icon

Ako podať trestné oznámenie po útoku na dieťa?

4. dec 2024

Ahojte posnažím sa v skratke na škole sú deti z detského domova . Mám dve školopovine deti . Pri mladšej dcére sme riešili už nejaku šikanu ale aj 2 x fyzické napadnutie posledné bolo vyhrážka o 4 roky staršieho dieťaťa z detského domova a to bola posledná bodka mojej trpezlivosti a boli sme podať oznam . Ani nie týždeň a viac menej bola napadnutá aj staršia dcéra . Požiadali sme riaditeľa či by pozreli videozáznam z chodby .Mal to pozrieť zajtra ale nakoľko sa jedná o problematické dieťa tak to pozrela zástupkyňa školy a riaditeľ nám poslal video . Krásne bolo vidieť útok . V skratke zástavy sa vám krv v žilách a neviete čo teraz . Chce sa vám plakať
že taká špina ublížila mojej dcére Zajtra sa chystáme na políciu podať trestné oznámenie na toho žiaka . Dnes sme to nestihli kvôli povinnostiam . Dcéra mala na hmat na ruke hrču. Ruka ju boli cíti ju takú ťažkú . . Nevieme čo bude do rána . Hrča už sa stráca . Podľa všetkého bude modrina tá sa však Boh vie či ukáže do zajtra . Je potrebné k takému oznámeniu mať aj lekársku správu ? Čo ak ju to len boli ale není to našťastie nič vážne a k dr by netrebalo ísť . A tým pádom by sme u polície použili videozáznam ktorý si môžu samozrejme vyžiadať aj policajti osobne v škole. Škola je bezradná sami sú už v koncoch z tohto žiaka . Detský domov má všetko na háku . My ako rodičia sme šťastný že bola zohnuta len čiastočne a schytala to len ruka a nebola to našťastie hlava . Taká rána keby padla tak neviem čo by bolo

Strana
z3
michaelam2
4. dec 2024

Urcite k doktorovi treba ist a s lekarskou spravou na policiu

ibrunova
4. dec 2024

Áno, lekársku správu treba. To ste mali ísť hneď.

autor
4. dec 2024

@michaelam2 len kým sa ukáže modrina to potrvá . Samozrejme na dotyk ju to stále bolí .

autor
4. dec 2024

@ibrunova bolo to po obede kým dcéra prišla domov .potom sme museli ísť preč no po ceste sme riešili čo sa dalo aspoň . Je mi jasné že naj by bolo keby sa šlo hneď aj keď napr na detskú pohotovosť

julish
4. dec 2024

A co keby ste to skusili opacne - zavolali to dieta na kofolu porozpravat sa?

kavasmliekom
4. dec 2024

Nie je potrebný lekársky záznam, ale keby mala aj správu o napadnutí a dobu liečenia, tak by to bolo ľahšie.
A nečakala by som do zajtra, ale išla by som hneď po škole, čo je dôležitejšie ako dieťa?

autor
4. dec 2024

Otázne je ku komu ísť po lekársku správu ? Detský dr či chirurg. Mala som v pláne chirurga .

michaelam2
4. dec 2024

To je jedno ze modrina este nebude. Mali ste ist hned ale to uz nezmenime. Rano chodte k lekarovi a potom na policiu.

ibrunova
4. dec 2024

A čo sa vlastne stalo?
Čo bolo dôležitejšie?

autor
4. dec 2024

@julish na Kofolu ? Kontrolovali sme detský domov

kavasmliekom
4. dec 2024

Ja keď som bola napadnutá, policajti sa ma pýtali, či chcem ísť k lekárovi, oni ma zaviedli na traumatológiu.

petulda333
4. dec 2024

Odfot do mobilu hrcu. A ano,trebalo ist k lekarovi. Drzim palce

autor
4. dec 2024

@kavasmliekom bohužiaľ okolností boli a nedali sa zmeniť . ( Pohreb blízkej rodiny ) Dcéra nebola životu ohrozená . Není to zlomenina . Preto sme to nechali na zajtra .

autor
4. dec 2024

@kavasmliekom my máme kamerový záznam . Proste z tohto sa nevyzuje aj keby bola neviem aká lekárska správa

mojemenonikto
4. dec 2024

Nedávajte trestné oznámenie na žiaka, ale na neznámeho páchateľa. Ako dôkaz priložte videozáznam a lekársku správu. Ak žiak nemá 14 rokov, tak vyšetrovateľ trestné stíhanie zastaví. Ale ak bude na neznámeho páchateľa, tak by mal vyhodnotiť mieru zavinenia napríklad aj školy. Ideálne je ak by ste si našli advokáta.

vevesh
4. dec 2024

Odfot teraz, ak je nieco vidno-napriklad aj otlacok ruky, hrcu. Budes mat dokaz aj v mobile, dokym vybehne modrina. A zajtra k lekarovi (ak ste nesli teraz na traumatologiu- ta je tusim 24 h otvorena, ci nie?)

autor
4. dec 2024

@petulda333 hrča na ruke na ramene už možné už není tak po hmate cítiť. Ale boli ju to miesto dosť . . Modrina isto bude . Bola to riadna rána

autor
4. dec 2024

@mojemenonikto žiak už má 14 bude mať už 15 . Škola za to vinu neberie toto není o škole ale o tom dieťati. Bolo to ráno . Nevolala nám čo sa stalo vôbec čo sme jej už povedali že to mala hneď volať .. tento žiak už má podane trestné od nás za vyhrážanie na mladšiu dcéru . A po týždni sa toto stalo staršej dcére .

autor
4. dec 2024

@vevesh fúha traumatológii som vôbec teda nepozerala . Zajtra s dcéru idem teda k dr a zaveziem do školy a potom budeme riešiť to trestné . Ja som už detský domov upozornila že ešte raz niektorý niečo a budem to riešiť s políciu

svetlonos
4. dec 2024

Kamarátke vylúčili za to fieta zo ZŠ, bol v 2 alebo 3 ročníku. Decka sa mu vysmievať, on si to takto kompenzovať. Škola riesila, kamoska musela hľadať novú ZŠ. Vyhodili ho z dvoch ZŠ takto a v tretej zistili, že má adhd.
Prajem vám rýchle a dobre riešenie problému a pevne nervy. Ja by som ich určite potrebovala a mala sakra problém udržať sa....

danyelia
4. dec 2024

No ja teraz budem za strašne zlú, ale ak by niekto v škole takto šikanoval moje dieťa alebo mu nejako ublížil a škola či iná inštitúcia by to mala na háku, osobne by som prišla za tým malým tyranom a povyhrážala sa mu, že ak sa ešte raz dotkne môjho dieťaťa, osobne si to s ním vybavím a nakopem ho do zadku! Určite by som nečakala, kým mi dieťa zhodí zo schodov alebo nejak inak dokaličí...Inak, podobný prípad sa rieši práve v synovej triede, kde cca 50 kg chlapec týra malého, o polovicu mladšieho spolužiaka tým, že mu trepe hlavu o lavicu a rehoce sa pri tom...a škola v tichosti ,,rieši,,...3 zo správania z fleku pre takých tyranov byť ja riaditeľkou školy 👿

gelifil
4. dec 2024

radsej by som riesila prestup na normalnu skolu...ako to, ze vam nevolali zo skoly??

autor
4. dec 2024

@svetlonos . Ja mám krátku trpezlivosť takže detský domov si zažil moje nervy za vyhrážanie čo som im volala . . Deti chodia do najbližšej školy . Prestúp do inej školy nehrozí majú tú všetkých kamarátov už to padlo na stôl a nechcú . Problémi neboli až tento čo došiel je škola zúfalá . A ďakujem

autor
4. dec 2024

@danyelia škola to rieši . No detský domov má takú riaditeľku že ona ešte porušuje pravidlá ktoré tam majú . . Škola stojí na našej strane budú nám oporov sami chcú mať od tých problémových deťoch pokoj . Ale všetko ide pomaly.

autor
4. dec 2024

@gelifil škola o tom nevedela . Dcéra to triednej neoznámila a tým pádom nemali ako toto vedieť . Všetko sa odohralo hneď ráno . Škola nemala problém nám poslať záznam

autor
4. dec 2024

Ja vám ďakujem . Toto sú veci kedy rodič nechce riešiť no riešime to už od septembra či ústna šikana a nakoniec toxické napadnutie mladšej dcére . Sociálka , pracovníčky úradu , škola či obecné zastupiteľstvo všetci tento problém už vedia . Sama som pred 23 svedkami povedala kedy sa pohnú lady či čakajú na nešťastie a bude už neskoro . A po mesiaci stretnutia zažijeme vyhrážku toho žiaka voči 10 ročnej dcére a týždeň na to takýto útok.
Ja sa už bojím či to nebude mať nejaké psychické problémi v neskoršom veku .

fantaghiro21
4. dec 2024

@danyelia prosím ta ..také tvoje vyhrážanie sa nejakému decku -by sa z teba smial ,že mu dáš po zadku .a kľudne by niekto zodpovedný za neho mohol podat trestné oznámenie za vyhrážanie sa....
Tu také vyhrážky ako deti na piesočku neobstoja

Autorka: no mala si ísť hneď k lekárovi , poprípade hneď,ako si sa to dozvedela.
Či pohreb /nepohreb, aspoň jeden z vás mohol ísť .
Či už muž alebo ty, poprípade,neviem aká "blízka rodina" to bola,....
Najbližšíi pozostalí by to isto chápali,aj keď viem že ste sa asi aj vy chceli rozlúčiť....
Zajtra ísť k dr, môže byť tvrdenie proti tvrdeniu.
Síce sú kamerové záznamy,ale nutnosť ísť k dr až na druhý deň, moze sa zdá nie vazne,až možno "vymyslene"
Niekto môže tvrdiť,že ráno si určite niekde ublížila,spadla,a chcela by to "nasit" na toho chalana....

Vieme,v akej krajine tu žijeme...
Aspoň na detskú pohotovost ste mohli ísť .tá býva väčšinou do 20tej myslím....A pohreby nebývajú do 20tej....
Teraz by ostávala možnosť na urgent,čo je nechutne vyuzitie systému a dcéra neumiera ,jedine že by sa jej akútne, prudko zhoršil stav , ktorý by ju ohrozoval....
Asi urobiť jediné foto ,aj s tvárou, dátumom,aby sa vedelo ,že sa jedná o dcérine ublíženie a nie stiahnuté niekde z internetu....
A obrátila by som sa na nejaké vyššie inštitúcie, kontrolné úrady....aby si posvietilk aj na pani riaditeľku v detskom domove...a začala riešiť aj tam....

danyelia
4. dec 2024

@fantaghiro21 No prepáč, ale ak by niekto môjmu dieťaťu rozbil hlavu o lavicu v triede (čo sa aj reálne stalo v dcérinej triede pred rokom, keď bola siedmačka) tomu zasranovi, by som normálne do očí povedala, že ak sa ešte raz dotkne môjho decka, rozbijem mu hlavu ja! A to isté by mu povedal aj môj muž. Ty by si si nechala týrať dieťa, ak by Ti rodič toho tyrana-zasrana na rodičku povedal, ,,veď to je normálne, aj my sme sa bili v mladosti,, a riaditeľka s učiteľkou by len kukali, že oni tomu tyranovi chudáčikovi nebudú ,,ničiť život,, 2 zo správania!? Toto sa Ti zdá naozaj v poriadku?

fantaghiro21
4. dec 2024

@danyelia Bože môj ,nikde som netvrdila a nepísala,že je to ok.
Snažím sa pomôcť aj autorke
Ale keď ideme sa správať "oko za oko" tak si v podstate potom taká istá ,ako ten,čl by ublížil dcére....
A môže to byť z právneho hľadiska ešte horšie, zhoršiť proces vyšetrovania....
Nevyriešis s tým nič,len si vybijes zlosť,a tým,že rozbijas hlavy a ubližujes na zdravi iným deťom...
Chápem,že v zlosti má človek chuť sa pomstiť.ale naozaj tym.nedosiahnes nič.
Ja ak ,siaham po tých právnych cestách, polícii, trestné oznámenie, oznámenie na kontrolné úrady,atď atď....

123profil321
4. dec 2024

Zažila som šikanu na škole, tiež dosť tvrdú. Ale nechcem tu písať podrobnosti, aby ma tu nik nepoznal. Popravde, mám z toho obdobia okno, ale pamätám si, že sa to tiež vo veľkom riešilo. Agresori skončili v reedukačnom centre, tiež sme mali menej ako 10 rokov.

Strana
z3