icon

Ako ovplyvní bonus po výpovedi podporu v nezamestnanosti?

12. nov 2024

Dobrý deň. Poberám momentálne podporu, tzn. ze v práci som dala výpoveď a prihlásila sa na upsvar. Z prace mi však teraz ešte poslali peniaze ako bonus za odpracované roky, ktorý mi zabudli dat do poslednej vyplaty. To ze už je po výpovedi a nejde to do vymeriavacieho základu do výpočtu podpory mi neprekáža. Ale zaujíma ma ze keď uvidia na socialke, ze mi ešte z tej firmy prišli peniaze, či mi nezoberú podporu. Logicky to asi nieje možné keďže čakajú ze poruším pravidlá z úradu práce, a to ze začnem pracovať.. Ale nedá mi to, tak ma zaujíma Vás názor. Ďakujem

mette7
12. nov 2024

ahoj, presne toto sa stalo aj mne, tiež som to riešila a vola do socialnej a pani ma ubezpečila že to nema vplyv lebo ide o dovyplatenie toho čo ti patrilo. Musela by si byt prihlasena ako zamestnanec až vtedy by došlo k porušeniu /že zaroven poberaš podporu/.

autor
12. nov 2024

@mette7 no ved práve, že mi to neplánovali ani vyplatiť, až potom čo som sa ohlasila, mi to poslali v ďalšom mesiaci a už mám aj podporu. Je to také logické, že na úrade nebudú to riešiť oni o tom nevedia, a socialka sa riadi úradom práce. Proste ze pošlú len peniaze aj keď je z nich vymeriavací základ oni asi pri tých bonusoch dávajú nejaké kódy z roboty, keď to nieje za vykonanu prácu.

autor
12. nov 2024

@mette7 a mala si to aj v páske a bol z toho vymeriavací základ?

mette7
12. nov 2024

Bolo mi vyplatene ked uz som mala rozhodnutie zo socialky , cize to iste co u teba, zabudli vyplatit a poslali v mesiaci kedy som dostala prvu podporu…vyplatnu som dostala ale uz sa to podla mna nepreratalo

autor
12. nov 2024

@mette7 ďakujem pekne, tak ma to ukludnilo