Ako požiadať o invalidný dôchodok po operácii?
Dobrý deň,
v roku 2008 mi operovali driekovú chrbticu po autonehode, mala som vtedy 14 rokov. Doteraz som pracovala aj s bolesťou, ale cca od augusta už sa to nedalo zvládať. Každý deň som mala závraty a bolesti, plus lieky proti bolesti. Musela som ukončiť pracovný pomer, pretože som pracovala 14 hodín a to bolo na mňa veľa už. Bola som samozrejmne aj u neurológa, následne na MR vyšetrenie ,ešte vtedy a poslali na má neurochirurgiu, totiž mám už v krčnej mám herniu následne neurochirug odporučil fyzioterapiu ktorá môže zmierniť bolesti a pomôcť s lepšením ,ale dal má čakaciu listinu na operáciu,pretože tam sa čaká dlho. Teda sme dohodnutý že počas čakania a pn sa mi ako tak zlepší stav tak nemusím podstúpiť operáciu. Úprimne aj sa jej bojím ,nie som s tým stotožnená .Sám neurochirurg povedal že neradi operujú v mladom veku . Môže to mať následky tento celkový stav s predchádzajúcej operácie , driekovej + dva pôrody a všetko zo všetkým , ťažká práca ,zdvíhanie bremien , predtým . No teraz to už nezvládam.
otázka na Vás znie v podstate či je možnosť v mojom prípade požiadať o invalidný dôchodok na koľko už neviem fungovať tak ako pred 10 rokmi napríklad . či je možnosť požiadať aj napriek tomu že nepodstúpim operáciu , ale budem pokračovať v nastavenom fyziotreningu . Prípadne aký je postup na podanie žiadosti , alebo aké sú podmienky .
Ďakujem