icon

Ako podať trestné oznámenie pri nákupe napodobeniny?

mamina1313
3. dec 2024

Dobrý deň, vedel by Mk niekto poradiť? Kúpila som si vec do 200€, očividne to bola napodobenina. Ozvala som sa predávajúcej, ale je údajne odcestovana a neodpoveda. Už som ale vec odbalila z balenia, dala dole štítok. Skúšam ju ďalej predať. Je možnosť podať TO s tým, že by sa to nejako riešilo? Ďakujem

pribinak
3. dec 2024

200 eur je nízka suma

vanilkovazmrzka
3. dec 2024

Hahaha mozes, ale vies co ti na to povie nas trestny zakon? Nikoho to nezaujima, za tych par korun nemusi ani platit pokutu.

frflos_nespokojny
3. dec 2024

ja to stale tvrdim:

skupy dva krat kupi a my lakomci kupujeme pat krat

chrobak7
3. dec 2024

@mamina1313 A akého trestného činu sa podľa teba dopustila predávajúca?

frflos_nespokojny
3. dec 2024

@chrobak7 prekabatil ju 😉

mamina1313
autor
3. dec 2024

@chrobak7 no kupovala som s vedomím originál a je ro falošný produkt

frflos_nespokojny
3. dec 2024

musi sa zmierit, ze 200€ je niekde v ......

mojemenonikto
4. dec 2024

200EUR je po úprave trestného zákona maximálne priestupok. Zavolajú si ju na miestny úrad a povedia jej "No no no!". Ak chceš uspieť s trestným oznámením, tak sa musíte spojiť viacerí poškodení. V starej úprave bola táto hranica 266EUR, po novom je to 700EUR.

alex49
4. dec 2024

Ako hovorí @mojemenonikto snaž sa spojiť s ďalšími podvedenymi, aby to bol podvod. Ty sama máš možno priestupok. Pani by mohla dostať pokutu a vybavene.

martinka13
4. dec 2024

......skúšam to ďalej predať. Super.

ibrunova
4. dec 2024

Môžeš ísť podať oznámenie, ale k priestupku proti majetku. Aj to je niečo.

sense
4. dec 2024

@mamina1313 a dúfam že predávas ako napodobeninu, nie original

nelca0510
4. dec 2024

@sense určite ako originál. Aby dostala peniaze späť.

alickapusinka
4. dec 2024

Mna len zaujalo dala som dole štitok a chcem dalej predať.Len aby si nenatrafila pri predaji na niekoho a budeš mať ešte väčšie starosti.

liz_lemon
4. dec 2024

@mojemenonikto aj pred upravou TZ by to bol len priestupok, TC bol az nad 266 E

earlgrey
4. dec 2024

Dobehla ťa vlastná hlúposť, prepáč, ale je to tak....nikdy nekupuj nič cez internet, čo nevidíš, nemáš odskúšané...atď.

chrobak7
4. dec 2024

@earlgrey Ty si ešte nikdy nenakupovala v e-shope? Nič cez internet? Všetko kupuješ osobne v kamennom obchode? Kde žiješ?

Možno urobila chybu, že naletela niekomu, ale rady ".. nikdy nekupuj nič cez internet, čo nevidíš,..." sú z minulého storočia.

earlgrey
4. dec 2024

@chrobak7 Ja som myslela od súkromnej osoby a áno, kupovala som, malé veci, malé položky, čo sa financii týka ale nikdy nič drahé...a z eshopov nenakupujem a asi áno, žijem v dobe kamennej 🤣

frflos_nespokojny
10. dec 2024

@chrobak7 tazatel nespominal ziaden eshop! kupila to z druhej ruky

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
frflos_nespokojny
10. dec 2024
mamina1313
autor
10. dec 2024

@kittykat22 nie, výsledok je, že som kúpila a chcem to riešiť ako TO.. nepredavam to ako originál

chrobak7
11. dec 2024

@frflos_nespokojny Nepochopil si - reagoval som na vyjadrenie : "...nikdy nekupuj nič cez internet, čo nevidíš, nemáš odskúšané...atď". Pod to spadajú aj nákupy cez e-shopy. Mala napísať: "..nikdy nekupuj cez inzeráty..", ale ani to by nebolo správne. Nie každý inzerát je podvod.

frflos_nespokojny
11. dec 2024

uplny suhlas. kupujes macku vo vreci

kiwi3
11. dec 2024

@mojemenonikto este nikdy som realne nevidela, ze by to ten miestny urad naozaj riesil.

autorka, ked to nebolo nad 700 euro, tak sa ti na to kazdy vybodne, mozes podakovat nasim tvorcom zakonov v parlamente.

frflos_nespokojny
12. dec 2024

aspon mame navod ako ludi beztresne okradat.