Ako obnoviť PN po jej zrušení?
Zdravím, potrebujem poradiť respektíve potrebujem pomôcť ohľadom PN. Bola som na PN do 15.3. a zamestnaná som bola do 13.3. no PN som ukončila pretože som chcela nastúpiť do novej práce lenže ma seklo v krížoch a potrebujem marodiť ďalej, da sa obnoviť PN keď som ju už zrušila 15.3.piatok dalo by sa to obnoviť pondelok 18 alebo novú PN keďže som ešte v ochrannej lehote. Prosím o radu, vopred všetkým ďakujem.
@zalka Ahoj, lenže mne skončil pracovný pomer 13.3.a v tom čase som už bola na PN 15.3.som to zrušila t.j. piatok, čiže asi obnoviť respektíve opraviť sa to asi nebu dať, či. A keď mi vystaví novú PN nebude problém ze som už bola na pnke, neviem koľko je ochrana lehota ci mi to vlastne uznajú, Ďakujem za radu.
PN si mala v ochrannej lehote 7 dní po ukončení prac.pomeru. Nová PN už nie je v ochrannej lehote, Môj názor.
@simonkad135 ol je 7 dní...ak ti pp skončil 13.3. tak do 20.3. si v ol
@zalka Ďakujem ti za odpoveď, čiže môžem ísť opäť na PN keďže som bol, Ďakujem
@niekto2hy Ďakujem za odpoveď, čiže v podstate by sa to dalo opraviť ak mi vystaví PN od 15 kde vlastne ten deň mi aj ukončila PN, či,? Ďakujem
@simonkad135 Netusim ako vikend - musela by byt navsteva pohotovosti - potvrdenie,aby ju mohol lekar vystavit spatne.
@niekto2hy práveže som tam bola a dostala som volajaku injekciu od bolesti, čiže lekárku správu mam, myslíš ze mi to bude vedieť spraviť lekár, Ďakujem
@simonkad135 Ano.
@niekto2hy Ďakujem ti za vynaloženú snahu mi pomôcť, dúfam ze mi to lekár opraví. Ďakujem ❤️

@simonkad135 nová PN v ochrannej lehote.