potrebovala el.podpis tak som si minulý týždeň bola robiť nový OP,,,nadavala som ako pohan,,, za urýchlený OP som platila 20€
@kvietok2012 na starý OP dá sa nahrať certifikát, ale aplikácia vytvorí len "slabší" podpis, akceptuje ho napríklad daňový úrad na podanie DP ale neakceptuje ho minv.sk na prepis auta
jednoducho neriešili predĺženie certifikácie čipu, ale sa rozhodli že sa bude používať už len novší čip a každý čo chce podpis nech si vymení OP
veľa ľudí si nevymenilo OP a potom zmenili že aj na starý čip dovolia dočasne vytvárať podpisy ale nebudú ich akceptovať všetci a ten podpis mal byť platný do konca roka a odvtedy to už dvakrát predlžovali
keďže je to chyba zo strany štátu tak výmena OP je bezplatná
@maranco ci je teraz bezplatna to neviem, ale ja som si vymenu musel cvaknut sam koli neplatnemu certifikatu
Dnes som to robila. Odklikni vyžiadanie nových certifikátov v aplikácii a odklikaj to celé kým ti nevystaví nové. Trvá to cca 7 minút celý proces. Potom ti to pôjde. Robila som to sebe aj manželovi a do schránky som sa dostala v pohode.
@maranco vďaka. Pôjdem do výmeny OP. Lebo, budem potrebovať podpisovať zmluvy, plus žiadosti na rôzne štátne úrady. Aby zas nebol problém, že mi ten cer. nebude platiť
Pozdravujem, vybavili ste si ten nový občiansky? Platili ste aj nejaké poplatky?
je lepsie vymenit a uz budes mat aj s nfc, podpisovy cert si vydas online ak nebudes vediet pozri navod na slovensko sk
teraz ak si stahnes appku web signer od disig podpisujes aj bez citacky
je lepsie vymenit a uz budes mat aj s nfc, podpisovy cert si vydas online ak nebudes vediet pozri navod na slovensko sk
teraz ak si stahnes appku web signer od disig podpisujes aj bez citacky
@mamina7070 a platí sa za výmenu?
@mamina7070 a platí sa za výmenu?
@madamzel123 ak máš OP vydaný pred 20.6.2021 tak výmena z dôvodu že chceš používať elektronický podpis je bezplatná
@madamzel123 ak máš OP vydaný pred 20.6.2021 tak výmena z dôvodu že chceš používať elektronický podpis je bezplatná
@maranco ja mam vydaný v maji 2022, ale certifikáty mám platné len do juna 2025.
@maranco ja mam vydaný v maji 2022, ale certifikáty mám platné len do juna 2025.
@madamzel123 to je divné lebo certifikát keď generuješ sa vydáva kvalifikovaný podpisový na 5 rokov a podpisový/šifrovací na 10 rokov, skús si potom doma vydať nové certifikáty
iba na občianske pred 20.6.2021 sa vydávali ročné certifikáty

Požiadať o vydanie nového občianskeho preukazu