icon

Ako ovplyvní OČR v februári váš denný vymeriavací základ?

pjana
2. feb 2025

Ahojte, mám otázku.
V mesiaci január som bola na OČR s dcérou 11 dní. V prípade, že by som s ňou musela ísť na OČR v mesiaci február budem mať zníženú sumu denného vymeriavacieho základu z ktorého sa počíta výška ošetrovného? Potrebujem to vedieť hlavne preto, že v mesiaci marec mám naplánovanú PN z dôvodu kúpelov 21 dní, tak aby som si nepokazila ešte viac výplatu. Nemám s tým žiadnu skúsenosť, nakoľko nezvyknem bývať OČR ani PN len teraz sa to nejak nakopilo, tak aby som vedela s čím počítať.
Ďakujem krásne za radu.

mamina7070
2. feb 2025

@pjana a minuly rok si pracovala? ak ano vyska sa urcuje podla vz v minulom roku

luliu
2. feb 2025

@pjana ocr január ti neovplyvní ocr február, ani PN marec

pjana
autor
2. feb 2025

@mamina7070 áno pracovala

lilinka88
2. feb 2025

@pjana nie, nebudeš mať nič ponížené ani ti to nijako neovplyvní ďalší výpočet očr/PN

nikolino2
14. feb 2025

Ahojte vedeli by ste mi vypočítate koľko bude moja očerka prosím? Koncom januára som bola z dcérou na ocerke 7 dni.od 20.5.24 pracujem na tpp plat 900€ v hrubom v 11. mesiaci si majiteľ otvoril ďalší bufet takže mám dva tpp robím v jednom aj v druhom bufete kratky a dlhý týždeň mzda je rozdelená podľa odprac.hodin ale dokopy je to tých 900€ v hrubom z oboch pretým som bola na úrade od 1.4.24 do 19.5.24 a predtým som bola zamestnaná viac ako tri roky kde som mala cca 930 € mesačne v hrubom ale táto firma sa sťahovala do zahranicia tak nám dali výpovede k 31.3.24 dostali sme odmeny a odstupne cca 5000€ v hrubom prosím vás kolko asi bude moja očerka ďakujem