Ako podať trestné oznámenie pri nákupe napodobeniny?
Dobrý deň, vedel by Mk niekto poradiť? Kúpila som si vec do 200€, očividne to bola napodobenina. Ozvala som sa predávajúcej, ale je údajne odcestovana a neodpoveda. Už som ale vec odbalila z balenia, dala dole štítok. Skúšam ju ďalej predať. Je možnosť podať TO s tým, že by sa to nejako riešilo? Ďakujem
Hahaha mozes, ale vies co ti na to povie nas trestny zakon? Nikoho to nezaujima, za tych par korun nemusi ani platit pokutu.
ja to stale tvrdim:
skupy dva krat kupi a my lakomci kupujeme pat krat
@mamina1313 A akého trestného činu sa podľa teba dopustila predávajúca?
@chrobak7 prekabatil ju 😉
@chrobak7 no kupovala som s vedomím originál a je ro falošný produkt
musi sa zmierit, ze 200€ je niekde v ......
200EUR je po úprave trestného zákona maximálne priestupok. Zavolajú si ju na miestny úrad a povedia jej "No no no!". Ak chceš uspieť s trestným oznámením, tak sa musíte spojiť viacerí poškodení. V starej úprave bola táto hranica 266EUR, po novom je to 700EUR.
Ako hovorí @mojemenonikto snaž sa spojiť s ďalšími podvedenymi, aby to bol podvod. Ty sama máš možno priestupok. Pani by mohla dostať pokutu a vybavene.
......skúšam to ďalej predať. Super.
Môžeš ísť podať oznámenie, ale k priestupku proti majetku. Aj to je niečo.
@mamina1313 a dúfam že predávas ako napodobeninu, nie original
Mna len zaujalo dala som dole štitok a chcem dalej predať.Len aby si nenatrafila pri predaji na niekoho a budeš mať ešte väčšie starosti.
@mojemenonikto aj pred upravou TZ by to bol len priestupok, TC bol az nad 266 E
Dobehla ťa vlastná hlúposť, prepáč, ale je to tak....nikdy nekupuj nič cez internet, čo nevidíš, nemáš odskúšané...atď.
@chrobak7 tazatel nespominal ziaden eshop! kupila to z druhej ruky
@kittykat22 👍
@kittykat22 nie, výsledok je, že som kúpila a chcem to riešiť ako TO.. nepredavam to ako originál
@frflos_nespokojny Nepochopil si - reagoval som na vyjadrenie : "...nikdy nekupuj nič cez internet, čo nevidíš, nemáš odskúšané...atď". Pod to spadajú aj nákupy cez e-shopy. Mala napísať: "..nikdy nekupuj cez inzeráty..", ale ani to by nebolo správne. Nie každý inzerát je podvod.
uplny suhlas. kupujes macku vo vreci
@mojemenonikto este nikdy som realne nevidela, ze by to ten miestny urad naozaj riesil.
autorka, ked to nebolo nad 700 euro, tak sa ti na to kazdy vybodne, mozes podakovat nasim tvorcom zakonov v parlamente.
aspon mame navod ako ludi beztresne okradat.

200 eur je nízka suma