icon

Ako obnoviť Google Authenticator pre Sociálnu poisťovňu?

monciika
3. feb 2025

Ahojte, v starom mobile som mala v Authenticatore sociálnu poisťovňu a tam som mala ten jednorazový kód na prihlásenie. No mobil sa mi náhle pokazil, mám nový mobil a tam tú soc. Poisťovňu nemám. Ako teraz znova získam QR kód aby som to v Authenticatore mala?? Prihlásila som sa na ten účet v Authenticatore čo som mala aj v tom starom mobile ale nezakazuje mi tú soc. Poisťovňu 😕 ak by ste mi vedeli poradiť tak budem veľmi rada. Ďakujem vám.

katica06
3. feb 2025

@monciika zavolaj na pobočku, pošlú link

monciika
autor
3. feb 2025

Už som to vybavila, ďakujem

maranco
3. feb 2025

@monciika môžeš si nastaviť prihlasovanie aj cez aplikáciu https://ep.slovensko.sk/

monciika
autor
3. feb 2025

@maranco tam nepotrebujem elektronický občiansky? Ani qr kod?

maranco
3. feb 2025

@monciika aplikáciu aktivuješ cez občiansky u niekoho s čítačkou a potom sa prihlasuješ tak že nasnímeš QR kód z PC tou mobilnou aplikáciou,
vieš sa potom tým prihlasovať aj do zdravotnej knižky https://www.npz.sk alebo do https://schranka.slovensko.sk/

monciika
autor
3. feb 2025

@maranco toto som raz skúšala s čítačkou a nešlo mi to, tak preto sa pýtam

maranco
3. feb 2025

@monciika v SP musíš požiadať ,že sa chceš prihlasovať aj občianskym až potom keď to "zapnú" ti funguje aj OP a aplikácia https://ep.slovensko.sk/
Zdravotná knižka funguje automaticky bez žiadosti.

monciika
autor
3. feb 2025

@maranco ahaa tak už tomu chápem.. ďakujem 😊

maranco
3. feb 2025

@monciika ja tomu nechápem, prečo SP sa mám doprosovať aby mi láskavo umožnili sa prihlásiť do svojho účtu cez občiansky, kde ma štát overí že som to naozaj ja, tak ma úradník musí ručne "vpustiť" až keď odsúhlasí moju žiadosť, ale do zdravotnej knižky kde sú oveľa citlivejšie a dôvernejšie údaje sa dostanem len tak bez "pečiatky" od úradníka

monciika
autor
4. feb 2025

@maranco áno, to je pravda. Tiež tomu nechápem, že prečo je tomu tak. A je to strašne alebo teda dosť komplikované 😀 a to som mladá, ale toto je otras 😂

maranco
4. feb 2025

@monciika keby služby štátu boli jednoduché a užívateľsky intuitívne, tak ako sa o to snaží komerčný sektor, tak možno by niekoľko úradníkov bolo zbytočných, lebo sa človek samo-obslúži s tým čo teraz robí úradník

daj úradníkovi funkciu, vymyslí lajstro

monciika
autor
6. feb 2025

@maranco vidíš, toto ma nenapadlo, ale zmysel to dáva. Len to ľuďom potom zbytočne sťažuje situáciu no, keď niečo na rýchlo potrebujú.. ako ja, preto som sem hneď písala a až potom volala do soc. Poist. 😅

dominicosa
6. máj 2025

@monciika prosím Vás ako sa Vám to podarilo ?

monciika
autor
6. máj 2025
@dominicosa

@monciika prosím Vás ako sa Vám to podarilo ?

@dominicosa volala som do sociálnej poisťovne asi na infolinku. Povedala som im, že sa mi pokazil mobil kde mám jednorazový kód v Authenticatore .. ona hneď vedela čo myslím, spýtala sa ma kontrolnú otázku, ktorú vypisujete pri zriadení účtu, na ktorú som mala dať odpoveď a potom už do nového mobilu som išla zas tak isto prihlasovať, ako prvý krát do toho pokazeného mobilu do authentificatora

madamzel123
5. okt 2025
@monciika

@dominicosa volala som do sociálnej poisťovne asi na infolinku. Povedala som im, že sa mi pokazil mobil kde mám jednorazový kód v Authenticatore .. ona hneď vedela čo myslím, spýtala sa ma kontrolnú otázku, ktorú vypisujete pri zriadení účtu, na ktorú som mala dať odpoveď a potom už do nového mobilu som išla zas tak isto prihlasovať, ako prvý krát do toho pokazeného mobilu do authentificatora

@monciika prepáčte, ked ste zavolali na tu linku, pani vam poslala na mail nejaký link , na ktorom ste sa dostali k novemu QR kodu a ten ste potom nascenovali do mobilu?

monciika
autor
6. okt 2025
@madamzel123

@monciika prepáčte, ked ste zavolali na tu linku, pani vam poslala na mail nejaký link , na ktorom ste sa dostali k novemu QR kodu a ten ste potom nascenovali do mobilu?

@madamzel123 oni to nejako resetli tam a už klasicky som išla cez Authentifikator. Ona mi žiadny kód neposlala, jedine do Authentifikatora ale ako žiadne zmeny tam ako keby sa ani neudiali