Ako postupovať pri zmene mena na rodnom liste?
Ahojte začnem s tým že som narodená mimo SR, takže iný postup ako bežné pri vybavovaní ...
No otázka znie... viete mi poradiť ako postupovať pri najprv zmene mena - zrušenie zápisu (to som si zistila že je to možné v okrese kde mam trvalý pobyt na okresnom úrade)
No a teda s týmto potvrdením, na osobitnú matriku BA? Aby mi spravili nový (duplikát) RL aby som tam mala pôvodne meno a pôvodne priezvisko ?
(Menila som priezvisko pred rokmi, no nijak som nepotrebovala, meniť aj RL, ale teraz musím..prijatie priezviska po otcovi )
takže na okresny úrad vybaviť odobratie a následne žiadať osobitnú zmenu? Pozerala som žiadosť no tá žiadosť neobsahuje ja neviem napr. "Meno priezvisko" žiadam o zápis pôvodného mena a priezviska 🙄 je žiadosť o vystavenie duplikátu 😏
ale teda neviem či spadá do toho aj možné zmeny ? Ci to len spísať normálnu žiadosť s údajmi a žiadosť o zápis a následne výdaj duplikátu RL s novým menom a novým priezviskom? 🙂
A je možné že okresný nebude zatiaľ riešiť OP , kým nemám RL podľa nového mena? Lebo 2x robiť zas OP je blbosť🙂
Ďakujem
@maranco mám OP len zmena údajom a odobratie mien a ešte zadanie priezviska do nového rodného listu a na všetko je zvlášť XY žiadosti

Teraz máš občiansky preukaz?
Skús zmeniť meno cez https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/...