Ako ovplyvňuje OČR výplatu?
Ahojte, vie mi niekto povedať ako to je s ocr a nasledne výplatou? Ešte som nebola... Kolegyňa mi tvrdí že ak budem na ocr 10 dní a viac že sa to mi to akoby dorovna do výplaty, čiže sociálka doplatí ten rozdiel čo mi chýba akoby z platu. Je to ozaj tak.?? Že ak budem len 5 dní prídem o veľa €.. Sme veľká firma , účtovníčku s týmto nejdem otravovať keďže len sa informujem dopredu keby bolo treba či mám riešiť pestúnov na deti alebo kľudne môžem ísť na tú ocr a neujde mi veľa z výplaty. Vďaka za odpovede vopred
Socialka ti zaplati za dni OČR 55% z DVZ (vratane vikendov).
@andreakotesova hmm no to tvrdila že ak budem od piatka do ďalšieho pondelka Číž 4 dní víkend ..tak je teda reálne že sa to dorovna keďže ten víkend preplatia? Ozaj tomuto nerozumiem 😅 každopádne 55% mi príde malo čiže nijako mi to nevychádza aby sa to ,,dorovnalo,, keď mi dajú polovicu z denného základu 🧐
@andreakotesova hmm no to tvrdila že ak budem od piatka do ďalšieho pondelka Číž 4 dní víkend ..tak je teda reálne že sa to dorovna keďže ten víkend preplatia? Ozaj tomuto nerozumiem 😅 každopádne 55% mi príde malo čiže nijako mi to nevychádza aby sa to ,,dorovnalo,, keď mi dajú polovicu z denného základu 🧐
@anonym_autor OCR je 55% vymeriavacieho zakladu za kazdy kalendarny den, najviac 14 dni (pri beznej OCR, nie dlhodobej). Ak budes na OCR 2 tyzdne, teda budes mat zaplatene 4 dni vikendov tak ako ta sa to dorovna, ale nie uplne.
Vsak zober kalkulacku a spocitaj si to kolko dostanes.
@anonym_autor OCR je 55% vymeriavacieho zakladu za kazdy kalendarny den, najviac 14 dni (pri beznej OCR, nie dlhodobej). Ak budes na OCR 2 tyzdne, teda budes mat zaplatene 4 dni vikendov tak ako ta sa to dorovna, ale nie uplne.
Vsak zober kalkulacku a spocitaj si to kolko dostanes.
@viestta už som to prepocitavala , to by nebol problém keby mám fix len môj plat sa skladá z fixného plus 2x benefity aj na deti aj na dochádzku čiže to by mi asi rovno vzali tak len ten fix ale to si dozistim..idú jarné prázdniny preto sa o to zaujímam dopredu či to budem riešiť alebo radšej ani nie 😆
@viestta už som to prepocitavala , to by nebol problém keby mám fix len môj plat sa skladá z fixného plus 2x benefity aj na deti aj na dochádzku čiže to by mi asi rovno vzali tak len ten fix ale to si dozistim..idú jarné prázdniny preto sa o to zaujímam dopredu či to budem riešiť alebo radšej ani nie 😆
@anonym_autor vymeriavaci zaklad, z ktoreho sa pocitaju davky nemocenskeho poistenia mas na kazdej vyplatnej paske, staci ho pohladat. A ak mate dochadzkove benefity, tak ti ich nedaju a pre buduce vypocty denneho vymeriavacieho zakladu to bude zohladnene.
@anonym_autor no spekuluj poriadne, vidim, ze vyuzijes slavnu OCR cez prazdniny.
Dávky sa počítajú z hrubej mzdy, čiže tých 55% nie je tak málo ako to znie. Sociálka ti nedorovná nič. Ale dávky sa vyplácajú ak za víkendy. Čiže je rozdiel či máš očr 10 dní od pondelka do dalsej stredy alebo od piatku do budúcej nedele.
Ak chceš očr cez prázdniny, tak buď máš nejakú super dr, ktorá je ochotná zapísať do karty falošné záznamy o chorobe alebo to chceš kvôli zatvorenej škôlke a to víkendy nebudú zaplatené, keďže škôlka je zatvorená od pondelka do piatku
ak to ma byt OCR pocas jarnych prazdnin tak sa ti to neoplati, mas tam len 5 dni, dieta musi byt skolkar, nie skolak a prides o dochadzkovy bonus
nespekuluj neoplaca sa to
@anonym_autor no spekuluj poriadne, vidim, ze vyuzijes slavnu OCR cez prazdniny.
@anonym_f2963e bez ohladu na vsetko to ci sa oplati ci nie, povedz kde maju dat dieta ked su v skolke, v skole prazdniny a rodic nemoze zobrat dovolenku? Do uschovne batozin?
@anonym_f2963e bez ohladu na vsetko to ci sa oplati ci nie, povedz kde maju dat dieta ked su v skolke, v skole prazdniny a rodic nemoze zobrat dovolenku? Do uschovne batozin?
@viestta vacsina skolok je uz otvorena aj cez prazdniny, alebo existuju zberne skolky. Ked sa zaujem nahlasi dopredu, skolku nezavru cez prazdniny. Dokonca aj cez letne prazdniny su zberne skolky. Toto vsak by mali riesit a nezavierat, lebo to je pre skolku najpohodlnejsie. No a potom existuju sukromne opatrovatelky.
@viestta asi tak. Áno keď raz budem musieť tak budem a už koľko dostanem... Avšak vieme to aj s muzom vykrývať keďže môžem mať aj HO dosť veľa, tak tie prázdniny týždeň zvládneme. Len som sa zaujímala nič viac zatiaľ nikam nejdem len skrz tej kolegyne čo hovorila som chcela či to skutočne tak aj je .. dik za odpoveď
@viestta to sa pyta niekto kto zije u svokrovcov? hadam ti rodicia po 6-7 rokoch kedy je dieta uz v skole nezisti ze o to dieta sa hop treba starat a planovat si veci (napr denne tabory, dovolenku a pod)
@viestta vacsina skolok je uz otvorena aj cez prazdniny, alebo existuju zberne skolky. Ked sa zaujem nahlasi dopredu, skolku nezavru cez prazdniny. Dokonca aj cez letne prazdniny su zberne skolky. Toto vsak by mali riesit a nezavierat, lebo to je pre skolku najpohodlnejsie. No a potom existuju sukromne opatrovatelky.
@anonym_f2963e joj áno áno mám škôlkarov 2, a v našej dedine je škôlka zatvorená a nemáme žiadne zberné.. tento týždeň dám aj bez očr ale do budúcna som chcela vedieť ako to teda je ..ale vidím že nič moc čiže asi nehrozí.. mám veľa HO tak budeme vykrývať aj s deťmi doma keď ostanem 🫣
@viestta keď sú prázdniny v škole, očr pre zatvorenie nepomôže. To sa počas prázdnin vzťahuje len na škôlky
@anonym_f2963e ano, zberne skolky platia pre mesta, nie pre dediny.
Bola som Očr 12 dní s dcérou a nepocítila som veľký rozdiel, tiež som sa bála ale spokojne

Socialka ti zaplati za dni OČR 55% z DVZ (vratane vikendov).